samuraikek
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 688
Nvidianın çip sıkıntısından dolayı 3060 üretimine geri döneceğini duydum sizce 3060a dlss4 vs getirirler mi
Suanki 4x gibi olacak 6x'de.Bende değilim ama 6x çok uçuk görüntü bozmadan verilir ise çok acayip olur 5000 serisi
H.o dostum hangi modeli aldın. Ben de yeni aldım kutusunu açmadım daha psu bekliyorum.Daha yeni 5090 aldım![]()
ucundan gösteriyorlar sonraki kartlar için 5 i iteliceklerNeden 4.5 abi 5 değil defantezimi yapıyorlar anlamadım ki
2.el aldım hocam palit gamerock modeli. 100k fiyataH.o dostum hangi modeli aldın. Ben de yeni aldım kutusunu açmadım daha psu bekliyorum.
hayırlı olsun abd fiyatının bile altı oluyor güzel fiyatmış. İnşallah severek sıkıntısız şekilde kullanırsınız.2.el aldım hocam palit gamerock modeli. 100k fiyata
Amin hocam bide 4k philips monitör aldım HepsiburadadanNvidiayı sevmesem de güzel olabilir. Kullanmayı tercigh etmiyorum zaten ne fsr ne dlss'i. Bence çok fazla yapay zekayı entegre ediyorlar, oturtarak gitmiyorlar gibime geliyor ki zaten artık oyuncuları çok düşündüklerini de sanmıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
hayırlı olsun abd fiyatının bile altı oluyor güzel fiyatmış. İnşallah severek sıkıntısız şekilde kullanırsınız.
H.o hocam güle güle kullanın güzel fiyata almışsınız.2.el aldım hocam palit gamerock modeli. 100k fiyata
Teşekkür ederim hocam gelsin bi bakalımH.o hocam güle güle kullanın güzel fiyata almışsınız.
Bu yuzden 5070 alınır mı?![]()
NVIDIA DLSS 4.5 to feature 2nd Gen Transformer model and Dynamic 6x Frame Generation - VideoCardz.com
NVIDIA introduces DLSS 4.5, adds Super Resolution updates and Dynamic Multi Frame Generation NVIDIA is set to announce DLSS 4.5 as the next step for itsvideocardz.com
VideoCardz kaynaklı habere göre NVIDIA, DLSS teknolojisinin yeni sürümü olan DLSS 4.5'i duyurmaya hazırlanıyor. Bu güncelleme, yapay zeka tabanlı görüntü oluşturma teknolojisinde iki önemli yenilikle geliyor.
İşte öne çıkan detayların özeti:
1. 2. Nesil Transformer Modeli
2. Dinamik 6x Kare Oluşturma (Dynamic Multi Frame Generation)
- Nedir? DLSS'in temelini oluşturan yapay zeka modelinin ikinci neslidir.
- Ne Sağlar? Önceki sürümlere kıyasla daha iyi "zamansal kararlılık" (temporal stability), daha az gölgelenme (ghosting) ve çok daha temiz bir kenar yumuşatma (anti-aliasing) sunar.
- Uyumluluk: Bu yeni modelin tüm RTX kartlarıyla (RTX 20, 30, 40 ve 50 serisi) uyumlu olması bekleniyor. Yani sadece yeni kart sahipleri değil, eski RTX kullanıcıları da görüntü kalitesindeki bu artıştan faydalanabilecek.
Özetle: NVIDIA, DLSS 4.5 ile hem görüntü kalitesini artırıp hataları azaltmayı (2. Nesil Transformer ile) hem de oyunlardaki akıcılığı uç noktaya taşımayı (6x Kare Oluşturma ile) hedefliyor.
- Nedir? Mevcut DLSS 4 teknolojisi kare sayısını 4 katına kadar (4x) artırabiliyordu. DLSS 4.5 ile bu sınır 6 katına (6x) çıkıyor.
- Nasıl Çalışır? "Dinamik" olması sayesinde sistem, oyunun ihtiyacına ve donanım gücüne göre kare üretimini 3x ile 6x arasında otomatik olarak ayarlayabilecek.
- Uyumluluk: Bu özelliğin (6x Frame Gen) muhtemelen sadece en yeni RTX 50 serisi ekran kartlarına özel olacağı belirtiliyor.
Sanmam fg li 5070in aldığı avg fps yüksek olsa bile %1 ve %0.1 lowları 30fps 20 fps falan oluyordu.Şimdi bide 6X olacak.Bu yuzden 5070 alınır mı?