600-700 TL klavye öneri

Reaksiyon skoru
20
Olsun olsun 850tl olsun hadi 900 olsun ama daha fazla çıkmadan alabileceğim uzun ömürlü olacak sağlam bir klavye önerir misiniz? ışıklı olsa iyi olur rgb gerekli değil. Sadece uzun ömürlü olacak sağlam bir klavye istiyorum bu bütçede mekanik zaten yok biliyorum. Machenike k1 güzel diyorlar başka alternatif var mı machenike alınır mı? Karanlıkta tuşların gözükeceği bir klavye olsa daha iyi olur machenike de ışık tuşların arasında var sadece.

Olsun olsun 850tl olsun hadi 900 olsun ama daha fazla çıkmadan alabileceğim uzun ömürlü olacak sağlam bir klavye önerir misiniz? ışıklı olsa iyi olur rgb gerekli değil. Sadece uzun ömürlü olacak sağlam bir klavye istiyorum bu bütçede mekanik zaten yok biliyorum. Machenike k1 güzel diyorlar başka alternatif var mı machenike alınır mı? Karanlıkta tuşların gözükeceği bir klavye olsa daha iyi olur machenike de ışık tuşların arasında var sadece.
Hocam bende Gamepower ogre rgb var, red switch mekanik 700tlye verebilirim 2.el.

hocam bu fiyatlara pek uzun ömürlü klavyeler bulunmaz genelde idarelik olurlar şuan benim indirimde olduğu için aldığım GAMEPOWER LYRA 60M var 6 ay önce aldım 699tl gibi bir fiyatı vardı benimde klavyem bozulmuştu bunu aldım idarelik diye ama hoşuma gittiği için kullanmaya devam ediyorum tek sıkıntı rgb si sıkıntılı bazı tuşlar kesildi mesela beyaz yerine sarı renkl veriyor 2 3 tuş o da ama bana gelen de hatalı üretimden gelmiş olabilir o yüzden çok takılmıyorum buna uzun ömürlülük açısından tuşları 60 milyon tıklama ömrüne sahip bu fiyat aralığında genelde ya 20 yada 30 milyon ömürlü olurlar ama bu bilgiler kağıt üzerinde sonuçta kullanıma göre değişiklik gösterebilir bu durum benim mesela bu klavyeden önce gamebooster gm10b vardı 3 seneye yakın kullandım onu bana hep dediler gamebooster kronik sıkıntı çıkarır hep falan ama 3 sene götürdü mğ götürdü adam akıllı markalar bile 5 sene götürüyor o yüzden benim için kafi 3 sene

bu ilk önerim %60 klavye formatında ve ingilizce q klavye yani ğ ve ü gibi türkçe karakterler yok ve bahsettiğim gibi %60 olduğu için küçük formatdadır ama yurtdışında pek çok tercih edildiği için f/p bir üründür he ben biraz büyük isityorum birde türkçe olsun diyorsan bu var

buda yeni bir marka çok adı sanı belli değil ama iyi bir çıkış yapmak için ürünleri biraz ucuza sattığı belli çünkü aynı özellikleri taşıyan klavyeler 1200 den başlıyor havit de ilk geldiğinde böyle yapmıştı bu fiyatlara tercih edilebilir birde şahsen kendi kullandığım bu klavye var

sorun açısından ilk mesajımda belirttiğim üzere sorunları genellemesi o alınır ben fiyatı uygun olduğu için tercih etmiştim yani illa bir sıkıntı çıkacağı belliydi çünkü bu fiyata böyle bir klavye almak saçma olurdu o da rgb den çıktı 2-3 tuş ama bazıları için can sıkabilir tercihen benim için bir sıkıntı yaratmıyor bu arada ben red switch modelini aldım ilk klavyem outemu marka mavi switchleri var ondan sonra gamepowerın kendi üretiği red switchlere geçince aşırı yumuşak olduklarını fark ettim arada elim üzerinde kalınca yalnışlıkla basmış bulunuyorum yani hassas klavye en hafif red switch modellerinden biri olabilir

