Çözüldü✓ RX7700 XT FPS AYAR ÖNERİSİ

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar herkese,
Bu konuyla alakalı araştırma yaptım fakat birkaç cevapsız bırakılmış eski konu dışında bir sonuca ulaşamadım.

i5 13400f işlemci, asus tuf rx7700 xt ekran kartı, 32gb ddr4 3600 mhz corsair platinium ram (4X8GB), 1080p 180hz 0.5 ms AOC 24" monitörüm var.

God of War Ragnarok, CS2, LOL, Hogwarts Legacy, Assasin's Creed Odyssey
şu an mevcutta oynadığım oyunlar. Bu oyunları 1080p'de ultra veya high özelliklerde maksimum FPS ile oynamak istiyorum. AMD yazılımındaki ayarlarla ilgili yapılması gereken işlemlerle ilgili bilgilerinize ihtiyacım var. Önce ChatGPT'ye sorarak oyun içi ve yazılım içi birkaç ayar denedim fakat youtube videolarındaki işlemlerde default ayarlarla bile neredeyse aynı şeyleri veriyor. Fakat aynı işlemci ve ekran kartlı sistemlere baktığımda benden yüksek FPS'lerde görüyorum. Öte yandan bu videolara pek güvenemiyorum da.

Bu konuyla alakalı bana bilgisiyle yardımcı olabilecek bir kişi var mıdır? Aldığım değerleri şimdilik paylaşmayacağım herhangi bir tavsiye olursa sağlıklı karşılaştırma yapabilmek adına. Düşüncem şudur ki, ultra-high full hd ayarlarda hikayeli oyunlarda 90-120 arası FPS gayet ideal, online oyunlarda da 200+ FPS. Çünkü hikayeli oyunlarda FSR+Quality şekilde olunca bu değerler ekran kartı teknolojisindeki iyileştirmelerle oluşuyor zaten. Online oyunlarda 200-250 bu sistemin alması gerektiğini düşünüyorum.

Yardımlarınızı rica ediyorum.

Tekrar merhabalar,
XMP açtım, Radeon Adrenalin ayarlarında da hem TR hem yabancı forumları inceledim buna göre ayarlar vs yaptım. Benim gibi yol arayan kişiler için buraya deneyimlerimi paylaşıyorum.

Özetle, RAM'lerin tam hıza çalışması fark ettirdi. Fakat ana konu önbellek farkları ve AMD işlemcisinin oyunlarda kalite farkı. Gerçekten oyunlarda sanırım büyük etken ama değerler tabii ki hiç kötü değil. Sadece gördüğümüze ulaşamayınca soru işaretleri oluyor hepsi o :)

Radeon ayarlarına gelirsek, araştırmalarım sonucu görüyorum ki LoL, CS2 gibi rekabetçi oyunlarda anti lag ve free sync açık olacak onun dışında FSR gibi teknoloji yöntemleri kapalı olacak çünkü bu teknolojiler FPS kaybı yaşatmakta. GOW, Hogwarts gibi hikayeli oyunlarda ise anti lag kapalı olacak (free sync açılabilir veya AMD optimize tutulabilir) çünkü bu oyunlarda gecikmeye uğrama minimum seviyede olduğu için bu ek yük barındırıyor.

LoL- 1080p-Very High-190-220 arası. Karşılaştırma için aşağıdaki benchmarktaki fps değerleriyle neredeyse aynı)

CS2- 1080p-Very High-200-250 arası (benchmark karşılaştırması hemen hemen aşağıdaki FPS değerleriyle aynı, tabii ben oyunu 4:3'te 1280x960'da oynuyorum hep o ayrı, sadece görmek istemiştim :)

God of War Ragnarok-1080p-Ultra-80-85
God of War Ragnarok-1080p-Ultra-FSR+Q-120 (GOW için de aşağıdaki benchmarkla i7 13700 işlemci benim işlemcimden ileri olmasına rağmen yaklaşık rakamları yakalıyorum)

Üstün körü bir değerlendirme gibi yazdım belki ama araştırma yapacakların sorularına cevap vereceğini umuyorum.

amd de bazı gariplik yok değil ama performans olarak şikayet edemem.
Geçenlerde durup dururken Hell Let Loose oynarken fps 400-500lerden 100 civarına sabit kaldı. çok rahatsız etmediği için oynadım ettim 3-4 gün sonra oyun ortasında kendi kendine düzeldi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

league of legends dahil bile edilmemeli zaten buraya. oyun 200 ffpsten sonra saçmalamaya başlıyor. 500 fps alsam bile mecburen 200-240 a sabitliyorum.

Evet, mesela Counter oynarken 200-250 arası yazdım ama 170'e ani droplar da olabiliyor, radeon ayarlarını da çok kurcalamayı tavsiye etmiyorum. Varsayılan veya HYPR X modu-kalite bence yeterli çünkü ekran kartı MHZ değerlerine kadar detaylı ayarlar da yaptım yine aynı sonuçlar yine aynı sonuçlar :)

Çalışan arabayı kurcalamamak gibi bir şey sanırım bu da, ne kadar dokunursan o kadar bozuluyor :)

amd kartlarda undervolt da öneririm yapmadıysan. 9070 xt ye yaptım undervoltumu kafam rahat. 100 watt daha az çekip tamamen aynı perfformansı veriyor. değerleri tam sınırına koymadım stabilite sorunu olmasın diye

CS2'yi kıstas almayın hocam her güncellemeden FPS değerleri değişiyor son güncellemede yarı yarıya düştü insanların performansı. Mesela ben Dust2 benchmarkında 394 alıyordum ortalamada, şu an 201 alıyorum çok oynuyor her güncellemede. Şunu belirtmekte de yarar var 3A oyunlarda korsan sürüm ve orijinal sürüm arasında performans farkı olabiliyor (sisteme yük bindiren Denuvo, DRM gibi karşıtı sistemler çalışmadığı için). Ek olarak sistemi dengeli modda kullanın çünkü CPPC ve CPPC Preffered Core gibi (İntel'deki karşılığı ne bilmiyorum) teknolojiler bu modda daha iyi çalışıyor.

amd kartlarda undervolt da öneririm yapmadıysan. 9070 xt ye yaptım undervoltumu kafam rahat. 100 watt daha az çekip tamamen aynı perfformansı veriyor. değerleri tam sınırına koymadım stabilite sorunu olmasın diye
Ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz değerlerle ilgili? Bir de referans aldığınız bir site, forum yazısı varsa paylaşabilirseniz sevinirim.

nebi akgün'ün 9070 xt için rehber videosu var izleyebilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şu an evde değilim ama oradakileri uyguladım genel olarak. nebi reisin videolarını izleyeliden beri başka yorum pek kabul edemiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,313
Üyeler
187,951
Son üye
mehmet3514
Geri