LoL aşırı eski bir oyun, belirli FPS'in üstüne çıkmıyor veya çıksa saçmalayacağından geliştiriciler sınır koyuyor. Ayrıca LoL'de fare Hz yüksek olması bile FPS etkiliyor, Hz düşürüp deneyin eğer yüksekse fark ediyorsa düşük Hz oynayın.
Valorant için ise FPS'leriniz normal. Valorant L3 önbelleğe bakıyor ve 5500 16 MB L3 önbelleği var. İşlemciyi 5600 yükseltirseniz büyük oranda FPS'iniz iyileşecektir. Sırayla videoda 5500 ve 5600 arasındaki farkı gösteriyor.
Ayrıca bağlantıda önerdiğim genel kontrol ve ince ayarları da yapabilirsiniz. Ama tekrardan belirteyim Valorant için işlemci yükseltmeniz gerekiyor.
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. İsterseniz aşağıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra bana özel mesajdan yazın, gereksiz uygulamaların otomatik başlamasını kapatayım, tarayıcı, Discord, Spotify ve Steam gibi popüler...