Sizce sistemimde ilk neyi yükseltmeliyim?

Dorske

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
149
anakart asus b650m-r
işlemci r5 7500f
ekran kartı 9070xt nitro+
32gb ram (mhz yi hatırlamıyorum)
Thermalright Phantom Spirit 120 se
Coolermaster 750W 80+ Bronze TD500 V2

Sizce burda ilk neyi yükseltmeliyim, yükselticeksemde neye yükseltmeliyim?

anakart asus b650m-r
işlemci r5 7500f
ekran kartı 9070xt nitro+
32gb ram (mhz yi hatırlamıyorum)
Thermalright Phantom Spirit 120 se
Coolermaster 750W 80+ Bronze TD500 V2

Sizce burda ilk neyi yükseltmeliyim, yükselticeksemde neye yükseltmeliyim?
m2 ssd yoksa 2 tb m2 ssd varsa işlemciyi 9800x3d yada 7800x3d

m2 ssd yoksa 2 tb m2 ssd varsa işlemciyi 9800x3d yada 7800x3d
1 tane 500gb ssd 1 tane de 2tb ssd var, işlemciyi bende minecraft için değiştirmeyi düşündüm aslında da fps açısından çok fark eder mi?

1 tane 500gb ssd 1 tane de 2tb ssd var, işlemciyi bende minecraft için değiştirmeyi düşündüm aslında da fps açısından çok fark eder mi?
x3dlerin amacı oyun işlemcisi olması zaten fark eder ama minecrafta fpsi ne yapacağını anlamadım monitör framerateinin 2 katını alsan bile kafii cpmi değiştirmiyor fps

x3dlerin amacı oyun işlemcisi olması zaten fark eder ama minecrafta fpsi ne yapacağını anlamadım monitör framerateinin 2 katını alsan bile kafii cpmi değiştirmiyor fps
Hocam ben minecraftı ağır modlarla oynadığım için bu pc bile çoğu zaman 80 veya 100'ün üzerini göremiyor.

Yanlış Bilgilendirme: Mosfet Soğutucu Bulunuyor
Hocam ben minecraftı ağır modlarla oynadığım için bu pc bile çoğu zaman 80 veya 100'ün üzerini göremiyor.
m2nin marka modeli ne?
İşlemciyi dediğim gibi x3dye geçir rahatlar sistem aşırı shader kullanıyorsan çekirdeği çok bir şeye geçmen daha mantıklı olurda onun için önce anakartı değişeceksin 650m-rla upgrade yapılacak işlemci değiller mosfet soğutucusu şart o yüzden önce anakartı sonra işlemciyi değiş

m2nin marka modeli ne?
İşlemciyi dediğim gibi x3dye geçir rahatlar sistem aşırı shader kullanıyorsan çekirdeği çok bir şeye geçmen daha mantıklı olurda onun için önce anakartı değişeceksin 650m-rla upgrade yapılacak işlemci değiller mosfet soğutucusu şart o yüzden önce anakartı sonra işlemciyi değiş
yanlışlıkla 2tb yazmışım hocam kb,

anakartı cidden değiştirmeye gerek var mı ya, işlemcileri neden taşımaz ki?

yanlışlıkla 2tb yazmışım hocam kb,

anakartı cidden değiştirmeye gerek var mı ya, işlemcileri neden taşımaz ki?
TDPsi yüksek işlemci güç çekerken ısınır mosfetin ısınmasıda güçle ilgili sorun çıkarır ısı iyi bir şey değil 650m-r çıplak bir kart 90 120w tdpyi sağlasa bile ısıdan throttle attırabiliyor uğraşmaya değmez bütçede belirtmemişsin güzel bi b850 alıp üstüne 9800x3d takıp keyfine bak en tepe modeller bunlar zaten

TDPsi yüksek işlemci güç çekerken ısınır mosfetin ısınmasıda güçle ilgili sorun çıkarır ısı iyi bir şey değil 650m-r çıplak bir kart 90 120w tdpyi sağlasa bile ısıdan throttle attırabiliyor uğraşmaya değmez bütçede belirtmemişsin güzel bi b850 alıp üstüne 9800x3d takıp keyfine bak en tepe modeller bunlar zaten
şu aralar çalışmadığım için sadece 7800x3d yi almam bile 4 ayımı fln alır gibi. anakart içinde 3 ay gibi bir şey yeterli olur galiba, tek derdim şuan kullandıklarımla ne yapacağım diyebilirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

anakart yeterli hocam. sadece daha iyi neden olmasın psikolojisi arkadaşınki..
2k monitör alırsam işlemci taşır mı ki? alırken bütçem yetmediği için bu işlemciyi almıştım, sonra değiştir demişlerdi.

şu aralar çalışmadığım için sadece 7800x3d yi almam bile 4 ayımı fln alır gibi. anakart içinde 3 ay gibi bir şey yeterli olur galiba, tek derdim şuan kullandıklarımla ne yapacağım diyebilirim.
Sistem normal kullanımda 2K içinde 1080 içinde gayet yeterli neyi yükseltebilirim diye sormuşsun elindekilerden anakart işlemci ve m2yi değişebilirsin onun dışında değişecek diğer şey psu ama psuyu değiştirmek fantaziye kaçıyor yeter 750

kullandiniz mi da bu kadar bilgili gibi yaziyorsunuz?

Geri