30 Euro gümrük sınırının kaldırılması ile ilgili Cimer başvuru metni

Marginale

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,364
Öncelikle komiklik, şaklabanlık yapacak arkadaşlar konumdan uzaklaşırsa sevinirim. Herkes yeav ben yazsam ne olacağ loo kafasında olursa zaten aynı tas aynı hamam misali npc olmaya devam edersiniz. Konumu bu konuda düşüncesini dile getirmek isteyip nasıl bir metin oluşturabileceğini bilmeyen, proje ve prototip geliştiren. Hali hazırda ellerinde bulunan teknolojik ürünlerine sürekli yedek parça temin etmek zorunda kalan gençler için hazırladım. İsteyen aynı metin ile başvuru yaparak vatandaşlık hakkını kullanabilir.

Konu: 30 Euro Gümrük Muafiyet Sınırının Bireysel ve Ticari İthalat Açısından Ayrıştırılması Talebi

Sayın Yetkili,
Yurt dışından getirilen ürünlerde uygulanan 30 Euro gümrük muafiyet sınırının fiilen kaldırılması, bireysel kullanıcılar, öğrenciler ve ürün/teknoloji geliştiren gençler açısından ölçüsüz ve hakkaniyete aykırı sonuçlar doğurmaktadır.

100.000 adet ürünü toptan olarak ithal eden ticari ithalatçılar ile bireysel kullanım amacıyla 1 adet ürün temin eden vatandaşların aynı prosedürlere, vergi yüklerine ve kısıtlamalara tabi tutulması, ölçülülük, orantılılık ve eşitlik ilkeleriyle bağdaşmamaktadır. Eşit olmayan durumların aynı şekilde değerlendirilmesi, hukuken adaletli değildir.

Teknolojik ve elektronik ürünler; test, prototip ve geliştirme süreçlerinin zorunlu unsurlarıdır. Mevcut uygulama nedeniyle bireysel geliştiriciler, ürüne zarar gelmesi hâlinde tekrar temin edememe veya aşırı maliyetle karşılaşma endişesiyle ürünlerini yeterince test edememekte, bu da yenilik ve üretkenliği doğrudan sınırlamaktadır. Ayrıca yedek parçası temin edilemeyen birçok ürün işlevsiz hâle gelerek atık konumuna düşmekte, bu durum ülke ekonomisi açısından da kaynak israfına yol açmaktadır.

Öte yandan, teknolojik ve elektronik ürünlerin büyük bölümü Türkiye’de üretilmemekte, her hâlükârda ticari ithalat yoluyla ülkeye girmektedir. Bu nedenle bireysel erişimin kısıtlanması yerli üretimi korumamakta, yalnızca vatandaş aleyhine maliyet yaratmaktadır.
Bu kapsamda;
  1. Bireysel kullanım ile ticari ithalatın açık ve net şekilde ayrıştırılmasını,
  2. Teknolojik ve elektronik ürünlerde bireysel kullanım için 30 Euro muafiyet sınırının korunmasını,
  3. Yerli üretimi güçlü sektörlerde (tekstil, deri vb.) mevcut kısıtlamaların sürdürülmesini
saygılarımla arz ve talep ederim.

CİMER'den gelecek cevabı şimdiden yazayım sana: "Başvurunuz Ticaret Bakanlığı'na iletilmiş olup, mevzuat hükümleri gereğince işlem yapılmaktadır..." diye giden standart, ruhsuz matbu metin gelecek.

Devletin derdi bireysel kullanıcı mağdur olmasın zeğil, cari açığı kısmak arkadaşım. O yüzden vatandaşın tepkisi, Ankara'daki bürokratın Excel tablosunda bir anlam ifade etmiyor maalesef.

Yine de vatandaşlık görevimizi yapıp gönderelim, en azından ses çıkarmadı demesinler. Ama umudum koca bir 0.

harbiden yok böyle detaylı anlatınca bin kat daha güzel oldu bu arada şuan güncel 45 oldu şikayet bizden hocam
İyi yaptınız hocam, en doğal hakkımız memnun olmadığımızı bildirmek bu durumdan halk olarak. Niye ithalatçılar birlik olup baskı kurmasını biliyorlar, aylardır bu konuda baskı kuruyorlardı. Hatta 3 ay kadar önce böyle bi haber yayılmıştı ticaret bakanlığı böyle bi düşüncemiz yok diye yaşanlamıştı. Demek ki varmış.