hocam bu fiyatlara pek uzun ömürlü klavyeler bulunmaz genelde idarelik olurlar şuan benim indirimde olduğu için aldığım GAMEPOWER LYRA 60M var 6 ay önce aldım 699tl gibi bir fiyatı vardı benimde klavyem bozulmuştu bunu aldım idarelik diye ama hoşuma gittiği için kullanmaya devam ediyorum tek sıkıntı rgb si sıkıntılı bazı tuşlar kesildi mesela beyaz yerine sarı renkl veriyor 2 3 tuş o da ama bana gelen de hatalı üretimden gelmiş olabilir o yüzden çok takılmıyorum buna uzun ömürlülük açısından tuşları 60 milyon tıklama ömrüne sahip bu fiyat aralığında genelde ya 20 yada 30 milyon ömürlü olurlar ama bu bilgiler kağıt üzerinde sonuçta kullanıma göre değişiklik gösterebilir bu durum benim mesela bu klavyeden önce gamebooster gm10b vardı 3 seneye yakın kullandım onu bana hep dediler gamebooster kronik sıkıntı çıkarır hep falan ama 3 sene götürdü mğ götürdü adam akıllı markalar bile 5 sene götürüyor o yüzden benim için kafi 3 sene

Neden yanlış bilgilendiriyorsunuz insanları? Öyle bir mekanik, manyetik zart zurt switch takıntısına düşmüşsünüz ki markalar söğüşlüyor hepinizi.
Bu bütçeye, hatta daha da altına yıllarca kullanılabilecek, kalite olarak da üzmeyecek bir sürü klavye var.

Şunu 190 TL'ye aldım geçen sene, kardeşim alındığı ilk günden beri devamlı olarak oyunlara sinirlenip yumrukluyor, daha tık dediğini görmedim klavyenin. WASD tuşları silinmeye başladı o kadar. Minimum 3-4 yıl daha kullanırım.
Nedir bu ucuz olanı sürekli kötüleme sevdası?
Adam senin önerdiğin klavyeleri de alsa benim attığım klavyeyi de alsa gameplay anlamında hiçbir şey değişmeyecek. Kapitalizmin kölesi olmaya gerek yok.

Neden yanlış bilgilendiriyorsunuz insanları? Öyle bir mekanik, manyetik zart zurt switch takıntısına düşmüşsünüz ki markalar söğüşlüyor hepinizi.
Bu bütçeye, hatta daha da altına yıllarca kullanılabilecek, kalite olarak da üzmeyecek bir sürü klavye var.

Şunu 190 TL'ye aldım geçen sene, kardeşim alındığı ilk günden beri devamlı olarak oyunlara sinirlenip yumrukluyor, daha tık dediğini görmedim klavyenin. WASD tuşları silinmeye başladı o kadar. Minimum 3-4 yıl daha kullanırım.
Adam senin önerdiğin klavyeleri de alsa benim attığım klavyeyi de alsa gameplay anlamında hiçbir şey değişmeyecek. Kapitalizmin kölesi olmaya gerek yok.
hocam bu klavyeler oyun için üretilen klavyeler değil ofiste tamam kullanırsın 5 sene ama oyunda ne demek fark etmez fark etmese zaten mekanik klavyeler üretilmezdi akıl var mantık var yani kısaca oyun için üretilen klavyeleri bu fiyat bandında pek bulamazsın ona bakarsan onca membrane klavye var bu fiyat bandına hiçbirinin birbirinden farkı yok sonuçta hepsi membrane 700 liralık membrane la 300 liralık membrane arasında bir fark yok çünkü ikiside membrane mekaniklerde olay değişiyor hepsinin farklı türü var o yüzden

ama hocam bir yandan bakınca senin düşüncende mantıklı neden bu kadar para verelim ki sonuçta klavye tıkladıkça bilgisayara söylüyor şimdi düşününce sana da hak veriyorum ama buradan öneri isteyen zaten parasını verince hakkını verecek bir model istiyor kendini tatmin etmek istiyor bir yandan bakınca mekanik klavye alanlar da haklı

