Tek kanal ram ne kadar fps etkiler

FreegMaan

80+
Reaksiyon skoru
5
Bende

RX 9070 XT
amd ryzen5 7500f
1x16 gb ddr5 ram
falan var
benimle aynı sisteme sahip performans videolarına bakıyorum, hikayeli oyunlarda çok bi fark olmuyo fakat Valorant, CS2 gibi oyunlara gelince (rekabetçi oyunlar genel olarak) benden 150 200 fps nerdeyse fazla fps alıyolar 500 600 ün aşşağısına düşmüyolar, fakat bende 350 ortalama hatta bazen 280 e falan düşüyo.
Bunun sebebi ramin tek kanal olması olabilir mi? Yoksa başka bir sebeptenmidir

Bende

RX 9070 XT
amd ryzen5 7500f
1x16 gb ddr5 ram
falan var
benimle aynı sisteme sahip performans videolarına bakıyorum, hikayeli oyunlarda çok bi fark olmuyo fakat Valorant, CS2 gibi oyunlara gelince (rekabetçi oyunlar genel olarak) benden 150 200 fps nerdeyse fazla fps alıyolar 500 600 ün aşşağısına düşmüyolar, fakat bende 350 ortalama hatta bazen 280 e falan düşüyo.
Fark olur illaki.
Ama ddr4'te ki kadar önemli değil.

Bende

RX 9070 XT
amd ryzen5 7500f
1x16 gb ddr5 ram
falan var
sistem birebir aynı mı izlediğin videolarda 32gb ram kullanılıyor olabilir veya işlemci farkı olabilir çünkü 7500f ile valorant da kendim 400-500 aldım 600 ü çok görmedim cs de ise ayarları en düşüğe çek aynı fps i alırsın ekran kartından dolayı

sistem birebir aynı mı izlediğin videolarda 32gb ram kullanılıyor olabilir veya işlemci farkı olabilir çünkü 7500f ile valorant da kendim 400-500 aldım 600 ü çok görmedim cs de ise ayarları en düşüğe çek aynı fps i alırsın ekran kartından dolayı
sanırsam evet izlediğim videolarda 32 gb ram var ondan dolayı sordum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fark olur illaki.
Ama ddr4'te ki kadar önemli değil.
peki bu fark neden olabilir videolarda 32gb ram olması fps farkını o kadar koyarmı

peki bu fark neden olabilir videolarda 32gb ram olması fps farkını o kadar koyarmı
Hikayeli oyunlar söz konusu olunca, ram yeterli olduğu sürece çok fark yaşamazsın...
Ama cs gibi oyunlar çok daha farklı performans tepkilerine sahip..
(İşlemci önbelleği. Ram kanal sayısı. Çoklu çekirdek gibi)..

Mevzu 32 gb ram değil mevzu kaç mhz de çalıştıkları

Hikayeli oyunlar söz konusu olunca, ram yeterli olduğu sürece çok fark yaşamazsın...
Ama cs gibi oyunlar çok daha farklı performans tepkilerine sahip..
(İşlemci önbelleği. Ram kanal sayısı. Çoklu çekirdek gibi)..
dediğim gibi hikayeli oyunlarda fark yok nerdeyse max 5 10 fps hatta daha az ama rekabetçi oyunlarda çok daha artıyo

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,545
Üyeler
188,950
Son üye
eness555
Geri