RTX 5070 X Ryzen 7 5700x Uyumluluğu

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
85000
Selamlar;

Kendime uzun bir aradan sonra satın almak içim bir bilgisayar topladım fakat bir kaç aklımı kaştıran sorunlar var. Öncelikle sistem kabaca şu şekilde;
  • Ekran kartı: Gigabyte RTX5070 12GB
  • İşlemci: Ryzen 7 5700x
  • Ram: Kingston 2x16 3200mhz ddr4

İlk RTX deneyimim olacağı için teknolojik olarak çok bilgim yok sadece uzun süreli sağlıklı olması için 5070 tercih ediyorum.

Asıl kafamı karıştıran şey şu, bir çok kişi forumda bu işlemcinin darboğaz yağacağını söylemiş ve aşağıdaki sitede aynı şekilde %22lik bir darboğaz olacağı yazıyor.

Bilgisayarı genel olarak kullanma amacım hikayeli oyun oynamak olacak ve elbette fps oyunlarıda bunun yanında olur.

1. Bu sistem ile ne gibi sorunlar yaşarım?
  2. Oyunlarda fps drop yer miyim?
  3. Ryzen 7 5700x fiyat klasında farklı bir darboğaz yapmayacak hangi işlemciyi kullanabilirim?
  4. 2K Monitör ile bunun önüne kesin olarak geçilir mi?
Bütçem ortalama 80-85K arası daha farklı bir sistem önerilerinede açığım,şimdiden cevaplarınız için teşekkürler :)

IMG_6919.webp

2k da darboğaz söz konusu olmaz. cs gibi oyunlarda da düşük çözünürlükte oynuyorsan sadece ekran kartından tam verim almazsın oda işlemci tabanlı bi oyun olduğu için normal. ekran kartından tam verim almak istersende çözünürlük yada grafik yükseltebilirsin

Sakın öyle bir sistem alma muhtemelen trendyolda buldun yapma etme Parana yazık bilgin yoksa bu konuda youtuberların önerdiği PC leri al bu bilgisayar çok fena darboğaz yapar

2k da darboğaz söz konusu olmaz. cs gibi oyunlarda da düşük çözünürlükte oynuyorsan sadece ekran kartından tam verim almazsın oda işlemci tabanlı bi oyun olduğu için normal. ekran kartından tam verim almak istersende çözünürlük yada grafik yükseltebilirsin
2k da sıkıntı olmaz al geç. Fiyat baya iyi bu arada, kaçırmadan al
2K'da dediğiniz gibi darboğaz olmuyor ama bugün biraz i5 14400F ile karşılaştırma yaptım fiyat olarak aradaki makas çok yok, oyun testlerinde intel genelde daha önde fps veriyor sizce i5 14400F almak daha mı mantıklı olur ? Ayrıca test videolarına da çok güvenemiyorum o yüzden tecrübeli insanların yorumlarına ihtiyacım var :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sakın öyle bir sistem alma muhtemelen trendyolda buldun yapma etme Parana yazık bilgin yoksa bu konuda youtuberların önerdiği PC leri al bu bilgisayar çok fena darboğaz yapar
Dostum öncelikle bir sakin olmalısın :LOL: Trendyoldan bulmadım kendim çevremdeki arkadaşlarımın tavsiyeleri ile parça parça topladım

Selamlar;

Kendime uzun bir aradan sonra satın almak içim bir bilgisayar topladım fakat bir kaç aklımı kaştıran sorunlar var. Öncelikle sistem kabaca şu şekilde;

İlk RTX deneyimim olacağı için teknolojik olarak çok bilgim yok sadece uzun süreli sağlıklı olması için 5070 tercih ediyorum.

Asıl kafamı karıştıran şey şu, bir çok kişi forumda bu işlemcinin darboğaz yağacağını söylemiş ve aşağıdaki sitede aynı şekilde %22lik bir darboğaz olacağı yazıyor.

Bilgisayarı genel olarak kullanma amacım hikayeli oyun oynamak olacak ve elbette fps oyunlarıda bunun yanında olur.

3. Ryzen 7 5700x fiyat klasında farklı bir darboğaz yapmayacak hangi işlemciyi kullanabilirim?
Bütçem ortalama 80-85K arası daha farklı bir sistem önerilerinede açığım,şimdiden cevaplarınız için teşekkürler :)

Alıntıyı görüntüle
5070 alacaksan minimum 7500x3d almalısın diye düşünüyorum l3 ön bellekten dolayı.

Selamlar;

Alıntıyı görüntüle
2k rahatlıkla oynarsın 5700x cidden iyi bir işlemci.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,808
Üyeler
189,162
Son üye
ApeiroN_
Geri