Bilgisayar parçalarını yerel saticilardan alsam ne farkeder?

qksthere

80+
Reaksiyon skoru
67
Sistem toplayacağım. Ram, SSD, işlemci gibi parçaları Trendyol,Amazon,Hepsiburada gibi sitelerdeki yerel saticilardan almak daha uyguna geliyor. Buralardan almanın incehesap, vatan, Amazon gibi daha bilindik güvenilir satıcılardan almanın ne farkı var? İllaki bilindik yerlerden almak mı gerekir yoksa farketmez mi?

Yani satıcıları araştır güvenilirse alınır

Senin risk algına bağlı... Bende parça sevmiyorum mesela hazır kasa almak daha mantıklı geliyor... İyi kampanyalar oluyo takip etmek gerekir

Satıcı riski işte... 2. El olabilir anlayamazsın sağlam satıcılardan al geç itopya İncehesap..... Yada Amazon hepsiburada da satıcısı iyi olanlar
Hazır sistemlerde kullanılan parçaların,iade edilen, kullanılan parçalardan oluşmama ihtimali yok mudur ?

0 alacaksan ellerinde genellikle adi mallar olur, 2. el alacaksan gözlerini kapatıp alacaksın. ne aldığını biliyosan tecrüben varsa riski göze alabiliyosan alınır. ben genelde kasa ram gibi parçaları bilgisayarcılardan alırım sebebi hep onlarda uygun denkgelmesiydi. fiyatına ve ne sattığına bağlı olarak değişir

Elbette vardır... Dedim ya herkesin risk algısı başka hazır sistem daha mantıklı gelmiştir bana hep
Son zamanlarda hazır sistemler ile ilgili çok fazla şikayetler duymaya başladım. Bu da beni iyice şüphelendirmeye sevk etti.
Hazır sistem satan sitelerde bazı parçaları değiştirmek istiyorsunuz. Mesela anakart.
O sitede istediğiniz bir anakartın satışta olmasına rağmen, sadece bazı özelliklerde özelleştirme imkanı vermesi, benim hoşuma gitmiyor açıkçası.
Hazır sistemi alan arkadaşları asla rencide etme amacında değilim ancak genellikle hazır sistem alan arkadaşlar aldıkları sistemi tak-çalıştır yaptıkları için bazı şeylerin gözden kaçtığını düşünüyorum.
Hazır sistem alan kişi ya toplamayı bilmiyor, yada internetten bakarak bilse bile toplamaya korkuyor yada uğraşmak istemiyor.
Son zamanlarda hazır sistemlerde PSU sorunu, anakartın işlemci soketindeki pin sorunları gibi bazı sorunlar beni böyle düşünmeye sevk ediyor açıkçası.
Tercihim genelde indirimleri takip ederek parça parça toplamak. Bunun da en büyük sıkıntısı bütün parçaları topladıktan sonra parçaların birinde arıza olması durumunda iade etme hakkının kaybolması

bazı trendyol-hepsiburada üzerindeki satıcılar iade gelen ürünleri geri gönderiyor dikkat etmek lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,515
Üyeler
188,770
Son üye
Tankermami
Geri