Evrim Kuran Mucizeleri 9 (ateistleri kendi silahları ile vurmak)

Smith, A. R., Visioli, F., Frei, B., & Hagen, T. M. (2008). Lipoic acid significantly restores, in rats, the age‐related decline in vasomotion. British Journal of Pharmacology, 153(8), 1615-1622.

Ijdo, J. W., Baldini, A., Ward, D. C., Reeders, S. T., & Wells, R. A. (1991). Origin of human chromosome 2: an ancestral telomere-telomere fusion. Proceedings of the National Academy of Sciences, 88(20), 9051-9055. (Konu sahibinin saçmaladığını da buradan ispat edebiliriz)

Ayriyeten bu ikisi de yine evrimi insanlara anlatmak için yazılmış yazılar. Hepsini Türkçeye çevirebilirsin.

Lütfen üşenme ve vakit bulunca oku. Daha sonra bana evrimin olmadığını ispat eden 1 tane akademik çalışma makale vb. göster bende okuyum (Link atma APA formatında alıntı at.)

Filogeni ile meydan okuyorum
basit etkili kısa ve kışkırtıcı.
daha yeni kanıtlayıcı kanıtlar gösterirsen sevinirim özellikle ilki epey yeniymiş (genede okuyacağım dert etme)

Evrimcilik kendini test etmez. Kanıtladığını iddia ettiği süreci test etmez. Evrimcilik bilimsel bir teori veya hipotez değildir. Sanırım onun bilim yaptığını iddia eden ama yapmayan bir sözde bilim olduğunu söyleyebilirsiniz. Ancak bu, yetersizlikten ve bilimin ne olduğunu anlamamaktan kaynaklanmaktadır.

Bir biyoloji süreci, aynı süreci kullanarak o süreci test etmelidir. Böylece bir test. Bunun doğru olsa bile bunu yapmanın çok zor olduğunu kabul ediyorum. Çok kötü. Evrimciliğin en büyük kusuru, saçma sapan mutasyon/seçilim anlatısı olmamıştır. Sadece bilimsel metodoloji yasalarına uymamasıdır.

Ben burada yapıyorum ve kimse evrimciliğin bir tahminden ve ikincil konulardan gelen ikincil iddialardan daha fazlası olduğuna dair harika, iyi veya iyiye yakın bir argüman sunmuyor.

Evrimcilik kimseyi iyileştirmez veya bir şeyleri ayakta tutmaz, bu yüzden hatasından sıyrılır. Aslında Newton öncesi sadece bir spekülasyon.

Filogeni ile meydan okuyorum
basit etkili kısa ve kışkırtıcı.
daha yeni kanıtlayıcı kanıtlar gösterirsen sevinirim özellikle ilki epey yeniymiş (genede okuyacağım dert etme)

Evrimcilik kendini test etmez. Kanıtladığını iddia ettiği süreci test etmez. Evrimcilik bilimsel bir teori veya hipotez değildir. Sanırım onun bilim yaptığını iddia eden ama yapmayan bir sözde bilim olduğunu söyleyebilirsiniz. Ancak bu, yetersizlikten ve bilimin ne olduğunu anlamamaktan kaynaklanmaktadır.

Bir biyoloji süreci, aynı süreci kullanarak o süreci test etmelidir. Böylece bir test. Bunun doğru olsa bile bunu yapmanın çok zor olduğunu kabul ediyorum. Çok kötü. Evrimciliğin en büyük kusuru, saçma sapan mutasyon/seçilim anlatısı olmamıştır. Sadece bilimsel metodoloji yasalarına uymamasıdır.

Ben burada yapıyorum ve kimse evrimciliğin bir tahminden ve ikincil konulardan gelen ikincil iddialardan daha fazlası olduğuna dair harika, iyi veya iyiye yakın bir argüman sunmuyor.

Evrimcilik kimseyi iyileştirmez veya bir şeyleri ayakta tutmaz, bu yüzden hatasından sıyrılır. Aslında Newton öncesi sadece bir spekülasyon.
kışkırtılmaya ihtiyacım yok apa formatında alıntı bırak link bırakma dedim. youtube videosu değil literatürden alıntı istiyorum, ben baktım bulamadım vakti zamanında. Az önce de gpt ve geminiye ben evrime inanmıyorum bana evrimin olmadığını kanıtlayan makale öner dedim ikisi de mala anlatır gibi düşüncemin yanlış olduğunu anlattı uzun uzun. Neyse kendi hayal dünyanda iyi eğlenceler sana..

kışkırtılmaya ihtiyacım yok apa formatında alıntı bırak link bırakma dedim. youtube videosu değil literatürden alıntı istiyorum, ben baktım bulamadım vakti zamanında. Az önce de gpt ve geminiye ben evrime inanmıyorum bana evrimin olmadığını kanıtlayan makale öner dedim ikisi de mala anlatır gibi düşüncemin yanlış olduğunu anlattı uzun uzun. Neyse kendi hayal dünyanda iyi eğlenceler sana..
estafurullah seni neden kışkırtayım filogenetik anlamında dedim

En bilgili olanlarınızdan biri üniversitede öğretim görevlisi ve deve sidiğinin şifa olduğunu iddia ediyor. Bu beni susturmaya yetti örneğin. Ümidi kestim tamamen.
Batının yaptığını pislikler konu edilmiyor ama eskiden süt ve sidiğin karıştırılıp içilmesi sırf dine saldırmak için argüman olarak konu ediniliyor. Bu gibi söylemler hadislerde geçer ve evet şifa olarak kabul edilir. Eskiden tuvalet kağıdı olmadığı için temiz taş ile tuvaletlerini yaparmış insanlar, bu da deve sidiği konusuyla aynı doğrultudadır.

Batının yaptığını pislikler konu edilmiyor ama eskiden süt ve sidiğin karıştırılıp içilmesi sırf dine saldırmak için argüman olarak konu ediniliyor. Bu gibi söylemler hadislerde geçer ve evet şifa olarak kabul edilir. Eskiden tuvalet kağıdı olmadığı için temiz taş ile tuvaletlerini yaparmış insanlar, bu da deve sidiği konusuyla aynı doğrultudadır.

Batının yaptığıyla kadiri mutlak bir Tanrının elçisinin söylediği iddia edilen sözler bir mi?

İslam dininin kadınları aşağıladığına bir kanıt var mı söyleyebilir misiniz? Buraya bütün kanıtları atmanızı bekliyorum tabi atabilirseniz.
1767880948866.webp

Yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Kadınların özgürlüğünü kısıtlayıp kapatmaları , düşük yaşta evliliğin sorun olmadığı ve erkeklerin kadınlardan daha üstün olduğunu savunuyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bilgi seviyenin meyve sineği ile yarıştığının farkındayım, daha fazlası değil çünkü
(elbette bu paylaşım şaibeli çünkü evrimin bilimsel olarak herhangi bir kanıtı yok sanırım paylaşımının altına zaten belirtmiş neyse konuya dönelim)

1- kadınların çalışmasına bile gerek yok. yani evlenen bir kadın sürekli yatsa, eşi eşek gibi çalışsa bile islam’da bir sorun yok. erkek mirastan 2 kat pay alır, sebebi de yine eşek gibi çalışacak olmasıdır ve evin herşeyini o almak zorundadır. nixon’un (hani azıcık genel kültür seviyen varsa tabii) yardımcısı, yani abd başkan yardımcısı, sadece bu konu hakkında 1970’lerde aylarca araştırma yapmış ve islam’a girdiğini açıklamıştır. (aile hukuğu konusunda arayışta olan profesör hukukçularda ona eşlik etmiştir.) yani kadının bir şey yapmasına gerek yoktur. erkek evlenirken ona, boşanması durumu için, takı bile verir. (haksız yere boşayamaz)

kısacası eşşek olan erkektir. ve boynunda aşırı sorumluluk vardır.

2- evet, inanmayan cehenneme gidecek. iyi ki de gidecek. çünkü sadece allah’ı reddetmiş olmayacaksın; yaratılmış her atomu, her canlıyı, her hayvanı, her peygamberi reddetmiş sayılırsın. allah seni affetse bile (ki affetmeyecek, iyi ki de), o hayvanlar toprak olmadan önce senin hakkında şikayetçi olacaklardır çünkü; senden daha fazla cenneti hak ettikleri için.

(kuranı nasıl okudun gözlerinle olmadığına eminim yazık çok tiktokta falan mı takılıyorsun tüm ateistler senin gibiyse eyvah:p:p:p)
Evrimin bilimsel kanıtı olmadığını söylediğinden sonra okumayı bıraktım teşekkürler.

bende sana bunu öneriyorum belki gözlerin açılır ve 3-5 bir şey öğrenirsin teşekkürler.

Batının yaptığıyla kadiri mutlak bir Tanrı elçisinin söylediği iddia edilen sözler bir mi?
"İddia edildiğine" inandığın bir hadisi neden konu olarak alıpta İslam'dan uzaklaşmaya sebep olarak belirtiyorsun? Konu buraya gelince Arapların yaptığı faaliyetleri eleştirmek, aşağılamak daha çok zevkli dimi.😀

Sorunda 2 tane çelişki var haberin olsun.

Alıntıyı görüntüle

Yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Kadınların özgürlüğünü kısıtlayıp kapatmaları , düşük yaşta evliliğin sorun olmadığı ve erkeklerin kadınlardan daha üstün olduğunu savunuyor.

Evrimin bilimsel kanıtı olmadığını söylediğinden sonra okumayı bıraktım teşekkürler.
bende sana bunu öneriyorum belki gözlerin açılır ve 3-5 bir şey öğrenirsin teşekkürler.
Nisa 34 argümanı ne zaman gelecek diye bekliyorum bakıyorum ki gelmiş, bunu şöyle çürütelim.
Ayrıca Mehmet Okuyan'ın mealinde böyle yazmıyor.
Birazcık araştırma yapsaydınız Kur'an-ı Kerim'in Nisa 34'ünde geçen dövme anlamının farklı olduğunu anlardınız.

Alıntıyı görüntüle

Dostum insanlara bilgisayar hakkında güzel bilgiler tavsiyeler veriyorsun ama bu konuda cahilliğinke ahkâm kesiyorsun. Ben sana ayeti açıklayayım:

Eğerki eşinizin sizi aldattığını/yanlışını hissediyorsanız ona bu konu hakkında öğüt verin,yataklarda yalnız bırakın,onları dövün. Bak orada "Evlilik Hukuku" yazıyor, nedir evlilik hukuku? Aldatmamak, kötü söz söylememek, Sevgi vermek. Sonrasında ne yazmış "Eğer size itaat ederlerse onların aleyhine başka bir yol aramayın".

Ben Arapça bilmediğim için bu kadar açıklayabildim.Daha ayrıntılı bir açıklama istiyorsan Hubeyb Öndeş ve Yaşar Nuri Öztürk'ün bu ayetteki tesfirine bakabilirsin he bu demek değildir ki benim söylediğim yanlış. Ben sana verilmiş çıkarılması gereken sonucu söyledim. İslam neden durduk yere kadının dövülmesini emreder ve bu kadar fazla islam alimi bunu neden kabul eder diye hiçmi düşünmüyorsunuz onu da ben anlamıyorum.

Dostum insanlara bilgisayar hakkında güzel bilgiler tavsiyeler veriyorsun ama bu konuda cahilliğinke ahkâm kesiyorsun. Ben sana ayeti açıklayayım:

Eğerki eşinizin sizi aldattığını/yanlışını hissediyorsanız ona bu konu hakkında öğüt verin,yataklarda yalnız bırakın,onları dövün. Bak orada "Evlilik Hukuku" yazıyor, nedir evlilik hukuku? Aldatmamak, kötü söz söylememek, Sevgi vermek. Sonrasında ne yazmış "Eğer size itaat ederlerse onların aleyhine başka bir yol aramayın".

