2 sistem arasında kaldım yardımcı olursanız sevinirim

ardask1

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
40000
https://www.hepsiburada.com/game-ga...oem-paket-p-HBCV00009JL7B8?magaza=GarajOnline ilk sistem bu kasa değişimi yapamıyorum bu kadar para vermişken değiştirmek isterdim 2. sistem ise https://www.hepsiburada.com/asus-tu...-nvme-ssd-p-HBCV0000C7KT71?magaza=PRIMEGAMING bu kasa degisimi yapıcam bu sistemde onun dısında işlemcisi kafamı karıstırıyor ayrıca 2. sistem ddr4 sizce hangisini satın almalıyım bütçem 40k ve hepsiburadadan almak zorundayım başka önerileriniz varsa açığım. Fps test leri izlediğim zaman 1. sistem daha iyi gibi ama baktıgım zamanda kimse 5060 önermiyor sizce napmalıyım?

1769455430784.webp

1769455473020.webp

Ekler

• 1769455410702.webp
    1769455410702.webp
    22.6 KB · Hit: 12
DDR4 sistemlere RAM 1 tane olursa oyunlarda yarı performans alırsın. Burada tam açıklanmamış RAM 1 adet mi 2 adet mi olduğu. O yüzden bu üstekini seçersen 1 tane daha DDR4 RAM almak zorunda kalabilirsin.

İkincisi ise DDR5 sistem. Onda ise 1 adet olması çok performans kaybına neden olmuyor. Performansın %80-90'nını alabiliyorsun 1 adet 16GB RAM olsa dahi.

1 adet 16gb ram var tek slot 2x8 daha mı iyi

1 adet 16gb ram var tek slot 2x8 daha mı iyi
2x8 daha iyi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

vram sıkıntısı çekebilirsin 5060 8 gbda 9060 xt daha düzgün bir tercih olacaktır. 5060 8 gb sistem kullanıcılarının şikayetlerine bakarsan vramden dolayı olduklarını görebilirsin en kötü 12 vram olsun sistemin

işlemciden dolayı çok sıkıntı çekermiyim suan monitörüm 1080p ama 2k almayı düşünüyorum yakın zamanda işlemci darboğaz yapar diye cok yorum var

1 adet 16gb ram var tek slot
O zaman 1 tane daha RAM almak zorundasın DDR4 sistem için. Günümüz oyunları için 9060XT, RTX 5060 8GB'dan %10 daha performanslı bir kart.

Yalnız RTX 5060'ın 8GB VRAM'i olması ileriki zamanlarda dezavantaj olabilir. 8GB VRAM'li bir sistemde ilerde çıkacak ağır hikayeli oyunlarda grafik ayarlarını bir kademe kısman gerekebilir. Ama RTX 5060'ın da özellikle Frame Gen özellikli oyunları oynarsan, bu ayarı açtığında oyunlarda 9060XT'ye göre çok yüksek FPS değerlerine oynama fırsatın var.

Screenshot_1.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

işlemciden dolayı çok sıkıntı çekermiyim suan monitörüm 1080p ama 2k almayı düşünüyorum yakın zamanda işlemci darboğaz yapar diye cok yorum var
R5 5500, 6 çekirdek 12 izlek bir işlemci. Yeterli olur 9060XT için. 2K'ya geçeceksen 16GB VRAM'li olması daha iyi olur ekran kartının.

Benimde bu frame gen cok kafamı karıstırdı özellikle son güncellemeden sonra fark baya artmıs gibi duruyor ama yine de 16gb almak daha mı mantıklı bilemiyorum fps test videolarında hikayeli oyunlarda cok fark yok bazı oyunlarda rx9060xt önde ama rekabetçi oyunlarda aşırı fps farkı var rtx5060 cok önde sizce ne yapmalıyım

Benimde bu frame gen cok kafamı karıstırdı özellikle son güncellemeden sonra fark baya artmıs gibi duruyor ama yine de 16gb almak daha mı mantıklı bilemiyorum fps test videolarında hikayeli oyunlarda cok fark yok bazı oyunlarda rx9060xt önde ama rekabetçi oyunlarda aşırı fps farkı var rtx5060 cok önde sizce ne yapmalıyım
Her oyun 8GB VRAM'in tamamını kullanacak güçte değil ama Mesela GTA VI çıktığında RTX 5060, RX 9060'göre kaplama kalitesi bir tık daha düşük ayarda oyunu açmak zorunda kalabilirsin. Ama Frame Gen ile o ayarda daha yüksek FPS değerinde oynayacaksın.

Bu durum biraz sana bağlı eğer hikayeli oyun oynayan biriysen ve görüntü kalitesine çok değer veriyorsan 9060XT alsan daha iyi olur görünüyor.

yani açıkçası çok oynamıyorum büyük oyunlar çıktığı zaman oynuyorum kasa görünüm açısından da 9060xt li sistem daha iyi olucak işlemciyi değiştirmeyi satıcıyla bir konusucam belki yükseltyebilirsem daha iyi olabilir başka önerileriniz olursa onlarada açığım hepsiburada üstünden

Her oyun 8GB VRAM'in tamamını kullanacak güçte değil ama Mesela GTA VI çıktığında RTX 5060, RX 9060'göre kaplama kalitesi bir tık daha düşük ayarda oyunu açmak zorunda kalabilirsin. Ama Frame Gen ile o ayarda daha yüksek FPS değerinde oynayacaksın.

Bu durum biraz sana bağlı eğer hikayeli oyun oynayan biriysen ve görüntü kalitesine çok değer veriyorsan 9060XT alsan daha iyi olur görünüyor.
Hocam bende 49 k ya 5060 ti aldım s33 modeli tek ram yetersizmi olur diyorsunuz

Hocam bende 49 k ya 5060 ti aldım s33 modeli tek ram yetersizmi olur diyorsunuz
RAM'ler DDR5 ise tek RAM kullansan bile çift kanal çalışır. Tam performansa yakın değerler alırsın.

RAM'ler DDR4 ise çift kanal çalışması için en az 2 adet RAM takman lazım tam performans için.

Geri