Ford focus 1.5tcdi otomatik

sbnkrsmz

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
1150
Arkadaşlar hayırlı Ramazanlar 2020 üstü ford focus trendx ( yada hangi paket olmali) otomatik araçlar almayı düşünüyorum cok fazla bilgimde yok yardımcı olur musunuz nelere dikkat etmeliyim vs olarak

Hayırlı Ramazanlar hocam, Focus almaktan vazgeçen biri olarak size genel sorunlarından bahsedeyim;

Eksantrik Zinciri: 2018 - 2020 (Genel olarak makyajlanmayan MK4 kasa) arası dizel motorlarda fabrikasyon olarak 7 mm eksantrik zinciriyle geliyor. Bu zincir herhangi bir km de ses yapmaya başlıyor ve bir süre sonra zincir tamamen kopuyor. Buna çözüm olarak eksantrik zinciri kapağıyla beraber 8 mm olan versiyonla değiştiriliyor. Bu işlem geçen sene; garantisi olmayanlar için serviste 100 bin civarı sanayide ise 50 bin civarındaydı. Bu değişimle beraber sorun büyük oranda çözülüyor.

Şanzıman: Dizel motorlarda Ford üretimi 8 ileri tork konvertörlü şanzıman kullanılıyor. Bu şanzıman normal çalışırken bile silkeleme ve kararsızlık gibi davranışlarda bulunabiliyor. Asıl sorunu da herhangi bir km de komple tork konvertörünün bozulup 100 küsür bin lira civarında yüksek masraflar çıkarması. Değişimden sonra bile bu sorunlar devam edebiliyor.

Adblue: Bu sorun neredeyse tüm dizellerde var. Çözümü için garantisi olanlar değişim yaptırıyor olmayanlar ise sistemi iptal ettirip kullanıyor.

Paket konusu tamamen isteklerinize bağlı hocam trendx de bile çelik jantlar fabrikasyon olarak geliyor örneğin. Paketler arası çok büyük farklar bulunmuyor focusta (multimedya, led far vb. harici).

Eğer bu yıllarda bir focus alacaksanız özellikle eksantrik zincirini bir ustaya gösterebilirsiniz ya da direk 8 mm zinciriyle değişmiş olan bir araç almanız daha iyi olur.

Eyvallah hocam bilgiler için tesekkur ederim. Megan tercih edecem herhalde en son

Eyvallah hocam bilgiler için tesekkur ederim. Megan tercih edecem herhalde en son
Rica ederim hocam, Meganelarda 1.3 Tce için devirdaim termostat kontrol ettirmenizi, dizel alacaksanız adblue bulunmayan 2019 ve öncesi dci motorları öneririm.

Rica ederim hocam, Meganelarda 1.3 Tce için devirdaim termostat kontrol ettirmenizi, dizel alacaksanız adblue bulunmayan 2019 ve öncesi dci motorları öneririm.
Sırf şu adblue belasından benzinli atmosferik motor araç aldım.
Zaten basıcak uçucak kaçıcak yol kalmadı en azından sorunsuz bineyim dedim.

Sırf şu adblue belasından benzinli atmosferik motor araç aldım.
Zaten basıcak uçucak kaçıcak yol kalmadı en azından sorunsuz bineyim dedim.
Hocam son 10 senelik dönemde çıkarılan çoğu motorda sorunlar var artık maalesef. Sıkılaşan emisyon normları daha da kötü yapıyor durumu.
Sorunsuzlukla bilinen atmosferik motorlarda bile (Örneğin 1.5 Toyota motorları yatak sarma sorunu) sorunlar ortaya çıkmaya başladı.
Büyük ailelerde atmosferik motorlarda yeterli olmuyor, işin içine turbo girdiğinde de benzinlilerin yüksek yakıtı dizellerin ekonomisi (Mazot fiyatları bu makası daha da kapatmaya başladı) derken adblue araçlara mecbur kalınabiliyor.

Hocam son 10 senelik dönemde çıkarılan çoğu motorda sorunlar var artık maalesef. Sıkılaşan emisyon normları daha da kötü yapıyor durumu.
Sorunsuzlukla bilinen atmosferik motorlarda bile (Örneğin 1.5 Toyota motorları yatak sarma sorunu) sorunlar ortaya çıkmaya başladı.
Büyük ailelerde atmosferik motorlarda yeterli olmuyor, işin içine turbo girdiğinde de benzinlilerin yüksek yakıtı dizellerin ekonomisi (Mazot fiyatları bu makası daha da kapatmaya başladı) derken adblue araçlara mecbur kalınabiliyor.
Çok araştırdım şuan ki en sorunsuz motorlardan olan 1.5 Honda City aldım.
Bakım aralıkları sık olması dışında sorunsuz motor. Bayırlarda baymayan ama hızlanırken yavaş hızlanan bir motor. Cvt şanzımanın tek eksisi yavaş hızlanması ve hızlanırken çıkardığı sesi. Hızını alınca yağ gibi gidiyor. Vites geçişi olmadığı için silkeme yok. Yakıtı orta seviye ne az ne çok ortalama 7 civarı. Şehir dışı 4 - 5 lere düşüren var ben daha test edemedim.
Kalabalık aile için ideal. Arka koltuk 3 kişi biraz sıkışıyor ama aşırı uzun diz mesafesi var. Bagaj büyük.
Bütçen çıkarsa tavsiye ederim.

Çok araştırdım şuan ki en sorunsuz motorlardan olan 1.5 Honda City aldım.
Bakım aralıkları sık olması dışında sorunsuz motor. Bayırlarda baymayan ama hızlanırken yavaş hızlanan bir motor. Cvt şanzımanın tek eksisi yavaş hızlanması ve hızlanırken çıkardığı sesi. Hızını alınca yağ gibi gidiyor. Vites geçişi olmadığı için silkeme yok. Yakıtı orta seviye ne az ne çok ortalama 7 civarı. Şehir dışı 4 - 5 lere düşüren var ben daha test edemedim.
Kalabalık aile için ideal. Arka koltuk 3 kişi biraz sıkışıyor ama aşırı uzun diz mesafesi var. Bagaj büyük.
Bütçen çıkarsa tavsiye ederim.
Hayırlı olsun hocam, City'nin sınıfının üzerinde bir genişliği var ve motoru da dediğiniz gibi diğer rakiplerine göre gayet iyi. Sadece en anlamında biraz dar olması sebebiyle bizim kriterlerimize uymamıştı.

Hayırlı olsun hocam, City'nin sınıfının üzerinde bir genişliği var ve motoru da dediğiniz gibi diğer rakiplerine göre gayet iyi. Sadece en anlamında biraz dar olması sebebiyle bizim kriterlerimize uymamıştı.
Park ederken ve dar sokaklarda işe yarıyor. Arka koltuğa 3 yetişkin erkek oturur sıkışabilir ama diz mesafesinden dolayı çok dert edilmiyor.
Oturduğumuz semte göre araç alıyoruz mecburen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,195,286
Üyeler
189,822
Son üye
dogan4445
Geri