Lian Li ekosistem toplama

Hypnotica

80+
Reaksiyon skoru
2
IMG_5736.webp
Herkese merhaba, görseldeki gibi bi setup toplamak istiyorum.

Elimde;
-Aorus 5070ti master
-R7 7800x3d
-Msi Mag b850m mortar ana kart
-Kingston 16x2 cl30 ram
-psu msi mag 750w mevcut (kasaya uymazsa değiştirebilirim)

Lian li o11
Lian li sıvı soğutma
Lian li fan

Bu sistemde 6 reverse 2 egsoz fan soğutma konusunda yeterli olacak mıdır?
Şimdiden teşekkürler.

Alıntıyı görüntüleHerkese merhaba, görseldeki gibi bi setup toplamak istiyorum.

Elimde;
-Aorus 5070ti master
-R7 7800x3d
-Msi Mag b850m mortar ana kart
-Kingston 16x2 cl30 ram
-psu msi mag 750w mevcut (kasaya uymazsa değiştirebilirim)

Lian li o11
Lian li sıvı soğutma
Lian li fan

Bu sistemde 6 reverse 2 egsoz fan soğutma konusunda yeterli olacak mıdır?
Şimdiden teşekkürler.
Yeterli olur

Unifan sl modeli zaten görseldeki gibi istiyorsan

Sıvı Soğutma olarak panoramalar çok pahalı

Türkiye'de en ucuz böyle

Hocam kusuruma bakmayın bayadır uzağım bu işlerden sizide yoruyorum. 6 reverse fan + sıvı soğutma (lian li) + 2 egsoz fan alacağım, doğru mudur? Bir de soğutmayı fanlı model alıp içinden çıkan fanlarıda radyatöre takabilir miyim?

Hocam kusuruma bakmayın bayadır uzağım bu işlerden sizide yoruyorum. 6 reverse fan + sıvı soğutma (lian li) + 2 egsoz fan alacağım, doğru mudur? Bir de soğutmayı fanlı model alıp içinden çıkan fanlarıda radyatöre takabilir miyim?
Sıvı soğutma lianli mi olmak zorunda onu anlamadım dediğimi alıp fanlarını değiştirip lianli yapabilirsin

2 reverse olarak 6 tanede uni fan alırsın oldu bitti işte

Gaming gende thermal rightin tl fanlara benzeyen fanlari vardi onlardan alabilirsin cfm degeri biraz dusuk ama. Sivi sogutma olarak da genelde bu kasada tryx panorama kullaniyorlar ama cok pahali. Lian li aio lardan da memnun olmayan cok duydum. Bide aio yu ekranli almak mantikli gelmiyor en cabuk bozulabilecek parcada ekran olmamalı. 5kya aio 7kya kasa içi ekran daha mantikli geliyor bana

Ekler

• e06d7791-051e-4d3f-b191-897172bfb502-1_all_7322.webp
    e06d7791-051e-4d3f-b191-897172bfb502-1_all_7322.webp
    929.8 KB · Hit: 33
Gaming gende thermal rightin tl fanlara benzeyen fanlari vardi onlardan alabilirsin cfm degeri biraz dusuk ama. Sivi sogutma olarak da genelde bu kasada tryx panorama kullaniyorlar ama cok pahali. Lian li aio lardan da memnun olmayan cok duydum. Bide aio yu ekranli almak mantikli gelmiyor en cabuk bozulabilecek parcada ekran olmamalı. 5kya aio 7kya kasa içi ekran daha mantikli geliyor bana
Hocam sıvı soğutma tryx almayacağım lian li alacağım 2 reverse 6normal fan almam gerekiyor değil mi bu setup için? Belki ileride kasa içi ekran alınabilir doğru diyorsunuz.

Çok sistem topladım, full corsair full rog vs. Gerek armoury create in dandik arayüzü ve dar atmosfer ayarının yanında sisteme bindirdiği gereksiz yük olsun soğutmuştu. Corsair de çok iyiydi eğer herşeyin corsair ise o da Lian Li gibi etki Verir. Ancak şuanki sistemim full Lianli +MSI+ TRYX Panorama ile resmen aşık oluyorsun baktıkça en doğru kararı vermişim.
Stabilite %100 sıfır sıkıntı hatta bir videomu bırakayım size örnek olsun hocam 🙏

Çok sistem topladım, full corsair full rog vs. Gerek armoury create in dandik arayüzü ve dar atmosfer ayarının yanında sisteme bindirdiği gereksiz yük olsun soğutmuştu. Corsair de çok iyiydi eğer herşeyin corsair ise o da Lian Li gibi etki Verir. Ancak şuanki sistemim full Lianli +MSI+ TRYX Panorama ile resmen aşık oluyorsun baktıkça en doğru kararı vermişim.
Stabilite %100 sıfır sıkıntı hatta bir videomu bırakayım size örnek olsun hocam 🙏
Hocam gerçekten güzel bir sistem olmuş. Ben şimdilik üste cam takıp sıvı soğutmayı anakartın yanına konumlandırmayı düşünüyorum. Bütçeyi düzeltince 3 fan daha alıp soğutmayı yukarı atmak gibi bi planım var. Görseldr attığım setup için kaç reverse kaç normal fan almam gerekiyor? Bilgisizliğimin kusuruna bakmayın, saygılar.

