diğer ram tek olarakta çalışmıyor xmp ileKonuyu açarken tek kanal çalışmıyor demişsin şimdi nasıl çalıştı ki? Tek kanal olarak ikisi de mi çalışıyor yoksa sadece birisi mi çalışıyor? Slotların hepsini denedin mi?
Tek kanal olara bende 1 tanesi çalışıyor xmp ile diğeri kesinlikle çalışmıyorKonuyu açarken tek kanal çalışmıyor demişsin şimdi nasıl çalıştı ki? Tek kanal olarak ikisi de mi çalışıyor yoksa sadece birisi mi çalışıyor? Slotların hepsini denedin mi?
Kardeşinin anakartı o açılmayan çubuk yüzünden manuel olarak ayarları değiştirerek açmadığından eminsin değil mi? Bazı anakartlar yapıyor çünkü bunu sen tam performansını alıyorum sanıyorsun ama aslında anakart görüntü gelsin diye kendisi birkaç ayarı değiştirebiliyor. Ek olarak kendi anakartının sıfırlayıp tekrar dene açılmayan belleği.
Kanka muhtemelen zamanlamaları değiştiriyodur msi yarın garantiye vercemKardeşinin anakartı o açılmayan çubuk yüzünden manuel olarak ayarları değiştirerek açmadığından eminsin değil mi? Bazı anakartlar yapıyor çünkü bunu sen tam performansını alıyorum sanıyorsun ama aslında anakart görüntü gelsin diye kendisi birkaç ayarı değiştirebiliyor. Ek olarak kendi anakartının sıfırlayıp tekrar dene açılmayan belleği.
Kanka ramleri garantiden geri aldım bugün sorun yok dediler taktım pc ye o açılmayan 1 ram var yine açılmıyor cmos reset attım hala aynı kardeşimin pc ye taktım zamanlamalara vs baktım sorunsuzKardeşinin anakartı o açılmayan çubuk yüzünden manuel olarak ayarları değiştirerek açmadığından eminsin değil mi? Bazı anakartlar yapıyor çünkü bunu sen tam performansını alıyorum sanıyorsun ama aslında anakart görüntü gelsin diye kendisi birkaç ayarı değiştirebiliyor. Ek olarak kendi anakartının sıfırlayıp tekrar dene açılmayan belleği.
Kardeşin AMD işlemci kullanıyorsa Zen Timings'ten iki belleğin de görüntülerini atsana.Kanka ramleri garantiden geri aldım bugün sorun yok dediler taktım pc ye o açılmayan 1 ram var yine açılmıyor cmos reset attım hala aynı kardeşimin pc ye taktım zamanlamalara vs baktım sorunsuz
Tamamdır 1 saniyeKardeşin AMD işlemci kullanıyorsa Zen Timings'ten iki belleğin de görüntülerini atsana.
Hocam ayni ramlara sahibim sorunu Nebi Akgün'ün manuel ayarlarını girerek çözdüm belki yardımı dokunurAnakart Z890 Aorus Elite X ICE
Ram XPG AX5U6000C3016G-CLARBK
2 adet 16gb var tek ramlede denedim xmp çalışmıyor bios son sürüm
Kardeşin AMD işlemci kullanıyorsa Zen Timings'ten iki belleğin de görüntülerini atsana.
Hacı bende 2 adet var teki sorunsuz çalışıyor diğeri arızalıHocam ayni ramlara sahibim sorunu Nebi Akgün'ün manuel ayarlarını girerek çözdüm belki yardımı dokunur
Buda bende çalışanMesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hacı bende 2 adet var teki sorunsuz çalışıyor diğeri arızalı
Mem Vpp'nin yüksek olması dışında bir sebep gözüme çarpmadı. Bellek profilinde 1.80 yazıyor bu ayar için, bu attığın tabloda 1.95 ile açmış bu voltajın güvenli sınırlarını bilmediğimden değiştir de diyemem maalesef. Bilmiyorum sorunlu belleğin neden çalışmadığını.Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hacı bende 2 adet var teki sorunsuz çalışıyor diğeri arızalı
Kanka mem vpp ne mesela pekiMem Vpp'nin yüksek olması dışında bir sebep gözüme çarpmadı. Bellek profilinde 1.80 yazıyor bu ayar için, bu attığın tabloda 1.95 ile açmış bu voltajın güvenli sınırlarını bilmediğimden değiştir de diyemem maalesef. Bilmiyorum sorunlu belleğin neden çalışmadığını.
Vpp bellekteki modüllerle ilgili bir voltaj teknik olarak ne yaptığını bilmiyorum standart değeri 1.80. XMP ve EXPO alt zamanlamalara dokunmuyor jedec standardında bırakıyor onlardan dolayı çalışmıyor olma ihtimali çok düşük .Kanka mem vpp ne mesela peki
Sorunlu olanda tRDWR değeri 21
Bende çalışan modelde o değer 22 gözüküyor resimde bu arada
Voltajı 1.90 veya 1.85 yapsak açılırmı pekiVpp bellekteki modüllerle ilgili bir voltaj teknik olarak ne yaptığını bilmiyorum standart değeri 1.80. XMP ve EXPO alt zamanlamalara dokunmuyor jedec standardında bırakıyor onlardan dolayı çalışmıyor olma ihtimali çok düşük .