hocam bu klavyeler oyun için üretilen klavyeler değil ofiste tamam kullanırsın 5 sene ama oyunda ne demek fark etmez fark etmese zaten mekanik klavyeler üretilmezdi akıl var mantık var yani kısaca oyun için üretilen klavyeleri bu fiyat bandında pek bulamazsın ona bakarsan onca membrane klavye var bu fiyat bandına hiçbirinin birbirinden farkı yok sonuçta hepsi membrane 700 liralık membrane la 300 liralık membrane arasında bir fark yok çünkü ikiside membrane mekaniklerde olay değişiyor hepsinin farklı türü var o yüzden

Valla hocam mekanik klavyem de oldu zamanında, basarken çıkardığı ses ve membrandan farklı bir basım hissiyatı olması dışında hiçbir fark hissetmedim.
İnsanlar bu klavyeleri mekanik hissiyatı ve kozmetik olarak iyi durduğu için alıyorlar, buna herhangi bir lafım yok.
Lakin mekanik ya da manyetik klavyeler ortalama bir membran klavyeye oranla teknolojik olarak hiçbir şey sunamıyorlar ki.
Manyetik klavyeyle 0.001 ms önce tuş algılatabiliyor olmanın sence gerçekten de oyunculuğa bir etkisi var mı?

Şuan kullandığım 200 TL lik klavye ile 2000 dolarlık bir klavye arasında teknolojik açıdan bu fiyat farkını hak edecek hiçbir özellik olduğuna inanmıyorum.
Firmaların İnsanlara bunu sunarak kandırmalarına daha 5 yaşından beri hayatı oyun oynamakla geçmiş bir birey olarak katlanamıyorum ve birilerinin artık bu konuya yoğunlaşıp ekipman üreticilerini rezil etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Manyetik klavyenin bence farkı anlaşılıyor ya. Ben çok rekabetçi oyuncu değilim, o yüzden oyunda aşırı avantaj sağlıyor mu bilemem. Belki kombo falan yapıyorsan iş görüyordur. Ama çoğu dövüş ve platform oyunu gamepad ile oynanıyor. O tarafta da 1K Hz, TMR stick veya mekanik tuşlar falan bence avantaj sağlıyor.

Veya 8K Hz falan olması aynı anda tuşa basılan oyunlarda avantaj sağlar. Bunlarda da aslında iletimi daha iyi olanlar var. Onları daha denemedim, kesin fark vardır bence. Faredeki 8K Hz'den daha iş görür olduğuna inanıyorum. Faredeki Hz oranı büyük oranda pazarlama bence, 1K Hz halen yeterli farede.

Manyetik klavye ile yazı yazmaya alışınca membran veya düz mekanikler tuğla gibi geliyor, yer yer de iyi basmadığınızdan algılamıyorlar falan. Ama alışılmaz mı alışılır yani.

Oyun için klavye istemiyorum zaten sağlam uzun gidecek bir klavye lazım çabuk bozulmasın işimi görsün yeter bana tek beklentim bu, 8-9 yıl önce aldığım rampage klavye hala gidiyor space yayı falan bozuldu o yüzden yenisini alacağım. Gece tuşları göebilmek için ışıklı olmasını istyiyorum onun dışında zaten mekanik denedim ve sevmiyorum mekanik klavye bana göre değil.

Oyun için klavye istemiyorum zaten sağlam uzun gidecek bir klavye lazım çabuk bozulmasın işimi görsün yeter bana tek beklentim bu, 8-9 yıl önce aldığım rampage klavye hala gidiyor space yayı falan bozuldu o yüzden yenisini alacağım. Gece tuşları göebilmek için ışıklı olmasını istyiyorum onun dışında zaten mekanik denedim ve sevmiyorum mekanik klavye bana göre değil.

Geri