🔥İndirim Gigabyte Gaming OC Radeon RX 9070 XT ekran kartı 34463₺

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

copadam

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
15

Gigabyte Radeon RX 9070 XT Gaming OC 16G Grafik Kartı - 16 GB GDDR6, 256 Bit, PCI-E 5.0, 3060 MHz Çekirdek Frekansı, 2 x Ekran Portu, 2 x HDMI, GV-R9070XTGAMING OC-16GD

Vade farksız 6 taksit imkanı var.

1767815652743.webp

Son düzenleme:
Bu forumda deneyimli biri RX 9070 XT'leri sıralamıştı baya emek harcamıştı ama bulamıyorum. Biri bulursa linkini buraya paylaşabilir mi?

Bu forumda deneyimli biri RX 9070 XT'leri sıralamıştı baya emek harcamıştı ama bulamıyorum. Biri bulursa linkini buraya paylaşabilir mi?

Evet buydu hocam sağolun

Geçenki indirimlerden Gigabyte Gaming OC 9070 modelini 28 bin liraya aldım. Ürün teslim edildi ve termal açıdan ben Gaming OC XT'lerdeki gibi yüksek ısılar görmedim. Yanlış bilmiyorsam 9070 modelinin alüminyum blok kısmı XT modelinden daha dar tutulmuş, bu yüzden termal açıdan korkularım vardı.

Bildiğim kadarıyla Nisan ayından sonra üretilen Gaming OC ve Aorus Elite modellerindeki jel miktarı azaltılarak akma durumunun önüne geçti ama bu sadece söylentiden ibaret, resmi bir açıklama göremedim.

Gaming OC 9070 modeli, arkadaşların dediği gibi 60 derecede tutacak şekilde ayarlanmış ve uzun kullanımda ısıyı bu seviyede tutabilmek için 1800 rpm çeviriyor, bunun da sebebi fanların çap uzunluğunun düşük tutulması. Yoksa blok olarak fena bi kalınlıkta değil. Bunun dışında kart 60 derecede 245w sabit çekerken VRAM sıcaklıkları 76 - 78 derecede gidip geliyor ama Samsung marka olduğu için böyle serin, Hynix denk gelse 80 altı görmezdi. VRM sıcaklıkları çok iyi, 60 derece dahi görmedim hep 54 56 arası gidip geliyor. Hotspot sıcaklıkları kart 60 derece 245w çekerken 82 - 84 derece, bir de Hotspot max diye bir değer daha var mantığını tam olarak anlayamadım, o değer 85 86 dereceleri görüyor. Arada hotspot ile mutlaka 2 derece civarı bir fark oluyor.

Bir de undervolt denedim. Kartın gücünü %10 azaltıp +250 mhz clock, -80 mv voltaj verip üstüne bir de fan profilini 58 derecede 1800 rpm'de dönecek şekilde ayarladım çünkü herhangi bir gürültü sıkıntısı yoktu. Bu ayarlarla ortalama gpu sıcaklığı 58, vram sıcaklığı 70 - 72 derece, VRM sıcaklıkları 50 - 52 derece, hotspot sıcaklığı 76 - 80 derece, hotspot max sıcaklığı 82 derece.

Türkiye'de garanti olayı nasıl işler bilmiyorum ama distribitör firmada 2 sene, Gigabyte'ın resmi sitesinde 2030'a kadar garantili gözüküyor. Eğer bir şekilde dört sene garanti alabilirsem çok memnun kalacağım çünkü sırf garantisi bittiği için iki gün sonra bozulursa ve parça maliyetleri yükselirse diye 4070 Ti Super'den bu karta geçtim. Teorik olarak bence ciddi bir downgrade yaşadım ama pratikte o kadar da rahatsız olmadım henüz.

Böyle düşününce genel olarak termal değerlerden memnun kaldım. Eğer fan devrini 1200 rpm'lere çekersem muhtemelen hotspot çıldıracak o yüzden 1600 - 1800 aralığı hem sessiz hem de değerleri iyi.

Düzenleme: Seri numarası SN2516 ve sonrasındaki modellerde bu jel problemi tamamen düzeltilmiş olarak belirtilmiş.

Son düzenleme:
Jel akması bir yana her üründe zaten olsa haberimiz olurdu illa ki nadir görülen bir durum . Soğutma performansı açısından muadil olarak kesinlikle pulse daha iyi benim kullandığım ortalama 52 derecelerde çalışıyor du ki gigabyte kullanan kişilerin ısı değerlerine rast geldim çok daha yüksekti tabi hotspot ve vram ısı değerleride önemli ama aynı fiyata pulse daha mantıklı olur .

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri