CHP'nin Dijital Platformlar için Sunduğu Kanun Teklifi ! (REZALET)

Bu arada belgeye biraz baktım, çoğu madde şunu yapalım bunu yapalım diyor ama “nasıl yapılacağı” konusu yine havada kalıyor.

“Tüm sosyal medya ve platformlan, kullamcı yaş grubu 18 yaş altındaysa, velilere haftalık kullanım raporu sunmak zorundadır. Çocuklann riskli içeriklere erişmesi halinde velilere derhal uyan bildirimi gönderilir. Bu rapor ve bildirimler, çocuğun özel hayatını ihlal etmeyecek şekilde hazırlanır.”

Mesela sadece belgeden kopyaladığım bu maddeden örnek vereyim bunu tam olarak nasıl yapacaklar? Hem her hafta veliye çocuğun hafta içinde yaptığı dijital aktiviteler rapor olarak gidecek hem bu çocuğun özel hayatını ihlal etmeyecek? Bildirim kısmını işin dışında tutuyorum o bazı şartlarda düzgün yapılabilir.
Ya hepsini boş ver onları geç lootbox sistemi ile ilgili maddeleri oku. Sizce şunu teklif eden vekilin lootbox sisteminden haberi var mıdır yok mudur birbirimizi kandırmayalım. Hatta bütün vekiller için geçerli. Lootbox'u yasaklarsan ülkede oyun kalmaz öyle diyeyim, aklınızın alabileceği her oyunda olan bir sistem bu.

"Dijital ortamlarda geçirilen sürenin artması; siber zorbalık, müstehcen içeriklere maruzkalma, kişisel verilerin kötüye kullanımı," daha bizim verileri koruyamayanlar dijital dünyada mı bizi koruyacakmış İRONİK

Ya hepsini boş ver onları geç lootbox sistemi ile ilgili maddeleri oku. Sizce şunu teklif eden vekilin lootbox sisteminden haberi var mıdır yok mudur birbirimizi kandırmayalım. Hatta bütün vekiller için geçerli. Lootbox'u yasaklarsan ülkede oyun kalmaz öyle diyeyim, aklınızın alabileceği her oyunda olan bir sistem bu.
Bahsettiğim şey o zaten uygulanabilirliği hiç hesaba katmadan yazılan bir öneri gibi olmuş. Lootbox hiçbir oyunda olmasa bence de iyi olur da nasıl yapacaksın tüm oyunları yasaklayarak mı? veya oyun yapımcılarını buna nasıl zorlayacaksın ülke geneli bir şey değil bu global bir olay.

saat konusu harici bireysel kullanıcıya çokta bir şey kalmıyor topu sağlayıcılara atmışlar komple. girişlere yaş onayı getir. içeriklere oyunlara vs. hani bi ara şiddet korku falan diye gösterirlerdi başlamadan önce onun gibi işte misal +16 yaş için uygundur ibaresi getir verileri düzgün kullan (;d) reklamları adam akıllı çıkar vs vs. bide bunu yaptığını da raporlayıp bize sun diyor. daha düzgün hazırlanır ve detaylandırılırsa olabilir gibi bence, çünkü artık insanlar çocukları dışarı çıkaramıyor telefonu bilgisayarı ver sussun hesabı yapıyor olan şeyleri zaten görüyoruz. ama sadece sağlayıcılara yüklenmek ne kadar doğru tartışılır.

Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
babacanlar olayları hemen siyasete çeviriyonuz ya oyununuzu oynayın vpnle falan filan verilen kararı eleştirin kimse bu kararı veren kurum başkan şu bu şöyle böyle deyin geçin yine akp chp şu bu muhabbetine giriyorsunuz işte bakın arkadaslar turk olun gerisinin koyun amina gitsin napcaksınız akp chp mhp pkk ülkeyi düzeltemiyoruz işte dahada kaliteli bir hayat yasanmaz burada elden gelen birsey yok millet hala siyasetle kafayi yemis akp chp diyorlar anaannemde 80 yasında kadın tv'Ye tükürüp duruyor malum adam denk gelince ses çıkartmanın faydası yok devlet kmseyi takmıyor skne