Hocam gerçekten güzel bir sistem olmuş. Ben şimdilik üste cam takıp sıvı soğutmayı anakartın yanına konumlandırmayı düşünüyorum. Bütçeyi düzeltince 3 fan daha alıp soğutmayı yukarı atmak gibi bi planım var. Görseldr attığım setup için kaç reverse kaç normal fan almam gerekiyor? Bilgisizliğimin kusuruna bakmayın, saygılar.
Hocam yukarıya şuan bir fan takmayacaksanız aşağıya 3 reverse arkaya 2 egzoz yerine de 2 reverse takmanızı öneririm. Arkası her zaman egzoz için faydalı değil çünkü. Yan tarafa da radyatör takarsınız zaten o egzoz görevi görecek. Daha sonra yukarı panel için 3 reverse ihtiyacınız olacak. Fan bağlantıları önemli çünkü güç harcayan fanlar bu konuda size yardımcı olurum. Ekstra herkesin yaptığı bir yanlış var özellikle LianLi kasalarda side panele takılan radyatör leri yanlış takıyorlar. Boruların bağlantı noktası benim sistemdeki gibi aşağıya bakacak yukarı değil. Aksi takdirde radyatöre şu giriş çıkış bağlantısı yukarıda kaldığında doğası gereği hava kabarcıkları yukarıda birikecek erken bozulma hararet veya pompa da ses sorunu çıkarıp insanların aio da sıkıntı var demesine yol açıyor :) Saygılar
Screenshot_20251215_150134_Reddit.webp

Hocam yukarıya şuan bir fan takmayacaksanız aşağıya 3 reverse arkaya 2 egzoz yerine de 2 reverse takmanızı öneririm. Arkası her zaman egzoz için faydalı değil çünkü. Yan tarafa da radyatör takarsınız zaten o egzoz görevi görecek. Daha sonra yukarı panel için 3 reverse ihtiyacınız olacak. Fan bağlantıları önemli çünkü güç harcayan fanlar bu konuda size yardımcı olurum. Ekstra herkesin yaptığı bir yanlış var özellikle LianLi kasalarda side panele takılan radyatör leri yanlış takıyorlar. Boruların bağlantı noktası benim sistemdeki gibi aşağıya bakacak yukarı değil. Aksi takdirde radyatöre şu giriş çıkış bağlantısı yukarıda kaldığında doğası gereği hava kabarcıkları yukarıda birikecek erken bozulma hararet veya pompa da ses sorunu çıkarıp insanların aio da sıkıntı var demesine yol açıyor :) Saygılar
Alıntıyı görüntüle
Hocam size özelden mesaj attım

Hocam sıvı soğutma tryx almayacağım lian li alacağım 2 reverse 6normal fan almam gerekiyor değil mi bu setup için? Belki ileride kasa içi ekran alınabilir doğru diyorsunuz.
Alta ve yandan ıcerı cekecekler yanı reverse. 6 tane reverse. Arka 2 ise egzoz olacak.
Liqn li sayfasında böyle önermiş herkes de böyle yapıyor. Nadir gördü arka 2 fandan icerı cekı yan 3 fandan dısarı veren. Bu ters kurulum oluyor. Aio yana koyacaksanız kasanın dısarıdan ıcerı cekecegı hava sebebıyle reverse yapmanız lazım unutmayın.
Benim kurulum olması gereken. Kasa içinde pozitif basınc yapıyor.
Hava yuksek basınctan alcak basınca gider ıcerı ceken fan sayısı fazla dısarı ıten egzoz sayısı az olur.
Arkadasın dedıgı kurulumda kasayı yan koymanız gerekır kı arka ıkı fanın onu acık kalsın. Ayrıca duvardan da bıraz uzak tutmak gerekır kı aıo havayı dısarı verebılsın.
*jumbum sitesin çöktü mü* diye bi konuda 2 arkadas aynı kasayı paylasmıstı orada da aynı fan kurulumunu goreceksınız. Bahsettıgım thermalrıght fanlar da orada var. Lıan lı fanlarla aynı gorunuyorlar.
Bu benım aio 2 yıl gamıng gen bırebır degısım yapıyor. Hem fıyatı cok uygun hem de guzel sogutuyor.tavsıye ederım. Bu kasaya da borular konusunda sıkıntı yaratmadı arka kapaga degıyor ama sorunsuz calısıyor suan
Lıan li fanlara satadan guc vermelısınız alırsanız unutmayın en dogrusu budur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,869
Üyeler
188,488
Son üye
Emirhanna
Geri