Bilgisayarım kapandı açılmıyor

Reaksiyon skoru
6
Arkadaşlar benim bi diskinde linux yüklü diğerinde Windows yükleyecektim grub engelliyor galiba bilmiyorum o yüzden linux olan diski çıkarttım diğer diske windowsu yüklemek için işte fişe taktım bilgisayar açılıyodu kapandı kendini tam yeniden açacakken tamamen gitti açılmıyor şimdi diski geri taktım gene aynı yardım bios pilini söktüm bekliyorum şuan

bios dan boot device ı ayarlaman gerekli önce onu ayarla diski görmüyorsa görmesini sağla bir çok içerik var forumda da youtube da da sonrasında win kurulumu yap.
bazen sistem diskini sökünce olabiliyor bu sorun

bios dan boot device ı ayarlaman gerekli önce onu ayarla diski görmüyorsa görmesini sağla bir çok içerik var forumda da youtube da da sonrasında win kurulumu yap.
bazen sistem diskini sökünce olabiliyor bu sorun
Bilgisayar açılmıyo ki biosa gireyim

Açılmıyor derken tepki vermiyor mu elektrik mi gitmiyor

Açılmıyor derken tepki vermiyor mu elektrik mi gitmiyor
Fişten çıkar tak yaptığımda ekran kartının ışığı yanıp bi anda sönüyor fanlar çalışıyor çalıştığı gibi geri duruyor bi daha bastığımda tepki vermiyor illa çıkar tak yapmam lazım

Fişten çıkar tak yaptığımda ekran kartının ışığı yanıp bi anda sönüyor fanlar çalışıyor çalıştığı gibi geri duruyor bi daha bastığımda tepki vermiyor illa çıkar tak yapmam lazım
1. Güç kaynağı (PSU) arızası veya yetersizliği — En yüksek ihtimal bu. PSU kapasitesi düşükse, kondansatörleri şarj olurken kısa bir patlama güç veriyor, sonra koruma devreye girip kesiyor. Özellikle fiş tak-çıkar yaptıkça bu davranış artıyordur reis

1. Güç kaynağı (PSU) arızası veya yetersizliği — En yüksek ihtimal bu. PSU kapasitesi düşükse, kondansatörleri şarj olurken kısa bir patlama güç veriyor, sonra koruma devreye girip kesiyor. Özellikle fiş tak-çıkar yaptıkça bu davranış artıyordur reis
Tamiri olur mu

Sanmıyorum emin değilim ama yeni almak mantıklı olur hocam PSU’nun arkasındaki fişi çek tak yapınız bi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

CMOS sıfırlama dene BIOS’u resetlemek
Fiş çekiliyken anakart üzerindeki CMOS pilini 5-10 dakika çıkar.

Tekrar dene.

Sanmıyorum emin değilim ama yeni almak mantıklı olur hocam PSU’nun arkasındaki fişi çek tak yapınız bi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

CMOS sıfırlama dene BIOS’u resetlemek
Fiş çekiliyken anakart üzerindeki CMOS pilini 5-10 dakika çıkar.

Tekrar dene.
2 sinide yaptım farklı kablo bile denedim

Geri