İyi yaptınız hocam, en doğal hakkımız memnun olmadığımızı bildirmek bu durumdan halk olarak. Niye ithalatçılar birlik olup baskı kurmasını biliyorlar, aylardır bu konuda baskı kuruyorlardı. Hatta 3 ay kadar önce böyle bi haber yayılmıştı ticaret bakanlığı böyle bi düşüncemiz yok diye yaşanlamıştı. Demek ki varmış.
vallahi artık çekirdek kola alıp sistemimi satıp ne var ne yok sadece gidip sarayın önünde olanları izlemek istiyorum

vallahi artık çekirdek kola alıp sistemimi satıp ne var ne yok sadece gidip sarayın önünde olanları izlemek istiyorum
Ben sistemi satamam, satarsam 1 aya iki katına falan çıkar sistemler maazallah yeni parçalarımı zar zor aldım 😂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

konu ile ilgili ekşi sözlük üzerinde de başlık açılmış, umarım gereken reaksiyonu verebiliriz.
Birisi Tweeter da bu konu hakkında konu açılmış yazmış ekşi sözlüğe ama ben göremedim konuyu

Aslında yazmayacaktım ancak yazayım, bi umut var kardeşim sizde gelin size anlatayım bu mevzuyu, şimdi şöyle bir durum var Türk milleti haklarından ve hukukundan topyekün yıllar önce vazgeçti, ve bunun faturasını günümüz 30 yaş altı misliyle ödemektedir ve ödeyecek, sizin daha bilmediğiniz ne yasaklar ne mantıksızlıklar var saysak sabah olur, aklınıza gelebilecek her türlü iş işleyiş Türkiye'de faili meçhul şekilde baltalanmaktadır şimdi diyebilirsiniz isimler belli her alanda nasıl faili meçhul hemen söyleyeyim onu da örnek ile misal siz birisine bir şey demek istiyorsunuz ama direkt değil dolaylı şekilde psikolojik baskı ile onu onun silahı ile vuruyorsunuz, günün sonunda o kişi o düşünceyi yiyor öğütüyor ama zihni kimseyi suçlayamıyor suçlasada anlamsız geliyor, aynen bu sistem işlenmekte, yani değerli arkadaşlarım siz istediğinizi yapın bu durum değişmez işin özü sonumuz maalesef ki İran'dan misliyle beter iyi akşamlar.

:D hocam zamları bekleyip satalım daha sonrasında tofaş veya anadol veya toros alıp gidelim topluca
3000 liraya zor satılan şahinler 200k olmuş hocam onlarda aynı oranda artar 🫠

Aslında yazmayacaktım ancak yazayım, bi umut var kardeşim sizde gelin size anlatayım bu mevzuyu, şimdi şöyle bir durum var Türk milleti haklarından ve hukukundan topyekün yıllar önce vazgeçti, ve bunun faturasını günümüz 30 yaş altı misliyle ödemektedir ve ödeyecek, sizin daha bilmediğiniz ne yasaklar ne mantıksızlıklar var saysak sabah olur, aklınıza gelebilecek her türlü iş işleyiş Türkiye'de faili meçhul şekilde baltalanmaktadır şimdi diyebilirsiniz isimler belli her alanda nasıl faili meçhul hemen söyleyeyim onu da örnek ile misal siz birisine bir şey demek istiyorsunuz ama direkt değil dolaylı şekilde psikolojik baskı ile onu onun silahı ile vuruyorsunuz, günün sonunda o kişi o düşünceyi yiyor öğütüyor ama zihni kimseyi suçlayamıyor suçlasada anlamsız geliyor, aynen bu sistem işlenmekte, yani değerli arkadaşlarım siz istediğinizi yapın bu durum değişmez işin özü sonumuz maalesef ki İran'dan misliyle beter iyi akşamlar.
Hocam zaten moralimiz kötü dahada bozdunuz sizede iyi akşamlar 😂

Ben de yaptım, az çok demeden hakkımızı aramak lazım.
Elinize sağlık

yok hocam 200k değil bizim burada temiz olanları 60 ile 110 bin arasında veriyorlar oyüzden sistemi satabiliriz hocam :D anaaaa bununda ticaretini yapabiliriz
Kanka dur bunuda yasaklayacaklar sdfsdfsdf, alıyorsak bizim prestij ve lüksten yana ne eksiğimiz var doğan slx alalım o zaman.

Elinize sağlık

Kanka dur bunuda yasaklayacaklar sdfsdfsdf, alıyorsak bizim prestij ve lüksten yana ne eksiğimiz var doğan slx alalım o zaman.
akjlwhdlkajhwdkljawhd vallahi kanka bursada yaşıyorum harbiden gel yapalım ticareti 60 alıp 200 e millet satarken biz 100 e en baba şşşşşşşşşş

Bir X hesabı bu konuda etkileşim almayı başardı , ben de ordan görüp hem açıkkapı hem de cimer'den başvurumu yaptım. Arkadaşlar ses çıkartın. konu sahibi monacodoom'a da teşekkürler.
Bir milletvekili de sanırım mecliste bu konudan bahsetmiş, birkaç gazeteci de buna istinaden hak vermiş milletvekiline ve paylaşım yapmışlar. Allah'ım sen bize yardım et. 30 euro'ya ürün alabilmek için girdiğimiz hallere utanıyorum artık. :kekw:

Bir X hesabı bu konuda etkileşim almayı başardı , ben de ordan görüp hem açıkkapı hem de cimer'den başvurumu yaptım. Arkadaşlar ses çıkartın. konu sahibi monacodoom'a da teşekkürler.
Açık kapı ne bu arada?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,182,886
Üyeler
187,745
Son üye
GasGolandin
Geri