emirhanglr
80+
- Reaksiyon skoru
- 8
o da olabilir herkes sahte kare diyor ama staller blade de ki gibi gecikme olmazsa veya dediğin gibi az bir gecikme rahatsız etmeyecek düzeyde olursa cidden çok iyi bir teknoloji suanlik böyle görünüyor ama ileride atıyorum 10 sene sonra 5060 ile mfg 4xde 10 fps aldığımız oyun 60 fpsye çıkıp kasma yapar mı yapmazmi o önemli eğer yapıyorsa ki mfgnin bir anlamı kalmaz1-) Evet DLSS ve FSR açtığın zaman upscale olanı yani ham fps yükselir.
2-) FSR 3.1 çok kötü evet, 1080p ve 1440p de DLSS4 çok daha net gösteriyor, 4K da ikiside çok benzer sonuç veriyor çünkü 4K pikselleri çok fazla.
3-) Bu oyundan oyuna değişiyor, kartın ne kadar zorlandığına bağlı ve modeline bağlı. Mesela CP 2077 de herşeyi köklersen tam 2 katı yapmıyor.
4-) DLSS4 ve FSR4 kalite modunda görüntü çok net oluyor, bu iki teknolojide çok stabil şu anda. 1440p de çok iyi deneyim alırsın.
5-) AMD nin bundan sonraki güncellemeleri komple 9000 serisine avantaj sağlıcak.
6-) Kalite modunda DLSS4 daha iyi gözüküyor, 4K da sadece ikiside çok iyi. 1080p de FSR4 cortluyor.
7-) Kendi kartımdan örnek vereyim 5070Tİ MFG4X açsam bile ham FPS 60 ise 55 yapıyor yani 5 FPS kayıp gördüm. Bu teknoloji RTX ve PATH RT açınca tam sayı katlamıyor öyle diyim.
Kimsenin konuşmadığı ve belirtmediği bir olay var, Youtubda forumlarda DLSS4 ve FSR4 sabit görüntüyle test ediliyor bu yanlış, çünkü biz oyunları sabit durarak oynamıyoruz. oyunlarda sürekli hareket ediyoruz doğrumu, ve DLSS4 ün en büyük artısı hareket halindeyken görüntüyü bozmuyor yani bulanıklaştırmıyor TAA gibi, ben o yüzden çok övüyorum, Mesela karakter koşarken test eden hiç görmedim çünkü bariz bulanık oluyor FSR4. Sabit görüntüde çok zor anlaşılıyor farkları.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bende kendim test ettim, sadece PATH RT açılan oyunlarda hafif gecikme ekleniyor, mesela düz RT açınca yada RT açmayınca 4XMFG nin gecikmesi anlasılmıyor. Cyberpunk da test ediyorlar bana kalırsa o oyun hala bozuk. Diğer destekli oyunlarda hiç rahatsız etmedi mesela.