❌İndirim Bitti! HP Omen Max (RTX 5070Ti / Ryzen 9 HX 375 / 32 GB / 1 TB) | 94,5 bin TL (6 taksit)

hall sensör sorunu dediğiniz ne oluyor tam olarak bende bir kaç model altı var yeni aldım 2.el
yoğun kullanımda (aşırı ısınmada) cihazın ısı sensörleri elektriksel olarak bozuyor sensör yanlış sinyal vererek anakarta ekranı karartıyor felan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hall sensör sorunu dediğiniz ne oluyor tam olarak bende bir kaç model altı var yeni aldım 2.el
r1 s1 modellerinde aşırı nadir oluyor yüzde 90 olmuyor bu modellerse kafan rahat

yoğun kullanımda (aşırı ısınmada) cihazın ısı sensörleri elektriksel olarak bozuyor sensör yanlış sinyal vererek anakarta ekranı karartıyor felan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

r1 s1 modellerinde aşırı nadir oluyor yüzde 90 olmuyor bu modellerse kafan rahat
hp omen ryzen 9 5900hx rtx 3070 olan model bende ki var mıdır acaba

Araştırırken tekar önüme düştü, biraz daha detaylı baktım. Ryzen 9 HX 375'in içinde Radeon 890M varmış. Bu dahili GPU bir dönem laptoplarda üst segment ekran kartı olarak kullanılıyordu. Şöyleki bu iGPU hala güncel oyunları hatrı sayılır düzeyde çalıştırıyor, yani aşırı ağır olmayan oyunları 5070Ti'yi devreye bile almadan hatta pilde düşük watt'ta gayet güzel oynatabilecek. Performansına Youtube'dan bakabilirsiniz.

Abdullah Ryzen AI 7 350 ve içinde bulunan Radeon 860M ile video çekmiş, mutlaka izleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız:

Araştırırken tekar önüme düştü, biraz daha detaylı baktım. Ryzen 9 HX 375'in içinde Radeon 890M varmış. Bu dahili GPU bir dönem laptoplarda üst segment ekran kartı olarak kullanılıyordu. Şöyleki bu iGPU hala güncel oyunları hatrı sayılır düzeyde çalıştırıyor, yani aşırı ağır olmayan oyunları 5070Ti'yi devreye bile almadan hatta pilde düşük watt'ta gayet güzel oynatabilecek. Performansına Youtube'dan bakabilirsiniz.

Abdullah Ryzen AI 7 350 ve içinde bulunan Radeon 860M ile video çekmiş, mutlaka izleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız:

Kötü cpu yazılıyordu burada neden kötü diyorlar diye düşünüyordum linç yememek içinde soramamıştım.

Kötü cpu yazılıyordu burada neden kötü diyorlar diye düşünüyordum linç yememek içinde soramamıştım.
Bu gibi Ai CPU'ların asıl alametifarikası, entegre NPU birimidir ki bunda da 55 TOPS gücü var. Llama.cpp, LM Studio gibi lokalde çalışabilen LLM'ler, Ai görüntü işleme, Copilot+ özellikleri ve diğer yapay zeka işleri ile ilgileniliyorsa kağıt üstünde bundan daha güçlü olan 255HX, 275HX hatta 9955HX gibi işlemcilerden daha hızlı ve verimli çalışabiliyor. Bir diğer alametifarikası ise güç verimliliği. Pilde çok daha yüksek performans ve uzun pil demek.

"Ai bana hitap etmiyor, takacağım fişe, harici RTX 5xxx ile yardıra yardıra oyun oynayacağım" diyorsan diğerleri daha iyi seçenek. Bu işlemci özelinde, single ve multi-core değerleri Core Ultra 7 255HX ile çok yakın. Yani 255HX yerine bu tercih edilebilir ama diğer durumlar üstteki gibi.

Son düzenleme:
Cihazı bu linkten aldım, hem ofis işi hem de triple a oyun oynadığım için verimli bir tercih olduğuna inanıyorum. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.

Strix Halo hariç hala en iyisi.

Fiyat yükselmiş tekrar düşerse değerlendirebilirim. Yakın zamanda pek bi kampanya yok sanırım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,463
Üyeler
189,270
Son üye
Bayra.m
Geri