55 dk harici bir çoğu şeye katılıyorum. Bu tarz bir düzenlemeyi beğenmeyecek istemeyecek tek kitle 18 yaş altıdır bana göre. Çocuklar bilgisayar başında oyun oynamaktan bildiğin mala bağlamış 16 yaş altını özellikle kontrol altına almak şart. Yaşım 29 bizim zamanımızda bu denli oyun bağımlılığı yoktu. Dışarıda taştan kale yapar topumuzu oynardık eğlenirdik arkadaşlarımızla vakit geçirir bisiklet sürerdik yeri gelince internet kafeye gider 1-2 saat cs mizi atardık. Şimdi hersey sanala dönmüş. Çoğu bilgisayar bağımlısı çocuk obeziteye doğru gidiyor hareketsiz yaşam nedeniyle kanun teklifini beğendim. Kontrol altına alınmalı gençlerimiz diye düşünüyorum. Lootbox sistemine değinecek olursam tamamen bağımlılık yapıyor. Çocuklar bir şekilde ailesinden gizli para yatırıyor kasa açıyor skin düşürebilmek için. Normal şartlarda 18 yaş altı birinin şans oyunu oynaması nasıl yasal değilse bu olayında ondan farkı yok. En azından ne oynadıkları ne kadar süre geçirecekleri hayat ve gelişim açısından onlara daha sosyal bir hayat verip bağımlılığı azaltacaktır. Sadece maddeler daha güzel düzenlenebilir. Yoksa kanun teklifini kötü bulmuyorum.

Son düzenleme:
Bay bilmiş efendi o çok bilgili aklınla bize söylesene sana göre karar verelim ya hangi partiye oy verelim vatanı satmamak için
Soru yazmışsın fikrimizi yazdık kısaca, bana göre karar almak zorunda değilsin hangi partiye vereceksen ver ne kafa ütülüyon

Adam doğrusunu teklif etmiş ama bence 55 dakika saçma olmuş. Neden tam saat değil.

Avrupa'da bu denetimi aileler yapıyor ve saat 21:00 den sonra yatağında olmayan tek çocuklar gurbetçi çocukları oluyor. O da kültürsüzlükten kaynaklı.

Dersinizi bitirin ve yatın uyuyun.
Sizin yüzünüzden akşamları İnternet yavaşlıyor.

55 dk harici bir çoğu şeye katılıyorum. Bu tarz bir düzenlemeyi beğenmeyecek istemeyecek tek kitle 18 yaş altıdır bana göre. Çocuklar bilgisayar başında oyun oynamaktan bildiğin mala bağlamış 16 yaş altını özellikle kontrol altına almak şart. Yaşım 29 bizim zamanımızda bu denli oyun bağımlılığı yoktu. Dışarıda taştan kale yapar topumuzu oynardık eğlenirdik arkadaşlarımızla vakit geçirir bisiklet sürerdik yeri gelince internet kafeye gider 1-2 saat cs mizi atardık. Şimdi hersey sanala dönmüş. Çoğu bilgisayar bağımlısı çocuk obeziteye doğru gidiyor hareketsiz yaşam nedeniyle kanun teklifini beğendim. Kontrol altına alınmalı gençlerimiz diye düşünüyorum. Lootbox sistemine değinecek olursam tamamen bağımlılık yapıyor. Çocuklar bir şekilde ailesinden gizli para yatırıyor kasa açıyor skin düşürebilmek için. Normal şartlarda 18 yaş altı birinin şans oyunu oynaması nasıl yasal değilse bu olayında ondan farkı yok. En azından ne oynadıkları ne kadar süre geçirecekleri hayat ve gelişim açısından onlara daha sosyal bir hayat verip bağımlılığı azaltacaktır. Sadece maddeler daha güzel düzenlenebilir. Yoksa kanun teklifini kötü bulmuyorum.
Olay ne biliyor musunuz? ailelerin yapmadığı şeyi devletin yapmaya çalışıp özgürlükleri kısıtlaması ama siz bunu anlamıyorsunuz devlet her şeye el atsın özgürlükler bile devlette olsun kafasındasınız

Geri