Yeni sistem topladim simdi neler yapmam lazim

Shaduel

80+
Reaksiyon skoru
33
Arkadaşlar geçen gün forumda açtığım konudaki sistemi sizinde yardımınıza toplayıp sipariş verdim. Şimdi ise parçalar elime ulaştığında neler yapmam lazım onlar hakkında yardımcı olur musunuz. Sistemi montajlarım diye düşünüyorum youtubeda videoları var zaten benim asıl merak ettiğim konu montajlandiktan sonrası. Neler yapmam lazım adım adım anlatır mısınız rica etsem her detayı. Örneğin Windows kurulumu olsun bios ayarları olsun yapmam gereken testler olsun ve ya kurmam gereken yazılımlar neler falan pek bi bilgim yok her konuda yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar geçen gün forumda açtığım konudaki sistemi sizinde yardımınıza toplayıp sipariş verdim. Şimdi ise parçalar elime ulaştığında neler yapmam lazım onlar hakkında yardımcı olur musunuz. Sistemi montajlarım diye düşünüyorum youtubeda videoları var zaten benim asıl merak ettiğim konu montajlandiktan sonrası. Neler yapmam lazım adım adım anlatır mısınız rica etsem her detayı. Örneğin Windows kurulumu olsun bios ayarları olsun yapmam gereken testler olsun ve ya kurmam gereken yazılımlar neler falan pek bi bilgim yok her konuda yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.
-Anakartının sitesinden son BIOS u indirip, kurarak başla
-Bios u kurduktan sonra BIOS üzerinden Expo,Fan ayarları gibi ayarları yap.
-Daha sonra hazırladığın USB ile Windows 11 i kur ve update i tamamla
-Ekran kartının güncel sürümünü kur
-Windows u kurduktan sonra Anakartının sitesinde yer alan Chipset, Lan, Audio, Wifi ve Bluetooth gibi driverleri kur

Anakart marka model
Ekran kartı
Ram bilgileri

Öncelikle Windows kur sonra bios ayarla(l sonra bütün bileşenlerin yazılımıni güncellemesini yap

Onunda adım adim videoları çok

-Anakartının sitesinden son BIOS u indirip, kurarak başla
-Bios u kurduktan sonra BIOS üzerinden Expo,Fan ayarları gibi ayarları yap.
-Daha sonra hazırladığın USB ile Windows 11 i kur ve update i tamamla
-Ekran kartının güncel sürümünü kur
-Windows u kurduktan sonra Anakartının sitesinde yer alan Chipset, Lan, Audio, Wifi ve Bluetooth gibi driverleri kur
Sistemi montajladiktan sonra Windows kurulu olmadan açabiliyor muyuz hocam biosu indirmek için yoksa onuda usb ile mi indirmem lazım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakart marka model
Ekran kartı
Ram bilgileri

Öncelikle Windows kur sonra bios ayarla(l sonra bütün bileşenlerin yazılımıni güncellemesini yap

Onunda adım adim videoları çok
Anakart asus b650m l
Ekran kartı sapphire pulse 9060xt 16gb
Ram goodram 16gb 6000mhz cl30
Neler yapmam lazım hocam

Eğer elinde ekstra bir pc yada laptop yoksa Windows USB si de hazırlayamazsın.
Ben, pc topladıktan sonra 1 tane BIOS 1 tane de Windows 11 usb sini önceden hazır ederim.
BIOS u Windows u kurduktan sonra da indirip güncelleyebilirsin. İmkanın yok ise bir internet cafeye gidip Windows 11 için USB hazırla.
Windows u kurduktan sonra da BIOS u halledersin, çok acil değil o

Sistemi montajladiktan sonra Windows kurulu olmadan açabiliyor muyuz hocam biosu indirmek için yoksa onuda usb ile mi indirmem lazım

Anakart asus b650m l
Ekran kartı sapphire pulse 9060xt 16gb
Ram goodram 16gb 6000mhz cl30
Neler yapmam lazım hocam
Bios hemen açılır Windowsa ihtiyaç duymaz

