Nvdia dlss4 vs fg teknolojileri hakkında

evet alan wake ve su dinazor oyununda 9070xt onde ama digerlerinde 5070ti geciyor hazilarinda 30fpsye kadar fark gordum ne kadar dogru bilmiyorum ama
Eskiden bir iyi bir kötü diye ayırırdın her oyunda iyi olan yüksek FPS verirdi, şimdi bazı oyunlarda AMD alıyor bazı oyunlarda Nvidia bazen 5060ti 9070xt geçiyor çok garip.

1080p monitör al. Nvidia DSR açıp yine 2K oynarsın. 1080p oynanacak oyunları 1080p oynarsın.
Hocam çok heves etmiştim 2k monitör alırım diye 1080p vardı zor güç bela sattım şimdi gidip 1080p alsam zoruma gider ya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok hocam onun da ray tracing performansı iyi değil. Zorunlu ray tracing gelecekte yaygın olacak.
O zaman ya 9060xt yada 5060ti alacağım başka seçenek yok

Witcher 3 ve cyberpunkda denedim.

Yeni oyunlar için yetmez.
Hocam saf güçte yetmez ama yapay zeka ile çok rahat herşeyde yüksek FPS alırsın optimizasyonu bozuk olmayan

Hocam çok heves etmiştim 2k monitör alırım diye 1080p vardı zor güç bela sattım şimdi gidip 1080p alsam zoruma gider ya
Monitör bütçen ne kadar

Mümkün.

Arttırmıyor.

DLSS açtığım çoğu oyunda özellikle gamepad kullanırken kamerayı dönderince 30fps gibi hissettiriyor ve bazı yerlerde felaket titreme oluyor. Frame gene gelirsek bulanıklığı ve ghostingi baya bir arttırıyor. Oyuna göre değişse de genellikle durumlar bu. Kısacası benim gözümde bu özellikler abartılmış balondur.
Hocam niyeyse bunu diyen az kişilerden birisiniz ben sizin yorumunuzu amd hayrani olarak anladım her konuda sadece ekran kartlarını kotuluyorsunuz

Mfgyi geçtim dlss 4e bile laf ettiniz helal olsun

Hocam saf güçte yetmez ama yapay zeka ile çok rahat herşeyde yüksek FPS alırsın optimizasyonu bozuk olmayan

Monitör bütçen ne kadar

Hocam niyeyse bunu diyen az kişilerden birisiniz ben sizin yorumunuzu amd hayrani olarak anladım her konuda sadece ekran kartlarını kotuluyorsunuz

Objektif olmak ne zaman amd hayranlığı olmuş? Ayrıca nvidiacıyım.

5060ti 16gb almayı planlıyorum 2k oyunculuk için, örneğin 1440p ultra ayarlar saf FPS 70 diyelim, DLSS / Ray tracing / Frame generation üçlemesini açınca testlerde Kart fittiriyor FPS 200 civarı oluyor.

1- bu FPS afmf2'nin yaptığı gibi yalancı FPS mi yoksa gerçek değerler mi?

2- kusurlu hissiyat veriyor mu? Ham 60fps oynamak mı yoksa o üçlemeyi açıp 200 fps civarı almak mı? Fsr 3.1 ve afmf2 kullanıyordum ona benzer hüsran yaşatır mı?
afmf2 de kötü değil yav ben kullandığım oyunlarda problem yaşamadım ama fsr 3 kalite modu hariç çöp , fsr 3 ten dlss4 e geçmek zaten çağ atlamak gibi bir şey olur :D. Beklentiyi çok yüksekte tutma sonuç olarak yapay zeka ile kare artırıyorsun.

Objektif olmak ne zaman amd hayranlığı olmuş? Ayrıca nvidiacıyım.
bu adama da amd hayranı demezsin la objektif yorum işte

Monitör bütçen ne kadar

afmf2 de kötü değil yav ben kullandığım oyunlarda problem yaşamadım ama fsr 3 kalite modu hariç çöp , fsr 3 ten dlss4 e geçmek zaten çağ atlamak gibi bir şey olur :D. Beklentiyi çok yüksekte tutma sonuç olarak yapay zeka ile kare artırıyorsun.

"Yapay zeka" işte diyip geçmemek lazım saniyede yüzlerce kare işlemek zorunda olmasaydı oyunun kendisinden daha gerçekçi görseller sunabilirdi. En azından şimdilik FPS arttırmak için kullanıyoruz gelecekte görselliği arttırmak için de kullanacağız muhtemelen

hocam o zaman nvideanın yaptığı her iş kötü ekran kartı kötü dlss kötü mfg kötü eyw hocam kolay gelsin

"Yapay zeka" işte diyip geçmemek lazım saniyede yüzlerce kare işlemek zorunda olmasaydı oyunun kendisinden daha gerçekçi görseller sunanilirdi. En azından şimdilik FPS arttırmak için kullanıyoruz gelecekte görselliği arttırmak için de kullanacağız muhtemelen
şimdilik dediklerim geçerli 2 sene sonra dlss açarsın yanına ayt eyt bir şeyler ekleyip daha iyi görüntü kalitesi verir :D orasını tahmin etmek zor.

Geri