Keenetic modem geçmenizi öneririm. Hat değerlerini herhangi bir ayar yapmadan yazılımı ve bazı donanım özellikleri sayesinde iyileştiriyor. Bağlantıda kabaca da anlatıyor. Kabaca sizin yerinize büyük iyileştirmeler yapıyor.
destek.keenetic.com.tr
Mesela ben bilgisayarıma yüksek öncelik veriyorum. Ayrıca istersem hız sınırını sadece o cihaza uygulayabiliyorum.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Ayrıca telefonları 5 numaraya atadım. Televizyon ve aktif kullanılmayan bir dizüstüyü ise varsayılan 6 numarada bıraktım.
Alıntıyı görüntüle
Bufferbloat testi yapın. Bu testte yüksek değer alıyorsanız çözüm modem bu arada. Ben Tenda modem kullanırken bu testten F alıyordum, Keenetic geçtim B alıyorum. Eğer hız sabitlersem A oluyor. Burada kötü bir değer alıyorsanız ms dengesiz olacaktır.
Is bufferbloat causing issues with your internet connection? Run this test to find out.
www.waveform.com
Özellikle aşağıdaki videoyu izleyin, testi yapın. Ama modemi kesinlikle Keenetic yükseltin, üstteki videoya göre yapmanız gerekiyor. TT gibi firmalar kendi modemlerini dayattıklarından ayarları videodaki gibi yapmanız gerekiyor.
Bu arada Wifi adaptörünü aygıt yöneticisinden devredışı bırakın. Kullanmasanız bile anakartlardaki Wifi adaptörlerinin garip sorunları var. Özellikle bellek sızıntısı çok yaşanan durum. Forumda son 1 ayda iki kişi bu yüzden garip sorunlar yaşadı. İki kişiye de kapattırınca sistemleri büyük oranda rahatladı. Ağ ile alakası yok ama yazılımsal sorun varsa çözecektir.