Rainbow X oyununda ryzen 7 7800x3d işlemci sıcaklığı çok yüksek

AMESEMA

80+
Reaksiyon skoru
32
Diğer oyunlarda sıcaklıklarım normal olsada,Rainbow ve PUBG'de işlemci sıcaklığım 80 derece oluyor.
Bu sıcaklık normal mi ? Yani 2 yıl boyunca bu sıcaklıkta oynamaya devam edersem bilgisayarda kalıcı bir hasar oluşur mu ?
Ekran kartım RTX 5060 ti
Anakart MSİ B850 gaming plus wifi 6E
Ram 32 GB Kingston
Kasam da MSİ'ın akvaryum kasası(gayet geniş ve havadar)
İşlemci soğutucum Thermalright frozen warframe pro 360

Çok inanılmaz yüksek bir sıcaklık değeri değil fakat yine de yüksek. Macun yenileyebilirsiniz. Ya da kasanın içi bahsettiğiniz kadar havadar değil. En ağır yükte hava soğutucu ile 76 görüyorum. Oyunda 80 yüksek benim için.

Hocam pc yeni 1 ay oldu.
kasa da

MSI MAG PANO 100R PZ USB 3.2 Tempered Glass Siyah ATX Mid Tower Kasa

bu
yani geniş bi kasa bence.
Ama anlayamdım sorunu macunuda yeni
Kasanın yan tarafındaki mesh kısım duvara bakıyorsa hava giriş çıkışını engelliyor olabilir. Biraz ferah ve sağı solu arkası açık yere koymayı tercih et. Soğutucu tam oturmamış olabilir kurulumu yanlış yapılmış olabilir. Macun çok kaliteli bir macun olmayabilir ya da yeteri kadar sürülmemiş olabilir. Aynı işlemci bende var kule tipi hava soğutma ile aynı oyunlarda 60-65 arası geziyorum. Diğer oyunlardaki sıcaklık değerlerin nelerdir?

Kasanın yan tarafındaki mesh kısım duvara bakıyorsa hava giriş çıkışını engelliyor olabilir. Biraz ferah ve sağı solu arkası açık yere koymayı tercih et. Soğutucu tam oturmamış olabilir kurulumu yanlış yapılmış olabilir. Macun çok kaliteli bir macun olmayabilir ya da yeteri kadar sürülmemiş olabilir. Aynı işlemci bende var kule tipi hava soğutma ile aynı oyunlarda 60-65 arası geziyorum. Diğer oyunlardaki sıcaklık değerlerin nelerdir?
diğer oyunlarda normal işte hocam.
ama r6 ve pubg böyle yapıyor işlemcimi 83 derece bile oluyor.
mesh kısım açıkta,oda fazla havadar 24 saat pencerem açık çünkü.
macun işlemci soğutucumla beraber geldi.onu kullandım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yani keşke hava tipi alsaydım.Şu soğutucuya 5k para vermek mantıklı olmadı.

Kasanın açabildiğin yerlerini aç, öyle dene.
Ayrıca, sistemin montajını kim yaptı?
- Bi ihtimal soğutmanın etiketi duruyor olabilir. ( 80'lerde sabitse sıcaklık sökülmüştür.. )
- Fanların baktığı yönler yanlış olabilir.
- Fanların adeti yetersiz olabilir.
- Kasa mesh değil, onunla alakalı olabilir.
- Macun değiştirip MX-6 dene. ( Soğutucuyla beraber gelende bir sorun olabilir. )

- Bi ihtimal soğutmanın etiketi duruyor olabilir. ( 80'lerde sabitse sıcaklık sökülmüştür.. )
- Macun değiştirip MX-6 dene. ( Soğutucuyla beraber gelende bir sorun olabilir. )
Hocam diğer oyunlarda işlemcim 60 derece.mesela RDR2,Battlefield ama bu oyunda oluyor sadece

Kurulumu ben yaptım,etiketi çıkarttım,soğutucu fanlarına dokunmadım takılı geldi zaten,kasa da 4 fan var,soğutucuda 3

Hocam diğer oyunlarda işlemcim 60 derece.mesela RDR2,Battlefield ama bu oyunda oluyor sadece
Optimizasyonu kötü oyunlar zaten ikiside bazen çileden çıkarıyor beni de. Ayarlarda oynama yapıp tekrar deneyin hocam. Düşüğe çekin sıcaklık değerlerini kontrol edin.

Kurulumu ben yaptım,etiketi çıkarttım,soğutucu fanlarına dokunmadım takılı geldi zaten,kasa da 4 fan var,soğutucuda 3
Diğer oyunlardan kastın neler ? Sayabilir misin onları..
360'lık soğutma ile bence 60'ta fazla. Üstelik kış aylarındayız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,899
Üyeler
189,004
Son üye
mels
Geri