Asus markası kaliteli ve sağlam ürün üretiyor ama garanti süreçleri çok sıkıntı ürüne destek vermiyorlar o yüzden Asus u pek önermiyorum 23-26k lara çıkılacaksa stealth gigabyte var
Asus markası kaliteli ve sağlam ürün üretiyor ama garanti süreçleri çok sıkıntı ürüne destek vermiyorlar o yüzden Asus u pek önermiyorum 23-26k lara çıkılacaksa stealth gigabyte var
X870 ve b850 arasında pek fark yok Asusun o modeli x870 doluluğunda zaten tek sıkıntı Asus marka olarak ürünün arkasında durmuyor işlemci yanma muhabbetlerinden sonra baya kişiyi mağdur ettiler sağı solu belli olmaz bunların Msi veya gigabyte tercih ederim 2022 den beri gigabyte kullanıyorum daha bir sorun yaşamadım Msi veya gigabyte alıp geçerim garanti süreci zahmetli olur ama Asus rog olsun deniliyorsa değişir x870 stealth modelide var bütçede sorunda yok gibi
X870 x870e diyorsan eğer tek fark birisinde 2 prom21 çipi var diğerinde 1 prom21 var bir olayı yok ikiside birbirinin üzerine bağlı aynı veriyolunu kullanıyor bir artısı olmuyor görünüşünü beğendiğini içine sineni al anakart için aklında bir model varsa at detaylı bakayım az buçuk anlıyorum
X870 ve b850 arasında pek fark yok Asusun o modeli x870 doluluğunda zaten tek sıkıntı Asus marka olarak ürünün arkasında durmuyor işlemci yanma muhabbetlerinden sonra baya kişiyi mağdur ettiler sağı solu belli olmaz bunların Msi veya gigabyte tercih ederim 2022 den beri gigabyte kullanıyorum daha bir sorun yaşamadım Msi veya gigabyte alıp geçerim garanti süreci zahmetli olur ama Asus rog olsun deniliyorsa değişir x870 stealth modelide var bütçede sorunda yok gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
X970 yok hocam
X870 x870e diyorsan eğer tek fark birisinde 2 prom21 çipi var diğerinde 1 prom21 var bir olayı yok ikiside birbirinin üzerine bağlı aynı veriyolunu kullanıyor bir artısı olmuyor görünüşünü beğendiğini içine sineni al anakart için aklında bir model varsa at detaylı bakayım az buçuk anlıyorum
ikisi arasındaki fark çok az. ama Msida faz sayısı Asusa göre az. Asusdaki faz sayısı ile işlemciler rahat beslenir.
Matx istemenizin özel bi sebebi varmıdır peki hocam? kasanızın boyutu desteklemediğindenmi kaynaklı? çünkü bu bütçelerde ATX boyutlu anakart daha mantıklı olacaktır. eğer ATX destekleyen kasaya Matx takarsanızda çok garip gözükmekte.
Faz olayını felan anlamam bilmem, r7 7800x3d işlemcim var şu anakartı aldım 5k bütçede daha iyi bir seçeneğim var mıydı?
Ve iyi besler mi sorun çıkarır mı?
360mm sıvı soğutucu ile kullanacağım, ram kaldı ram almam lazım
X970 yok hocam
Bazı modeller aşırı pahalı ve gereksiz fiyatta oluyor muadilleri daha kaliteli ve ucuz olabiliyor
Faz olayını felan anlamam bilmem, r7 7800x3d işlemcim var şu anakartı aldım 5k bütçede daha iyi bir seçeneğim var mıydı?
ya şöle söleyeyim. düşük bütçeli anakartındada 7800x3d ile oynarsınız. ama faz sayısı yüksek olursa elektrik dağılı daha iyi olur ve daha stabil çalışır işlemci. aynı zamandada uzun ömürlülüğü arttırır. yüksek bütçeli anakartlardada esktradan mofset bulunduğundan kaynaklı soğutmasıda iyi olur ve işlemcide yer yer 2-3 derecede olsa soğuk çalışabilir. anakart önemsiz bir parça değildir. yeri geldiğinde anakart performansı sınırlayabilir.