Bios güncellemesini Windows kurduktan sonra yaparsın sorun değil

Ben, pc topladıktan sonra 1 tane BIOS 1 tane de Windows 11 usb sini önceden hazır ederim.
BIOS u Windows u kurduktan sonra da indirip güncelleyebilirsin. İmkanın yok ise bir internet cafeye gidip Windows 11 için USB hazırla.
Dediğin gibi yapayım o zaman önce windowsu kurayım sonra biosu daha sonra yapmam gerekenler nedir hocam peki yazılım cart curt neler yapmam lazım

Teşekkürler hocam

Dediğin gibi yapayım o zaman önce windowsu kurayım sonra biosu daha sonra yapmam gerekenler nedir hocam peki yazılım cart curt neler yapmam lazım
Bios ta klasik yaptığım bazı ayarlsr var benim.
-Expoyu aktif etmek
-Cpu fan, Pompa ve Kasa fanlarinin pwm lerini sıcaklıklara göre ayarlamak
-Islemcimin dahili gpusu varsa devre dışı bırakmak
-Re-size bar aktif etmek
-Erp ayarını açmak (Windows u kapatınca tum enerjiyi kesmek icin)
-Overclock yapmak. Curve optimizer ayari
-Winsowsu kurduktan sonra ekran kartı driverini kurmak
-Anakartimin sitesinden chipset, lan, audio, wifi-bluetooth, usb, gigabyte control center gibi driver ve yazılımları indirmek gibi gibi

Bios ta klasik yaptığım bazı ayarlsr var benim.
-Expoyu aktif etmek
-Cpu fan, Pompa ve Kasa fanlarinin pwm lerini sıcaklıklara göre ayarlamak
-Islemcimin dahili gpusu varsa devre dışı bırakmak
-Re-size bar aktif etmek
-Erp ayarını açmak (Windows u kapatınca tum enerjiyi kesmek icin)
-Overclock yapmak. Curve optimizer ayari
-Winsowsu kurduktan sonra ekran kartı driverini kurmak
-Anakartimin sitesinden chipset, lan, audio, wifi-bluetooth, usb, gigabyte control center gibi driver ve yazılımları indirmek gibi gibi
Cok teşekkür ederim hocam bunları yaptıktan sonra başka bir şey yapmama gerek var mı ve ya farklı bir şey

Arkadaşlar tekrardan rahatsız ediyorum sizide aklıma takılan bir kaç soru var size sormak istedim. Şimdi sistemin parçalarının çoğu geldi kalanlar da yarın gelir büyük ihtimal, sistemi montajladiktan sonra direkt kurulma geçmek için Windows 11 usbsini hazırladım direkt onu kurarak başlayacağım ama sonrasında bios update hakkında size danışmak istedim. Bu update şart mı acaba çünkü internette update yaparken elektrik kesintisi olursa anakart gidiyormuş sanırım ve benim bulunduğum konumda da son zamanlarda haftada 1 elektrik kesintisi yaşanıyor ondan dolayı korkum var o ana denk gelirse diye ne yapayım sizce yardım eder misiniz

Arkadaşlar tekrardan rahatsız ediyorum sizide aklıma takılan bir kaç soru var size sormak istedim. Şimdi sistemin parçalarının çoğu geldi kalanlar da yarın gelir büyük ihtimal, sistemi montajladiktan sonra direkt kurulma geçmek için Windows 11 usbsini hazırladım direkt onu kurarak başlayacağım ama sonrasında bios update hakkında size danışmak istedim. Bu update şart mı acaba çünkü internette update yaparken elektrik kesintisi olursa anakart gidiyormuş sanırım ve benim bulunduğum konumda da son zamanlarda haftada 1 elektrik kesintisi yaşanıyor ondan dolayı korkum var o ana denk gelirse diye ne yapayım sizce yardım eder misiniz
Sonunu düşünen kahraman olamaz:)
Belki ilk power a basınca görüntü gelmeyecek, belki mecbur bios flashback yapman gerekecek. Hep olasılık.
Bios güncellemesi, sistemin kararlı çalışması için önemli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,369
Üyeler
188,749
Son üye
hakimxkcm
Geri