Nvdia dlss4 vs fg teknolojileri hakkında

Yozgatlııı

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,312
5060ti 16gb almayı planlıyorum 2k oyunculuk için, örneğin 1440p ultra ayarlar saf FPS 70 diyelim, DLSS / Ray tracing / Frame generation üçlemesini açınca testlerde Kart fittiriyor FPS 200 civarı oluyor.

1- bu FPS afmf2'nin yaptığı gibi yalancı FPS mi yoksa gerçek değerler mi?

2- kusurlu hissiyat veriyor mu? Ham 60fps oynamak mı yoksa o üçlemeyi açıp 200 fps civarı almak mı? Fsr 3.1 ve afmf2 kullanıyordum ona benzer hüsran yaşatır mı?

frame geni bilmem ama afmf2 gerçekten çöp :D 150fps alırken afmf açıyorum 300fpse çıkıyor ama 60fps hissi veriyor

frame geni bilmem ama afmf2 gerçekten çöp :D 150fps alırken afmf açıyorum 300fpse çıkıyor ama 60fps hissi veriyor
Evet sistem hep FPS 2x yapıyor o değerleri gösteriyor, gerçek değerlere taş çatlasa 30fps ekliyordur.

Fg ve dlss 4 zaten var olanın en iyisi. Dlss 4le çok iyi halde şuan.

Açık halde kusur hissetmek mümkün mü yoksa tam tersi oyun zevkimizi mi artıyor?
Dlss 4 te neredeyse hiç olmasada FG de hafif kusurlar olabilir oyundan oyuna göre değişiyor bu.
Olmadı lossless scalingte denersiniz buda çok başarılı bir şekilde fps arttırıyor FG rakibi diyebilirim neredeyse.

Dlss 4 te neredeyse hiç olmasada FG de hafif kusurlar olabilir oyundan oyuna göre değişiyor bu.
Olmadı lossless scalingte denersiniz buda çok başarılı bir şekilde fps arttırıyor FG rakibi diyebilirim neredeyse.
Hocam 5060ti 2k da şuan hiçbiri ihtiyaç duymuyor bence, ultra yerine High oynarsın 2 3 sene sonrada DLSS 4 açarsın olmadı fg açarsın.

Açık halde kusur hissetmek mümkün mü
Mümkün.
yoksa tam tersi oyun zevkimizi mi artıyor?
Arttırmıyor.

DLSS açtığım çoğu oyunda özellikle gamepad kullanırken kamerayı dönderince 30fps gibi hissettiriyor ve bazı yerlerde felaket titreme oluyor. Frame gene gelirsek bulanıklığı ve ghostingi baya bir arttırıyor. Oyuna göre değişse de genellikle durumlar bu. Kısacası benim gözümde bu özellikler abartılmış balondur.

Ben bunları denemelik açtım sorun olmadı. Ama fps çok düşük değilse her zaman saf performansda(native) oynamak daha iyidir.

5060ti 16gb almayı planlıyorum 2k oyunculuk için, örneğin 1440p ultra ayarlar saf FPS 70 diyelim, DLSS / Ray tracing / Frame generation üçlemesini açınca testlerde Kart fittiriyor FPS 200 civarı oluyor.

1- bu FPS afmf2'nin yaptığı gibi yalancı FPS mi yoksa gerçek değerler mi?

2- kusurlu hissiyat veriyor mu? Ham 60fps oynamak mı yoksa o üçlemeyi açıp 200 fps civarı almak mı? Fsr 3.1 ve afmf2 kullanıyordum ona benzer hüsran yaşatır mı?
butun yazilimlar su an abarti seviyede anlatiliyor
fsr3.1 ve afmf2 de dunyanin en cop ikilisi olabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben bunları denemelik açtım sorun olmadı. Ama fps çok düşük değilse her zaman saf performansda(native) oynamak daha iyidir.
hocam wukong gibi rt iceren oyunlari oynadin mi hic?Testlere bakiyorum da youtubeda cok dusuk fpsler gosteriyor.5070ti dusuk, 9070xt daha dusuk
eger oynadiysan dlss acma gibi bi ihtiyac hissettin mi?

Mümkün.

Arttırmıyor.

DLSS açtığım çoğu oyunda özellikle gamepad kullanırken kamerayı dönderince 30fps gibi hissettiriyor ve bazı yerlerde felaket titreme oluyor. Frame gene gelirsek bulanıklığı ve ghostingi baya bir arttırıyor. Oyuna göre değişse de genellikle durumlar bu. Kısacası benim gözümde bu özellikler abartılmış balondur.
Hocam o kadar kötümü ya, bunlar dediğiniz gibi o kadarda iş yapan şeyler değilse 7800xt almak dahamı mantıklı olacaktır

butun yazilimlar su an abarti seviyede anlatiliyor
fsr3.1 ve afmf2 de dunyanin en cop ikilisi olabilir

hocam wukong gibi rt iceren oyunlari oynadin mi hic?Testlere bakiyorum da youtubeda cok dusuk fpsler gosteriyor.5070ti dusuk, 9070xt daha dusuk
eger oynadiysan dlss acma gibi bi ihtiyac hissettin mi?
Alan wake 2 de rt açıksa 9070xt geçiyor

Hocam sizce saf güç olarak 5060ti yeterlimi 2k oyunculukta?

Geri