Gümrük Vergisi Düzenlemesinde GERİ ADIM Sinyali

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,437
Hadi inşallah

Banlanmak istemiyorum.

Hadi inşallah
Tekstil vb şeyler yasaklanmalı zaten kıyafet yağmalayan influcerlar vs yüzünden bu fecaat başımıza geldi. Ama Türkiye'de üretilen ürünler dışında kalanlar 30 euro sistemi ile devam etmeli kaldı ki 30 euro çok komik bir rakam zaten. Bunun için 'şart,izin' gibi şeylerde gerekmemeli onun sinyalini veriyorlar. Ben pcb alırken neden izin veya onay almak zorunda kalayım yani. Yasakla baba temu da tekstili zaten bizim yaşımızda ki gençler maks ne alabilir. Cinsiyetçilik gibi olmasın hep maaşını temu da ki tekstil ürünlerine gömen ablalar sayesinde başımıza bunlar geldi. Yoksa yıllardır bizler elektronik alet alıyorduk yurtdışından. Paşalarım birde istisnai durum olabilir diyor, istisnai olmasada ben ihtiyacım olan elektronik bileşeni alabilmeliyim bu en doğal hak. Adamın bir elektronik ürünü bozulur gider kendine parça alır tamir eder yani bunun için neden zorunluluk durumu şartı olsun. İnş ne demek istediğimi anlatabildim.

Tekstil vb şeyler yasaklanmalı zaten kıyafet yağmalayan influcerlar vs yüzünden bu fecaat başımıza geldi. Ama Türkiye'de üretilen ürünler dışında kalanlar 30 euro sistemi ile devam etmeli kaldı ki 30 euro çok komik bir rakam zaten. Bunun için 'şart,izin' gibi şeylerde gerekmemeli onun sinyalini veriyorlar. Ben pcb alırken neden izin veya onay almak zorunda kalayım yani. Yasakla baba temu da tekstili zaten bizim yaşımızda ki gençler maks ne alabilir. Cinsiyetçilik gibi olmasın hep maaşını temu da ki tekstil ürünlerine gömen ablalar sayesinde başımıza bunlar geldi. Yoksa yıllardır bizler elektronik alet alıyorduk yurtdışından.
Valla ben ufak tefek aksesuarları temudan alıyorum. 500 TL lik keycaps için müşavirlik tutmak zorunda kalmak saçmalık

Valla ben ufak tefek aksesuarları temudan alıyorum. 500 TL lik keycaps için müşavirlik tutmak zorunda kalmak saçmalık
Kanka zaten adaletli bi durum değil ben neden 10 konteyner mal getiren adamla aynı süreçleri yaşamk zorundayım? Ve emin ol o toptan alanlar bizim aldığımızı 3 te 1 fiyatına alacaklar sonra burda 5 katına kitleyecekler. Onları rahatsız eden bunu daha rahat yapamamak. Şimdide yolu yapılıyor "yok istisnai durumlar, yok gerek olduğu durumlar" abicim ben belki hobi olarak elektronik bileşenler geliştiriyorum parayı beraber mi kazandık istediğimi alırım. 30 euro'nun istisnasına kaldıysa bizim maliye zaten diyecek lafım yok artık. Veriyorduk paşalar gibi %60 vergimizi. Vergisini veren adamın değil kaçak getiren adamın peşine düşülse her şey düzelir zaten.

Gümrük vergisi düzenlemesinde esas olan tüketici sağlığı ve ürün güvenliğidir. Haksız rekabete izin vermemek için bu adım atıldı haberde şu kısım varya can alıcı nokta burası yandaşlar alsın size itelesin demek :kekw:

Kanka zaten adaletli bi durum değil ben neden 10 konteyner mal getiren adamla aynı süreçleri yaşamk zorundayım? Ve emin ol o toptan alanlar bizim aldığımızı 3 te 1 fiyatına alacaklar sonra burda 5 katına kitleyecekler. Onları rahatsız eden bunu daha rahat yapamamak. Şimdide yolu yapılıyor "yok istisnai durumlar, yok gerek olduğu durumlar" abicim ben belki hobi olarak elektronik bileşenler geliştiriyorum parayı beraber mi kazandık istediğimi alırım. 30 euro'nun istisnasına kaldıysa bizim maliye zaten diyecek lafım yok artık. Veriyorduk paşalar gibi %60 vergimizi. Vergisini veren adamın değil kaçak getiren adamın peşine düşülse her şey düzelir zaten.
Onlar da neyin ne olduğunu biliyor da, işlerine gelmiyor.

Onlar da neyin ne olduğunu biliyor da, işlerine gelmiyor.
Sonradan ayarlama yapılır deniliyor birde, halkın hayatını böyle etkileyecek bir kanun çıkarmadan niye o zaman siz kanunu adam akıllı ayarlamıyorsunuz hey Allah'ım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gümrük vergisi düzenlemesinde esas olan tüketici sağlığı ve ürün güvenliğidir. Haksız rekabete izin vermemek için bu adım atıldı haberde şu kısım varya can alıcı nokta burası yandaşlar alsın size itelesin demek :kekw:
TABİİ İHRACATÇIYI KORUMAK İÇİN AMA BİZ İTHALATI DEĞİL TÜKETİCİLERİN ALDIĞI 30 EURO LUK ŞEYİ YASAKLAMAYI UYGUN GÖRDÜK KARŞİM.

Sonradan ayarlama yapılır deniliyor birde, halkın hayatını böyle etkileyecek bir kanun çıkarmadan niye o zaman siz kanunu adam akıllı ayarlamıyorsunuz hey Allah'ım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

TABİİ İHRACATÇIYI KORUMAK İÇİN AMA BİZ İTHALATI DEĞİL TÜKETİCİLERİN ALDIĞI 30 EURO LUK ŞEYİ YASAKLAMAYI UYGUN GÖRDÜK KARŞİM.
Şimdi de bu çıktı :)

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-01-13 171545.webp
    Ekran görüntüsü 2026-01-13 171545.webp
    53.8 KB · Hit: 20
Şimdi de bu çıktı :)
Valla kimse kim bizim duygulara mecliste tercüman olsunlarda.
Bazı gazetecilerde bu duruma tepki koyan video çekmiş, tolga özbek var havacılık ile ilgili videolar çeken o da çekmiş saolsun. Halk öncelikli olmalı tüccar değil. Tüccar A yı değil B yi satar yine zenginliğine zenginlik katar zaten.

Geri