Çözüldü✓ USB ÇIKARMA SESİ - DONMA - SİYAH EKRAN

barbaross

80+
Reaksiyon skoru
53
Arkadaşlar selam, arc raiders ve muadili gpuya yüklenen oyunlarda şöyle bir sorun yaşıyorum

Önce usb çıkma sesi geliyor, sonra oyun donuyor, sonra da siyah ekran veriyor kasadaki güç tuşuyla resetlersem düzeliyor. Sistem parçalarını aşağıya yazıyorum, her şeyin iyisini almaya çalıştım da yok arkadaş ne kadar para döktüyse stabilleştiremiyorum sistemi. RAMleri daha stabil olsun diye 6000 mhz kullanıyorum, herhangi bir cpu ve gpu overclock yok. Her türlü yardıma açığım

msi x670e gaming plus anakart
ryzen 5 7500x3d işlemci
sapphire pulse rx 9060 xt 16 gb
xpg lancer blade ax5u6400c3216g-dtlabrbk ddr5 16gb ram x2 32 gb ram
samsung ssd 980 500gb
sw blue sn5000 500gb
msi a850gl psu

Arkadaşlar selam, arc raiders ve muadili gpuya yüklenen oyunlarda şöyle bir sorun yaşıyorum

Önce usb çıkma sesi geliyor, sonra oyun donuyor, sonra da siyah ekran veriyor kasadaki güç tuşuyla resetlersem düzeliyor. Sistem parçalarını aşağıya yazıyorum, her şeyin iyisini almaya çalıştım da yok arkadaş ne kadar para döktüyse stabilleştiremiyorum sistemi. RAMleri daha stabil olsun diye 6000 mhz kullanıyorum, herhangi bir cpu ve gpu overclock yok. Her türlü yardıma açığım

msi x670e gaming plus anakart
ryzen 5 7500x3d işlemci
sapphire pulse rx 9060 xt 16 gb
xpg lancer blade ax5u6400c3216g-dtlabrbk ddr5 16gb ram x2 32 gb ram
samsung ssd 980 500gb
sw blue sn5000 500gb
msi a850gl psu
Hocam aynı sorunu yaşıyordum bende ekran kartının sıcaklığı fazla olunca oluyordu

ısınma yok 58-63 derece arası seyir ediyor kart yeni zaten 2-3 aylık kasa da atx hava akışı iyi

Ramları manuel olarak 5600mhz yapıp dener misiniz? Sorun ramdan kaynaklı gibi duruyor

Ramları manuel olarak 5600mhz yapıp dener misiniz? Sorun ramdan kaynaklı gibi duruyor
bi denerim normalde 6400 mhz ben 6000de kullanıyorum zaten sistemin bundan önce crucial pro ram kullandım onda da sorun yaşıyordum. ekran kartından şüpheleniyorum

5600 denedim yine aynı sorunla karşılaşıyorum

bf6 ve arc raiders gibi ağır oyunlarda oluyor sadece

başına gelen, alternatif çözüm bulan yardım lütfen

biostan PCIe Gen4 sabitleyip dener misiniz? nadirende olsa gen5 anlık kopmalara neden olabiliyor. Ypay zekaya sorduğumdaysa anlık kartın çok yüksek güç tükettiği anlarda psu nun bunu karşılayamayıp pcıe 5 in düşmesi sonucu olabileceğini söylüyor. Olası çözüm olarak adrenalinden Performance → Tuning power limiti -%15 yapmanı eğer bu durumda yine hata veriyorsa gpu nun arızalı olmasının çok yüksek ihtimal olduğunu söylüyor

biostan PCIe Gen4 sabitleyip dener misiniz? nadirende olsa gen5 anlık kopmalara neden olabiliyor. Ypay zekaya sorduğumdaysa anlık kartın çok yüksek güç tükettiği anlarda psu nun bunu karşılayamayıp pcıe 5 in düşmesi sonucu olabileceğini söylüyor. Olası çözüm olarak adrenalinden Performance → Tuning power limiti -%15 yapmanı eğer bu durumda yine hata veriyorsa gpu nun arızalı olmasının çok yüksek ihtimal olduğunu söylüyor
Gptye be de sordun aynısını söyledi. Nzxt c750 bronze vardı yetmediğini düşünüp değiştirdim msi 850gl gold aldım onu eledim artık. Gpu’dan şüpheleniyorum ben de ama bilemedin

pci-e auto'dan gen 4'e sabitleyince sorunum çözüldü. denedim birkaç gün sorun yaşamadım. teşekkür ediyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,642
Üyeler
189,890
Son üye
Sorunum Var
Geri