Çözüldü✓ PC çalışırken kapandı açılmıyor

Şu forumda en az 10 konuda yazmışımdır, akım korumalı priz beş para etmez diye, zarar edersiniz diye :) Ama bazen derler ya başımıza bi iş gelmeden bilemiyoruz... Tecrübe iyidir ama ast olan akıl, bilgi ile tecrübeden önce tedbir almaktır. Bunu diğer okurlar olursa ups alsınlar eğer bilgisayararında çok önemli işler yapıyorlarsa veya çok pahalı bilgisayarları varsa kesinlikle ups alsınlar.
Ucuza da var ki, niye zarar ediyor😂
Canımız yandı akıllandık pc gelsin bir tane almayı düşünüyorum çok sesli diyorlar bildiğiniz model var mı uygun ama iyi olan akşamdan akşama kullanıyorum pcyi çalıştığım için akşamları vaktim oluyor.
Arkadaşın dediği gibi 5k ya mı aldın👀
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pc kapanınca herhangi bir ses, hafif koku oldu mu? Belki psu intihar edip sistemi korumuştur

Laptop'ın gözünü seveyim ya elektrik kesilse bile batarya ups gibi davranıyor işin devam ediyor yada kaydetmen gerekiyorsa kaydet çık yapabiliyorsun :)

Laptop'ın gözünü seveyim ya elektrik kesilse bile batarya ups gibi davranıyor işin devam ediyor yada kaydetmen gerekiyorsa kaydet çık yapabiliyorsun :)
Bunu evde performansı artsın veya bataryanın ömrü bitmesin diye bataryayı çıkartıp fişe takılı oynayanlara söyle 😂😂

Bunu evde performansı artsın veya bataryanın ömrü bitmesin diye bataryayı çıkartıp fişe takılı oynayanlara söyle 😂😂
Yeni laptoplarda özellikle gaming olanlarda performance gain seçeneği ile hem adaptörden hem bataryadan güç çekebiliyor adaptörün yetmediği durumda hız aşırtma yapmak için batarya da kullanılıyor çok eskidi dediğin olaylar :) özellikle intel işlemcilerin bir kısmı laptoplarda masaüstü işlemcileri gibi davranıyor bende 14700hx var ne kadar çok güç çekiyor inanamazsın. tabi ona göre de soğutma sağlaman lazım.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-01-25 145644.webp
    Ekran görüntüsü 2026-01-25 145644.webp
    12.4 KB · Hit: 28
  • Ekran görüntüsü 2026-01-25 145737.webp
    Ekran görüntüsü 2026-01-25 145737.webp
    7.4 KB · Hit: 28
Yeni laptoplarda özellikle gaming olanlarda performance gain seçeneği ile hem adaptörden hem bataryadan güç çekebiliyor adaptörün yetmediği durumda hız aşırtma yapmak için batarya da kullanılıyor çok eskidi dediğin olaylar :) özellikle intel işlemcilerin bir kısmı laptoplarda masaüstü işlemcileri gibi davranıyor bende 14700hx var ne kadar çok güç çekiyor inanamazsın. tabi ona göre de soğutma sağlaman lazım.
Olsun benim gibi ne eski kafalar vardır😂 zaten asıl olay, bataryanın ömrü. Evdesin yani :)

Bu bide neyi OC yapıyor? Gpu mu yoksa hepsi mi? 15w olması, ekran kartı gibi geldi.

Olsun benim gibi ne eski kafalar vardır😂 zaten asıl olay, bataryanın ömrü. Evdesin yani :)

Bu bide neyi OC yapıyor? Gpu mu yoksa hepsi mi? 15w olması, ekran kartı gibi geldi.
hem işlemciyi yapıyor hemde ekran kartını ayrı ayrı özellikle tek çekirdekli işlemlerde çalışıyor gözlemlediğim kadarıyla ekran kartı dar boğaz yaşarsa yapıyor ama onu net gözlemleyemedim açıklamasını ekliyorum.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-01-25 170746.webp
    Ekran görüntüsü 2026-01-25 170746.webp
    18.9 KB · Hit: 25
  • Ekran görüntüsü 2026-01-25 170735.webp
    Ekran görüntüsü 2026-01-25 170735.webp
    23 KB · Hit: 27
Farklı bir psu ile çalıştırmayı dene çıt sesi genelde röle elektriği kestiği zaman çıkar

Büyük olasılıkla o akım korumalı zannettiğin şey koruma dışında süs diye öylesine bekleme yapmıştır, psu ilk bakılacak şeydir.

Bazen osmanlı tokadı tek çare olabilir veya aşağıdaki yöntem:

Alıntıyı görüntüle
dostum sen kendını komık falan mı sanıyorsun atıp duruyorsun bunu

Pc dune awaking oynarken kapandı bir anda elektrik gitti zannettim fakat akım korumalı prizin ışığını gördüm.Tekrar power bastığımda tepki yoktu bu sefer güç kablosunu söküp bekledim biraz tekrar taktığımda kulaklık ve klavye ışığı yanıyordu power tuşuna bastığımda psudan çıt sesi geliyor açılmıyor ama hala ekipmanların ışığı yanıyor sorun nedir bilen var mı

Ryzen 7 9700x
Asus prime Radeon 9070xt
Asus prime b650m-r
Lexar ares 32 gb
Kasada bitfenix ceto premium fish tank kendi psu vardı kasanın
guc kaynagının ustundekı tusu kapat yanık kokusu gıbı bır koku gelıyor mu guc kaynagından fısten falan cıkar pcdekı takılı olan tum kabloları da cıkar sonra kasanın acma tusuna bas statık elektırık gıtsın bı ıcındekı sonra gerı tak herseyı

Online ups ler evet gerçekten sesli çalışırlar biraz :( Yapacak bi şey yok o konuda, Bazen uzak bir yere ya da kapalı balkona filan koyanlar bile var eğer çok sesli olanları denk gelirse ama onlar çok eski modeller :) Bir mağazaya gidiğ ups seslerini kulağınla tecrübe etmen en iyisi, kişiden kişiye değişir ses, gürültü olayı.

dostum sen kendını komık falan mı sanıyorsun atıp duruyorsun bunu

guc kaynagının ustundekı tusu kapat yanık kokusu gıbı bır koku gelıyor mu guc kaynagından fısten falan cıkar pcdekı takılı olan tum kabloları da cıkar sonra kasanın acma tusuna bas statık elektırık gıtsın bı ıcındekı sonra gerı tak herseyı
Statik elektrik almayı denedim içindeki enerjiyi boşaltmayı ama hep o çıt ses ve tiz ses geliyor tam psudan.Koku var gibi yok gibide bi koku var ama tam yanık gibide değil

Statik elektrik almayı denedim içindeki enerjiyi boşaltmayı ama hep o çıt ses ve tiz ses geliyor tam psudan.Koku var gibi yok gibide bi koku var ama tam yanık gibide değil
başka bir psu ıle deneme cansın varsa kesınlıkle dene arkadaslarından falan ısteyebılırsın denemek ıcın

Geri