Bu Öğretmenler Niye bu kadar duygusuz ve umursamaz?

Reaksiyon skoru
142
Uygunsuz Dil
Merhaba sevgili hocalarım bugün başıma gelen, ibretlik, bana ders olan bir olay anlatacağım.

Bugün karne günüydü, hepinizin tatili kutlu olsun şimdiden. Neyse mevzuya gelince ben bugün yine okuluma gittim. 8.30'da bekledim bekledim ve 9.00'da verileceği duyurulan karneyi 11.00'da aldık. 😆

İşte sınıf öğretmenimiz karneleri falan dağıtıyordu vs vs. Geldi fotoğraf çekimine, ben en çok Coğrafya hocamı seviyordum. Ona öğretmenler gününde hediye falanda almıştım. Kendisine dedim ki hocam fotoğraf çekilebilir miyiz? Dedi ki tamam çekiliriz diye. Sonra ise noldu çekinmedi. Şimdi ben anlamıyorum, bakın konu burda sadece fotoğraf çekmemesi de değil. Benim için çok güzel bir anı olacakken kendisi umursamaz bir tavırla gitti hiçbir şey yokmuş gibi. Bakın abilerim size basit bir fotoğraf gibi gelebilir lakin ben bir daha bu günlerime gelemeyeceğim ki. Bende bir anı bırakmak istedim lakin hoca sağolsun moralimizin içine etti bıraktı. Ben artık çok büyük bir ders aldım bu olaydan hiçbir hocaya hediye almayacağım,hiçbir hocaya ne bir selam verip ne de suratına bakacağım.

Ha birde utanmadan kendisi ne demiş biliyor musunuz? Eşim kızar çekinemem demiş. E yr.. Madem kızıyor niye olur diyon kuş beyinli. İşte burda ben eşimi çok seviyorum düşüncesi oluşturmak istemiş aklınca. Hanımefendiye bak.

Neyse abilerim ben dersimi aldım. Sizinle de bu konuyu paylaşmak istedim.

Ya biliyorum biraz tuhaf bir konu ama napalım herkes farklı :D

"Hiçbir hocaya selam vermeyeceğim" demek ergence bi tepki. kasiyer sana kötü davrandı diye bir daha markete gitmemezlik yapıyor musun? Yapmıyorsun. Bu hoca ayıplı davranmış diye diğer suçsuz hocaların günahı ne?

Hayattaki en büyük dersin şu olsun Kimseyi gözünde bu kadar büyütme. Öğretmenler de neticede maaşlı çalışan insanlar. robot değiller, mükemmel değiller. Bazıları kabadır, bazıları düşüncesizdir. "Hediye aldım, beni sevmek zorunda" diye bir dünya yok. Hediyeyi içinden geldiği için verirsin, karşılık beklediğin için değil.

Çoğu öğretmen böyle yani yapacak bir şey yok günde yüzlerce çocuğa ders anlatıyorlar bizimlemi ugtasacaklar.

Sabahtan akşama kadar sen de çocukla uğraş, sende de işinde duygu kalmaz.

Öğretmen yerden göğe haklı, böyle bir dil kullanan, edebini takınmayan, sadece kendini düşünen bencil ve serseri ergenlere az bile... Eminim o öğretmenler öğrenci seçmek durumunda olabilselerdi sizin bu tür nankörlüklerinize fırsat vermezlerdi, ama ülkede geçim sıkıntısı var işte... Bu sözleri, bu hakaretleri, ithamları öğretmenlerin arkasından saydırmak kolay olabilir ama tam bir edebsizlik. Karakterini çok güzel yansıtmışsın, erkek isen o hocanın yüzüne karşı da söyleseydin ya veya kocasının yanında ağzını açabilseydin ya, ergen bebe bozması..!

Hoca kadın mı
Evet.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öğretmen yerden göğe haklı, böyle bir dil kullanan, edebini takınmayan, sadece kendini düşünen bencil ve serseri ergenlere az bile... Eminim o öğretmenler öğrenci seçmek durumunda olabilselerdi sizin bu tür nankörlüklerinize fırsat vermezlerdi, ama ülkede geçim sıkıntısı var işte... Bu sözleri, bu hakaretleri, ithamları öğretmenlerin arkasından saydırmak kolay olabilir ama tam bir edebsizlik. Karakterini çok güzel yansıtmışsın, erkek isen o hocanın yüzüne karşı da söyleseydin ya veya kocasının yanında ağzını açabilseydin ya, ergen bebe bozması..!
Ya kardeş saçmalama Allah aşkına. Kadına dönem başından beri o kadar yardım ettim her işinde. Yetmedi gittim hediye aldım bu muydu karşılığı?

Nankörlük ha, kadın bir kitap açıp dersi ordan anlatıyordu zaten. Ona anlatmak deniyorsa tabii ki... kendisinden şikayetçi olan sadece ben değilim çoğu kişi ders anlatımından vs şikayetçi. Hep işin kolayına kaçıyor. İşini hakkıyla yapmayan bir sözde çakma öğretmeni savunacak kadar bile mi düştün? Insanlara yorum yapmadan önce kendinize baksanız iyi edersiniz. Asıl ergen bebe bozmasının kim olduğu gayet ortada. Bir iş hakkıyla yapamayan insanları savunacak kadar düşük bir karakteriniz var. Ne demişler dürüstlük doğruluk pahalı bir maldır ucuz insanlarda bulunmaz... zaten anlamayan bir elemanla tartışmaya bile girmemek lazım. Ama senin gibi insanlara sağlam bir cevap vermek gerek. Ha ayrıca rahmetli dedemin bir lafıyla cevap verip sana ayırdığım sürenin sonuna geleceğim. Büyük konuşan insanları küçülürken gördüm yüreğiniz büyük olsun sözleriniz değil. Yani insanlara üst pencereden bakıp çok karakterli biriymişsin gibi bir imaj yaratma burda. Senin de karakterin belli bak işine gücüne.

Son düzenleme:
hocam öğretmen sizden kaç yaş büyük? Nasıl yanlış anlayabilir kocası. hiç mi öğrencisiyle fotoğraf çektirmemiş?

Not için ağlayan, ders çalışmak yerine zayıf aldığında suçu başkalarına yıkan, sınıfta kalmamak için öğretmenlere yakın olmaya çalışan hatta yalakalıkta sınır tanımayanlar vs vs... İşte senin saklamaya çalıştığın fakat kendini istemesen de belli ettiğin karakterin. Daha başka şeyler de yazmak isterdim de cahil ile cahil olmak işi uzatıyor...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,351
Üyeler
188,235
Son üye
kaziern29248
Geri