Yardım Manuel Araç Yokuşta Hangi Viteste Bırakılır?

Reaksiyon skoru
195
Dostlar şöyle bir durumda araç hangi viteste bırakılır? Bilen arkadaşlar yardım etsin.
13449.webp

Dostlar şöyle bir durumda araç hangi viteste bırakılır? Bilen arkadaşlar yardım etsin.
Alıntıyı görüntüle
Yeni model araçlarsa viteste bırakmanıza gerek yok. Eski modellerde her daim 1de bırakın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

benim bildiğim araba viteste bırakılmaz.
El freni tutmayan araçlar için hocam eski nesil arabalarda viteste bırakılırdı kaymaması için.

Şimdiye kadar üç farklı yorum geldi. R de bırak, viteste bırakma, 1. Viteste bırak.

Hangisi doğrusu?

Şekildeki gibiyse R, tam tersiyse 1

1. vites dostum araba zaten elfreni kaçırırsa yük şanzımana biniyor yürüyüp gitmiyor zaten yürüyüp giderse şanzıman pattes olmuştur :)

bayır aşağı olduğu için r de bırakılır ve kayma tehlikesi varsa eğer kaldırımın yönüne direksiyon kırılır olurda kayarsa kaldırım destek olsun diye

~Parktan bahsedilmiş sanırım okumayın boşver LOL dkxksl~

Yokuşa ve olmak istediğin hıza bağlı. Motor freni yapmak istiyorsan ne kadar yapmak istediğine bağlı. 90 gidiyorken hız kesilmesin istiyorsan en yüksekten devam etmelisin. Ama atıyorum 20-30 la gidiyorsun aşağıda yine frenlicen o zaman 1 de bırakıp motor frenini yüksek tutabilirsin. Devir yinede yükaselir fazla bağırtmadan frenlersin. Uzun süre yokuş aşağı gitmeyi düşünüyorsan yinede boşa atma. Yakıt tasarrufu için viteste kalması iyidir çünkü motor tekerlerin devriyle yokuşla döner. Pistonlarda öyle.
Arabalardan mekanikten vs çok anlamam yıllardır sürdüğüm bildiğim hissettiğim ve gözlemlediğim yol budur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,945
Üyeler
187,592
Son üye
cagrigunaydin
Geri