18900 tl 9060 xt 16 gb

CoilWhine sorunu olma ihitmali yüksek, bunu göze alarak satın alın. 2 tane aldım ikisinde de CW çıktı.
Kaç fpsden sonra başlıyo cw genelde? ben 2k'da kullanıcam 90-120 üstüne çıkacağımı pek sanmıyorum (genelde 90 fps'de gezerim herhalde single player oyun içi tweakler ile)
Online'da ise 144-185fps civarı yeterli benim için, buralarda cw olurmu acaba.

Kaç fpsden sonra başlıyo cw genelde? ben 2k'da kullanıcam 90-120 üstüne çıkacağımı pek sanmıyorum (genelde 90 fps'de gezerim herhalde single player oyun içi tweakler ile)
Online'da ise 144-185fps civarı yeterli benim için, buralarda cw olurmu acaba.
Valorant dışında oyun oynamadım daha 400fps alıyorum ses duyuluyor

Fanlar 45ten sonra mı çalışıyor
Hiç ellemedim daha, büyük ihtimal default neyse (45 olsa gerek) odur. hani amacım yük altında 83 olan ram sıcaklığını 5 derece düşürmek fazla bir şey değil.

Tek yaptığım basit bir undervolt. 170-180w'dan 150e düştü böyle. Performans stok haliyle aynı gibi.

Edit : Fan curve yaptım şöyle acemi işi, 15dk furmarkda ram 77 derecede takılıyor, şimdilik sıkıntı yok gibi bir şey olursa güncellerim.

Fan değiştirmek ram değiştirmekten ucuz olacağı için mantıklı olan bu gibi, tabi normal kullanımda çıkmaz ama uzun saatler oyun oynandığını ve yaz aylarını göze alıp şöyle bir curve yapmak lazım bence. Maksat kartın ömrü uzun olsun, satarken alan kişiye ayıp olmasın vs. Seside kulaklık takılıyken rahatsız etmiyor şu hızlarda. @balabanköfte

Ekler

• Ekran Görüntüsü (94).webp
    Ekran Görüntüsü (94).webp
    44.8 KB · Hit: 18
  • Ekran Görüntüsü (98).webp
    Ekran Görüntüsü (98).webp
    68.8 KB · Hit: 4
  • Ekran Görüntüsü (97).webp
    Ekran Görüntüsü (97).webp
    228.2 KB · Hit: 5
Son düzenleme:
Geri