Çözüldü✓ PC mi satıp bu sistem alınır mı?

PokeTopu

80+
Reaksiyon skoru
58
Bütçe
70000
Elimde şu an 2060 sistem var be arada drop yiyorum lol oynarken ve kaliteli oyunlarda iyi fpsle oynayamıyorum bu sistemi satıp üstüne hepsiburada kartla 9 ay peşin fiyatına veya 3 ay peşin fiyatına taksit falan yapıyorlar onla toplamayı düşünüyorum parçalar şu şekilde

msi b850 gaming plus 9289

Ryzen 5 7500f 6805

sapphire 9060xt beyaz olan 19999

1tb wd blue sn5000 6579

Msi coreluquid l360 5499

Msi mag a750gl 750w 80+ gold 5188

Msi mpg velox 100r 4456

1 tanede beyaz ram 2 elden beyaz sıfır 10-15k arası

Toplamı 70 bine denk geliyor

Beyaz hayalim var ve msi markasını seviyorum monitörüm ve şu anki çoğu şeyim msi mantıklı olup olmadığını söylerseniz sevinirim ileriye dönük olması için 850 anakart daha iyi olur dedikleri için pahalı olmasına rağmen onu koydum tavsiyenize açığım

70k bütçede yazdığın sistem zayıf kalır 7800x3d kesin lazım bence, bulabilirsen 5070 yada 9070xt yakalanabilir

70k bütçede yazdığın sistem zayıf kalır 7800x3d kesin lazım bence, bulabilirsen 5070 yada 9070xt yakalanabilir
Sadece işlemci ve ekran kartını dediğin yaptığım zaman tek tek toplarsam fiyat 100k oluyor kartlar arasında 15k işlemciler arasın 10k var fiyatlar çok uçuk ustam ya :/

Ustam pc toplamayı bilmiyorum bilsem buraya yazar mıyım XD atmana gerek var mıydı? Amacım bilgi almak zaten
Sistemin eder fiyatını düz mantık şöyle hesapla. Ekran kartı sistemin fiyatının yarısını oluşturmalı. 20bin liralık ekran kartı kullanıyosan sistemin optimum fiyatı 40bin olmalı

Sistemin eder fiyatını düz mantık şöyle hesapla. Ekran kartı sistemin fiyatının yarısını oluşturmalı. 20bin liralık ekran kartı kullanıyosan sistemin optimum fiyatı 40bin olmalı
Ustam o zaman hazır sistemlerin hiçbiri optimum fiyatta değil mi sitelerde satılan 9060xtlerin fiyatı 50-55k arası fiyata şu an yüksekte mi

He işte böyle mesela bana sıvı soğutma koymak mantıklı geliyordu ama seninki şu an daha mantıklı geliyor o aradaki farka o işlemcinin saha iyi olup olmadığını bilmiyorum yukardaki adam gibi laubali olmaya gerek yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam birde benim arkadaşın bronze psuda psu yanmış o yüzden gold öneriyor gold bir psu önerebilir misiniz bu sisteme

He işte böyle mesela bana sıvı soğutma koymak mantıklı geliyordu ama seninki şu an daha mantıklı geliyor o aradaki farka o işlemcinin saha iyi olup olmadığını bilmiyorum yukardaki adam gibi laubali olmaya gerek yok

Hocam birde benim arkadaşın bronze psuda psu yanmış o yüzden gold öneriyor gold bir psu önerebilir misiniz bu sisteme
hava soğutma çakarsın 1kya bu sisteme, 70k bütçe varsa 9070xt yapabilirsin ekran kartını attığım sistemde. dilersen ekran kartını da önereyim

Ustam o zaman hazır sistemlerin hiçbiri optimum fiyatta değil mi sitelerde satılan 9060xtlerin fiyatı 50-55k arası fiyata şu an yüksekte mi
İşte pahalı olduğunu ordan hesapla. Ama ben görüyorum 40-42bine 9060xt sistemler. Hatta gaming gecesinde daha yeni 38k ya 9060xt sistem satılmıştı. Ram fiyatlarından dolayı işler biraz daha karıştı tabi 32gb ram orantıyı direkt bozuyor. Sende mesela 600w ile rahatça çalışacak sisteme 750w psu bakmışsın. Kule tipi soğutucu 7500f e yeterliyken 5bin sıvı soğutma eklemişsin. Ssd 5,5a varken aynı performansı daha pahalıya tercih etmişsin. B650m r işini rahat rahat görecekken msi b850 gp fantezi kaçmış. Yani bunların hepsi fiyat performans dengesini bozmuş. 40bin lirayada 7500f+ 9060xt sistem alan biri senden 30bin az vermesine rağmen benzer performansı alacak

Psu da bronze, gold gibi sertifikalar güç verimliliğini gösterir. Gold psu alsanda yanabilir bu tamamen psudaki kapasitörlerin kalitesi ve koruma devreleriyle alakalı.

Son düzenleme:
hava soğutma çakarsın 1kya bu sisteme, 70k bütçe varsa 9070xt yapabilirsin ekran kartını attığım sistemde. dilersen ekran kartını da önereyim

Teşekkürler ustam bütçem 70 bine kadar çıkabilir fakat parayı faizde tutuyorum o yüzden hepsini bir anda bitiresimde yok 50-60 bin bandında şu an sizin attığınız bana gayet makul geldi arkadaşlarla zaten cs lol falan takılıyorum arada da hikayeli oyunlara kaçıyorum beni 5-6 yıl 2kda ultra götürürse yeterli olur bu 5-6 yıl beni götürür mü peki

Teşekkürler ustam bütçem 70 bine kadar çıkabilir fakat parayı faizde tutuyorum o yüzden hepsini bir anda bitiresimde yok 50-60 bin bandında şu an sizin attığınız bana gayet makul geldi arkadaşlarla zaten cs lol falan takılıyorum arada da hikayeli oyunlara kaçıyorum beni 5-6 yıl 2kda ultra götürürse yeterli olur bu 5-6 yıl beni götürür mü peki
götürür ama 2k ultrada gta6 gibi yapımlar zorlar 9060xtyi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,245
Üyeler
189,812
Son üye
akyldz53
Geri