I5 14400f 4093 mhz ve 55 watt ı geçmiyor kafayı yemek üzereyim

Monitröring kısmını paylaşsaydınız iyiydi hocam.
Birde mesela valoranttayım maç içinde 4093 sabit veya bir harsket yapıldığında ama lobide yükleme ekranında 4.7 görüyor

Ekler

• IMG_0430.webp
    IMG_0430.webp
    1.7 MB · Hit: 23
  • IMG_0431.webp
    IMG_0431.webp
    162.3 KB · Hit: 22
yok ekran kartı 160 170 watt altına düşmüyor powerda sağlam 20 dakika occt sse modda test ettim
Bios update yaptın mı? Biosta yanmaması için bir ayar vardı o aktif mi? Kısıtlama falan yaptın mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde mesela valoranttayım maç içinde 4093 sabit veya bir harsket yapıldığında ama lobide yükleme ekranında 4.7 görüyor
Auto boost atıyor max turbo hızı o çünkü

14400f in saat hızı düşük olduğu için yüksek fps vermemesini anlayabilirim ancak b650//r5 7600 kombosunun r5 5600 den düşük fps vermesi mantıksız geliyor.

Arkadaşın dediği gibi elektrik tesisatı sıkıntılı olduğu için power supply kaynaklı problem olabilir

Termal throttle da yokmuş
Ekran kartı da az güç çekiyorsa problem elektrikte olmalı
Monitröring kısmını paylaşsaydınız iyiydi hocam.
Sabit olduğun yerde durursam 350 fps ama haraket edersem yerle yeksan oluyor 230 220 200 e düşüyor fps

Bios update yaptın mı? Biosta yanmaması için bir ayar vardı o aktif mi? Kısıtlama falan yaptın mı?

Bios güncel nasıl yapıcaz peki

Sabit olduğun yerde durursam 350 fps ama haraket edersem yerle yeksan oluyor 230 220 200 e düşüyor fps

Bios güncel nasıl yapıcaz peki
İntel hakkında bilgim yok videoda bulamadım

Hayır işlemcide 37 derece kule tipi ile sıvı soğutmam vardı normalde takmadım onu taksam 15 20 derece olacak herhalde

İntel hakkında bilgim yok videoda bulamadım
Auto diye elli tane ayar varda hangisi bulamadım

Hayır işlemcide 37 derece kule tipi ile sıvı soğutmam vardı normalde takmadım onu taksam 15 20 derece olacak herhalde

Auto diye elli tane ayar varda hangisi bulamadım
İşlemci çalışmıyor ki ısınsın strese sokunca noluyor?

Ondada ısınmıyor 47 derece avel işlemci i3 gibi çalışıyor lanet şey
psun sorunlu olabilir voltajlarını kontrol et aynı sorunu 11400f te yaşadım bende 150fps alıyordum 20 ye düştü power değiştirdim düzeldi voltajları ölmüştü

psun sorunlu olabilir voltajlarını kontrol et aynı sorunu 11400f te yaşadım bende 150fps alıyordum 20 ye düştü power değiştirdim düzeldi voltajları ölmüştü
Dediğim ss gelirse yükteyken bakıcaz

Dediğim ss gelirse yükteyken bakıcaz
occt ile yaptm kanka testi komple almadım 20 dk boyunca sistem kapanmadı etmedi donmadı ekran kartı oyunlarda zaten abanıyor 150 170 watt 7600 işlemciimi satmadan önce ekran kartıyla beraber oda 90 110 watt çekiyordu powerdan olma ihtimali sıfır occt sse modda 20 dk kapanmamasına açıklar ztn

kanka valla yükte falan sistem kapanmıyor

occt ile yaptm kanka testi komple almadım 20 dk boyunca sistem kapanmadı etmedi donmadı ekran kartı oyunlarda zaten abanıyor 150 170 watt 7600 işlemciimi satmadan önce ekran kartıyla beraber oda 90 110 watt çekiyordu powerdan olma ihtimali sıfır occt sse modda 20 dk kapanmamasına açıklar ztn

Kapanmıyor olması sorun olmadığı anlamına gelmiyor ki Volkan. Chatgpt ile benim işlemcinin W değerini kısayım dedim önerdiği şeyleri yaptım işlemci 0.13 GHZ çalışma başladı güvenli durumda çalışmaya ayarlamış voltajı fazla kıstığım için sendede bunun gibi bir durum var voltajlarında bir dengesizlik var ki boostlanmıyor Defaultu o işlemcinin 3.5 ghz 4 ghzi görüyorsun sen hafif boostluyor maxı 4.7 (intelin sitede yazıyor kör değilsiniz açın bakın) 65w işlemci max 140w çekiyor maxın maxı oda çarpan kilidin kapalı diye mi böyle oluyor bilmiyorum ama voltaj sorunun var gibi

kanka aida64 indir sistem yükteyken voltaj değerlerine bak sorunun voltajdan olabilir ben kendi konumu bırakayım bak istersen https://forum.donanimarsivi.com/konu/rx-6600-performans-sorunu.1163278/

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,195,227
Üyeler
189,809
Son üye
mustafa_hakan
Geri