Yardım Anakart + işlemci yükseltme önerisi

mehmetys

80+
Reaksiyon skoru
3
Bütçe
6000
arkadaşlar selamlar mevcut sistemimde i5 10400f var veh 410mb pro anakart var fakat intel eşşoğlu eşşek oldugu içinişlemcimi yükseltemiyorum bu sebeble am4 platformuna geçmeye karar verdim fakat amd anakartlarından hiç anlamam 2. el bi am4 anakart alıp rayzen 5 5600 gibi bir işlemci takmayı dusunuyorum anakarrtan beklentim 4 ram slotu olması ve en az 2 ekran kartı girisi olması hangi anakart modellerine bakmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

Anakart için bütçe 6 bin tl ise x470 veya x570 bul işini fazlasıyla görür. Onun dışında b450 bakabilirsin üst segment b450 is görür.

ASUS PRIME B550-PLUS
Asrock B550 Pro4
Gigabyte B550 EAGLE
MSI MAG B550 Tomahawk
olabilir 2. elde temiz hangisi varsa tercih edebilirsin güzel kartlar

ASUS PRIME B550-PLUS
Asrock B550 Pro4
Gigabyte B550 EAGLE
MSI MAG B550 Tomahawk
olabilir 2. elde temiz hangisi varsa tercih edebilirsin güzel kartlar
hocam bi tane kart buldum gigabayte b550 gaming x v2 anakart ne diyorsunuz sizce alınır mı? sadece anakartın sol ust kısmında ufak bir deformansyon var ama herseyi eksiksiz calısıyor 2700tl demis arkadaş
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakart için bütçe 6 bin tl ise x470 veya x570 bul işini fazlasıyla görür. Onun dışında b450 bakabilirsin üst segment b450 is görür.
anakart işlemci için hocam

hocam bi tane kart buldum gigabayte b550 gaming x v2 anakart ne diyorsunuz sizce alınır mı? sadece anakartın sol ust kısmında ufak bir deformansyon var ama herseyi eksiksiz calısıyor 2700tl demis arkadaş

yani kart güzel ancak deformasyonun ne olduğuna bağlı çalışır ama birkaç ay sonra elinizde kalma ihtimalide var

yani kart güzel ancak deformasyonun ne olduğuna bağlı çalışır ama birkaç ay sonra elinizde kalma ihtimalide var
hocam buraya fotograf yükleyeyim isterseniz bir bakma sansınız varmı
Ekran Görüntüsü 2026-02-12 10-19-51.webp
Ekran Görüntüsü 2026-02-12 10-19-22.webp
Ekran Görüntüsü 2026-02-12 10-19-51.webpEkran Görüntüsü 2026-02-12 10-19-22.webp

R5 5600 2.el 4000 lira 2000 liraya istediğin özellikte anakart bulamazsın

ha buradan sıkıntı olmaz hocam burası zaten vidalama yeri ve zaten param güvendeyle alıyorsunuz sanırım alın testlerinizi iyice yapın işlemciniz filan yoksa bile en azından bilgisayarcınızdan filan rica edin deneyin öyle onaylayın fiyat iyi deforme yerinde sıkıntı yok ama testlerinizi iyice yapın derim

ha buradan sıkıntı olmaz hocam burası zaten vidalama yeri ve zaten param güvendeyle alıyorsunuz sanırım alın testlerinizi iyice yapın işlemciniz filan yoksa bile en azından bilgisayarcınızdan filan rica edin deneyin öyle onaylayın fiyat iyi deforme yerinde sıkıntı yok ama testlerinizi iyice yapın derim
tamam hocam zaten bu anakart için fiyat biraz düşük tutulmuş sanırım yani pyasada 3700tl ye satanlar var adam 2700 e okey dedi pg ile 2850 tl ye geliyor adam test videosu da attı zaten yük altında falanhepsini denedi öyle göndericek

tamam hocam zaten bu anakart için fiyat biraz düşük tutulmuş sanırım yani pyasada 3700tl ye satanlar var adam 2700 e okey dedi pg ile 2850 tl ye geliyor adam test videosu da attı zaten yük altında falanhepsini denedi öyle göndericek
tamam hocam o zaman iyi fiyat normal b4500ler 3000den satılıyor artık garip bir şekilde

Geri