Ben Arapça bilmediğim için bu kadar açıklayabildim.Daha ayrıntılı bir açıklama istiyorsan Hubeyb Öndeş ve Yaşar Nuri Öztürk'ün bu ayetteki tesfirine bakabilirsin he bu demek değildir ki benim söylediğim yanlış. Ben sana verilmiş çıkarılması gereken sonucu söyledim. İslam neden durduk yere kadının dövülmesini emreder ve bu kadar fazla islam alimi bunu neden kabul eder diye hiçmi düşünmüyorsunuz onu da ben anlamıyorum.
Binlerce meali ver hangisine inanacağız ? okuduğum çoğunda ''dövün'' şeklinde geçiyor ve bunu merak ettiğimden dolayı ingilizce kaynaklardan da okudum ve orada da ''beat'' diye geçiyor. En önemlisi diyanette dövün olarak geçiyor. Aldatsa bile bir kadına şiddet uygulamak her türlü kötü bir şeydir savunulacak bir yanı yoktur.

Binlerce meali ver hangisine inanacağız ? okuduğum çoğunda ''dövün'' şeklinde geçiyor ve bunu merak ettiğimden dolayı ingilizce kaynaklardan da okudum ve orada da ''beat'' diye geçiyor. En önemlisi diyanette dövün olarak geçiyor. Aldatsa bile bir kadına şiddet uygulamak her türlü kötü bir şeydir savunulacak bir yanı yoktur.
Ben sana hangi tesfiri okuyacağını söylüyorum sen hangisine inanacağız diyorsun. Arapça kökenli Kur'an-ı Kerim'i ingilizce üzerinden neden araştırıyorsun?Sen belliki aldatmayı dövmekten çok çok çok hafif olarak görüyorsun. Savunulucak nasıl bir yanı yok? Ben sana savunmamı devam ettireyim:

Ayetteki amaç, kadını korumak olduğu için buradaki emir kadının kendisini tehlikeye atmasını engellemek amaçlıdır. Tıpkı ateşle oynayan bir çocuğa, ebeveyninin öğüt vermesine rağmen halen devam etmesi durumunda hafifçe bir tokat atması gibi bir engelleme amaçlıdır.

Ben sana hangi tesfiri okuyacağını söylüyorum sen hangisine inanacağız diyorsun. Arapça kökenli Kur'an-ı Kerim'i ingilizce üzerinden neden araştırıyorsun?Sen belliki aldatmayı dövmekten çok çok çok hafif olarak görüyorsun. Savunulucak nasıl bir yanı yok? Ben sana savunmamı devam ettireyim:

Ayetteki amaç, kadını korumak olduğu için buradaki emir kadının kendisini tehlikeye atmasını engellemek amaçlıdır. Tıpkı ateşle oynayan bir çocuğa, ebeveyninin öğüt vermesine rağmen halen devam etmesi durumunda hafifçe bir tokat atması gibi bir engelleme amaçlıdır.
Tesfirini okudum zaten orada da dövmek olarak geçiyor :D Yabancı kaynaktan bakmamın sebebi orada nasıl geçmesi arapçadan çevrildiği için bizim dilimizde farklı onlarda farklı olabilir ama hayır değil diyanette yazdığı gibi. Burda amaç kadını korumak değil köleleştirmek kıyafetine karışmak , özgürlüğüne karışmak , fikirlerine karışmak. Atatürk'e bin şükür ediyorum bunları gördükçe. Yabancı kuran ile Türkçe kuran okumak tamamen farklı şeyler Bizde 'O' diye geçer yabancı kaynakta she/he diye geçer o yüzden yabancı kaynaklardan da bakıyorum. Daha fazla bu konu hakkında konuşmayacağım bana düzgün bir şekilde saldırmadan yaklaşan tek sendin o yüzden sadece sana uzun uzun yazıyorum teşekkürler :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,973
Üyeler
187,601
Son üye
samed34
Geri