🔥İndirim CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6400MHz DDR5 C36 - 19.249

Yukarıda bahsi geçen ram den var 5600-CL36, 4 slot takınca 3600 e düşüyor frekans, daha yüksekte çalışmıyor benim anakartta,(gigabyte x870 eagle wifi7 kullanıyorum)
7950x hocam

o zaman 6000 mhz ramlere gerek yokmuş bunu baştan bilseydim iyi olurdu

Çift slot takınca ne kadar kayıp oluyor denediniz mi
Yukarıda bahsi geçen ram den var 5600-CL36, 4 slot takınca 3600 e düşüyor frekans, daha yüksekte çalışmıyor benim anakartta,(gigabyte x870 eagle wifi7 kullanıyorum)

Çift slot takınca ne kadar kayıp oluyor denediniz mi
Hocam denemedim ama Nebi Akgün benim yerime denemişti bir videosunda, işlemcim 9800x3d olduğu için 5600 ve üstü aynı performansı verir, hariçte hissedersiniz ancak farkı demisti, ben zamanında ramleri 4slot kullanmak için bu hız da almıştım çünkü chatgpt 4 slotta am5 en fazla 5600 verir demişti. Gün geldi denedim ettim 3600 üstü kaldırmıyor hiçbir şekilde, bu iş birazda anakartla alakalı, varsa daha iyi bir anakartın alır denersin

• Beğen
Reaksiyonlar: ssh4
Abi 2 ay önce 64gb 10K idiiiiiii Aİ ** :eek:

Am5 expo sisteme hynix yerine samsung bellek alsak nasıl bir kaybımız oluyor?
Cl30 6000mhz olanlar yaklaşık 4k daha pahalı onun yerine corsair rami alıp taksam pişman olur muyum sizce?

malum partiye tapan, kültürsüz, seviyesiz kişiler diyordu ya "dolarla mı maaş alıyoruz?" paramız 50 kat değersiz hale geldiği için bu rakamları görüyoruz. bir ram bile almak için korkunç paralar ödemek zorundayız artık. 8 yıl önce 50k ya sıfır araba almıştık.

Ben bu işi anlamadım şimdi ben gidip 7000+ mhz ram alsam bile anakart da 8000 vs yazmasına rağmen 5200de falan mı kullanacağım, kafam karıştı

Ben bu işi anlamadım şimdi ben gidip 7000+ mhz ram alsam bile anakart da 8000 vs yazmasına rağmen 5200de falan mı kullanacağım, kafam karıştı
single ve quad durumu var , quad ramler genelde hep sorunlu calısır vaad ettigi mhz veremez vs ...

single ve quad durumu var , quad ramler genelde hep sorunlu calısır vaad ettigi mhz veremez vs ...
hocam mesela iki farklı marka ram var ve kağıt üstünde farklı mhz cl değeri yazıyor ama ikisi de Hynix A çip. Performans ve OC açısından bi fark oluyor mu bu durumda?

hocam mesela iki farklı marka ram var ve kağıt üstünde farklı mhz cl değeri yazıyor ama ikisi de Hynix A çip. Performans ve OC açısından bi fark oluyor mu bu durumda?
işçi örneğini verirdi bizim hoca burada, 2 işçi var 1.işçi a dan b ye 1 saatte 10 tane cuval tasıyabiliyor, 2.işçi b den c ye 15 çuval taşıyabiliyor fakat ilk işçi 10 tane getirebildiğinden 2.,işçide 10 çuval zorunda kalıyor.Durum bu 2 ramde düşük olan mhzde çalışır .Net bir durum yok sorunsuz 4 tane rami sorunsuzda kullanabilirsin çok detaylı ayarlara girmessen ama 2 tane aynı rami kullanırken sorunda yaşayabilirsin biraz şans işi.
Örnek corsair vengeance ramler vardı dual kit 8+8 3600mhz. Ramın birine bişey oldu biri tek başına 3600 calısıyor biri 2666 de kalmaya basladı ama calısıyor sorunu yok çok garip değil mi...

Patır patır hazır sistem videoları geliyordu 1-2 ay önce son zamanlarda hazır sistemlerin çıkışı bana göre azaldı gibi. Firmalar önceki alkdıkları ramlerden 5 10 bin kar edicekler ama hazır sistem satışları bakalım noluyor o 5 10 bin nasıl çıkıyor ordan. Ben şahsen ne sistem ne ram alıırm idare edebildiğim kadar.

Son düzenleme:
Geri