Neler Yeni

Yardım RTX 4060 DLSS ve Frame Generation FG Hakkında

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Kerem Özbey
Oyunda rtx desteği var oyun içinden görüntü ayarlarından açıyorsun açtığın zaman yansımalar ışıklar falan daha gerçekçi oluyor buda fps kaybı yaşatıyor o yüzden rtx açtığım zaman dlss de aç
Haaa tamam anladım BF5'te vardı galiba bu. Peki Ray Tracing açılmalı mı? O tam olarak ne oluyor? Cyberpunkta sen hangi ayarlarda oynamayı tercih edersin mesela ondan Ray Tracing DLSS FG hepsi var diye biliyorum

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,266
İsim
Ömür
Haaa tamam anladım BF5'te vardı galiba bu. Peki Ray Tracing açılmalı mı? O tam olarak ne oluyor? Cyberpunkta sen hangi ayarlarda oynamayı tercih edersin mesela ondan Ray Tracing DLSS FG hepsi var diye biliyorum
Bf5 de rtx yok şahsen ben açmıyorum rtx fps çok düşürüyor dlss yide kalite modunu açarak oyna çok bir şey farketmessin

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Kerem Özbey
Bf5 de rtx yok şahsen ben açmıyorum rtx fps çok düşürüyor dlss yide kalite modunu açarak oyna çok bir şey farketmessin
Ray Tracing, RTX'in açılımıymış şimdi öğrendim 😶‍🌫️ ben de yoruma bakıyorum ben Ray Tracing sordum neden RTX'den bahsediyor diye sonra Google'a RTX açılımı yazınca anladım 😂
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bi de hocam AOH 24g4x 10 gün önce 3700 TL ye düşmüş şimdi 4700 TL kasamın gelmesine daha bir hafta falan var şu an montaj aşamasında gösteriyo. Monitörü şimdi mi sipariş etsem beklesem mi

Keyfen

80+ Bronze
bendeki sistemle 7-24 açık sadece amd ayarlarından 1080p monitörümü 2k ya çeviriyorum 30 fps düşüyorsa bu yüzden o ayarı açtığım gibi artı bişi bile oluyo

CupOk

80+ Bronze

Arkadaşlar şimdi bu teknolojiler hakkında çok bilgi sahibi değilim. Şöyle bir video izledim. Şimdi biz örnek olarak bu oyunu oynarken hem görüntü hem FPS açısından en mantıklısı 1080p Ray Tracing Ultra - DLSS Quality Frame Generation ayarı mı oluyor? Yani DLSS ve Frame Generation ayarı hangi oyunda bulunuyorsa bulunsun mutlaka açmak doğru mu?

Mesela DLSS açmasak görüntü daha mı net olur yoksa DLSS Quality gözle görülür bir fark oluşturmayıp bi yandan FPS mi arttırıyor
Dlss 3 ve fg var ise açmak her türlü mantıklı bence. 2 kat FPS karşılığında görüntüden neredeyse hiçbir kayıp yaşanmıyor. Dying light 2 yi ben full dlss ve fg açık şekilde oynadım rtx açmadım. Görüntüde bir kayıp hissetmedim

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Kerem Özbey
Dlss 3 ve fg var ise açmak her türlü mantıklı bence. 2 kat FPS karşılığında görüntüden neredeyse hiçbir kayıp yaşanmıyor. Dying light 2 yi ben full dlss ve fg açık şekilde oynadım rtx açmadım. Görüntüde bir kayıp hissetmedim
Hmm anladım YouTubetaki incelemelerdeki gibi 1000x yaklaştırınca fark edilir anca göze batan bir şey olmaz diyosun

CupOk

80+ Bronze
Hmm anladım YouTubetaki incelemelerdeki gibi 1000x yaklaştırınca fark edilir anca göze batan bir şey olmaz diyosun
Şahsen hem açık hem kapalı oynadım 1080p de hiçbir fark görmedim. Hele hele 2k veya 4k oynarsan performansa çeksen bile fark hissetmezsin. Evet hepsini denedim bu arada

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Kerem Özbey
Şahsen hem açık hem kapalı oynadım 1080p de hiçbir fark görmedim. Hele hele 2k veya 4k oynarsan performansa çeksen bile fark hissetmezsin. Evet hepsini denedim bu arada
Anladım 1080p kalite modunda oynarım o zaman FG varsa onu da açarım. Bu arada DLSS olmayan oyunlar için FSR modu varmış sanırım o nedir?

CupOk

80+ Bronze
Anladım 1080p kalite modunda oynarım o zaman FG varsa onu da açarım. Bu arada DLSS olmayan oyunlar için FSR modu varmış sanırım o nedir?
Onu hiç bilmiyorum aslında ben. Zaten genellikle sorun çıkartıyor bildiğim kadarıyla. Ben dlss ve fg olmayan oyunlarda lossless scaling kullanıyorum. Daha bu paragrafı yazmadan önce dead space oynarken lossless scaling kullandım. Çünkü oyunda fg yok

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Kerem Özbey
Onu hiç bilmiyorum aslında ben. Zaten genellikle sorun çıkartıyor bildiğim kadarıyla. Ben dlss ve fg olmayan oyunlarda lossless scaling kullanıyorum. Daha bu paragrafı yazmadan önce dead space oynarken lossless scaling kullandım. Çünkü oyunda fg yok
Onun performansı nasıl gecikme oluyor diyorlar

Senerr

80+ Bronze
Az da olsa evet yapar
Dlss Q bazen daha da kaliteli yapabilir görüntüyü ama FG bozabilir çünkü kenar yumuşatma gibi ayarları kapatıyor kendi içindeki kenar yumuşatmayı kullanıyor AI.

Bazı oyunlar FG teknolojisini çok iyi kullanıyor bazılar hiç kullanamıyor. DLSS içinde öyle RTX içinde. Tabii Nvidia'nın kendi FG en kaliteli FG diyebiliriz. Donanımsal FG gibi biraz Nvidia'nın.

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Kerem Özbey
Oyuna entegre edilmiş fg kadar iyi değil ama 60 FPS üstü çalışan oyunlarda bence performansı iyi. Elden ring 60 FPS kilitli mesela. Bunun sayesinde 120 FPS daha akıcı oynayabiliyorum. Gecikme hissetmedim
60 FPS üstü FPS aldığımız oyunlarda daha mı iyi çalışıyor doğru mu anladım? Yani FPS ne kadar yüksekse o kadar iyi?

Birde Elden ring hakkında neden FPS kilitli o oyunda? Bir de FPS kilitliyse nasıl Losslass ile 120 alıyon ki?

Dlss Q bazen daha da kaliteli yapabilir görüntüyü ama FG bozabilir çünkü kenar yumuşatma gibi ayarları kapatıyor kendi içindeki kenar yumuşatmayı kullanıyor AI.

Bazı oyunlar FG teknolojisini çok iyi kullanıyor bazılar hiç kullanamıyor. DLSS içinde öyle RTX içinde. Tabii Nvidia'nın kendi FG en kaliteli FG diyebiliriz. Donanımsal FG gibi biraz Nvidia'nın.
Anladım oyundan oyuna farklılık gösteriyor ama genel olarak DLSS Q açılabilir çok etkilemez FG de öyle ilk başta bunlar kapalı oynarsın sonra açarsın arada fark varsa anlarım zaten kendi gözümle 😄

Hikayeli oyunlarda 60fps kitlediğim için bu teknolojiyi kullanmıyorum. RTX li oyunlarda açılması öneriliyor.
Videonun son kısmında RTX on DLSS on FG on iken ayarlar FG yi kapattığında 40 50 FPS düşüyor 😶‍🌫️

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,897
Üyeler
168,048
Son üye
Whercho
Top Bottom