Alihanyilmaz
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,468
Klavyeli Tablet olmuş. Laptop alacaksam ekranı büyük olmalı.
En ideal laptop boyutu 13-14 inç bandı bence, çünkü kolay taşıyabiliyorum büyük ekran cihazı fazla ağır ve hantal yapıyor. Buna katılmıyorum o yüzden.Klavyeli Tablet olmuş. Laptop alacaksam ekranı büyük olmalı.
M2 macbook air işinizi görür bence bu bütçedeDizi, film vs. günlük kullanım. Ayın yarısını bilgisayarımın bulunduğu evden uzakta geçiriyorum, oyun harici işlerim için de kullanacağım.
Magsafe boş iş benim cihazda var yine de Type-c den şarj ediyorum niye aynı kabloyla her şeyi şarj etmek varken MacBook için ayrı kablo taşıyalım kiM2 macbook air işinizi görür bence bu bütçede
Neo da magsafe yok thunderbolt yok ekran çözünürlüğü daha az o yüzden m2 air tercih ederdim
Bilgisayarlarda vergi gerçekten az, Apple da dahil birçok markanın birçok ürünü TR de yurtdışı fiyatına oldukça yakın fiyatlara satılıyor. Burada bence Applenin fiyat politikası yüzünden sıkıntı yaşıyoruz, iPhone 16e de aynı sorunu yaşadı sonra yerel satıcılar resmi fiyatın çok altına sattılar telefonu. Büyük ihtimalle hemen olmasa da birkaç aya PT gibi yerlerde baya ucuzlar bu cihaz en az 27K bandına kadar düşer öğrenci indirimli. 25K olursa tüm eksilerine rağmen günlük kullanıma taşınabilir laptop arayan herkese öneririm ama bu fiyata değil.Bir de arkadaşlar, Normalde 599 dolar ve eğitim şeyiyle 499 (aslında olması gereken bu) ANCAK Türkiye'de 860 küsur dolara satılıyor. Çok! Bu kadar kısıtmış, çocuklaştırılmış bir cihaz için çok, ha evet 2. cihaz olarak bir yerlere götürmek bazı işleri yapmak için iyi seçenek olabilir ama fiyatının arkadaşın dediği gibi 25 bin civarında olması gerekirdi.
Tabii biraz da Vergi baba sağ olsun.
Klavyeli ipad olmuş buGenel olarak değerlendirince bence çok güzel bir cihaz olmuş, beklentilerle paralel olarak A18 Pro işlemcili kendine has bir tasarıma sahip cihaz tanıttılar. Fiyatı da ABD fiyatları üzerinden düşününce Aire göre gayet uygun tanıtıldı (Air 1100$ / Neo 600$) ben şahsen tasarımını çok beğendim ama TR fiyatının düşmesi şart.
Alıntıyı görüntüle
![]()
MacBook Neo
Introducing the new MacBook Neo. Stunning colors, durable aluminum design, 13” Liquid Retina display, all-day battery life, AI and Apple Intelligence.www.apple.com
Force touch ne oluyor hocamMagsafe boş iş benim cihazda var yine de Type-c den şarj ediyorum niye aynı kabloyla her şeyi şarj etmek varken MacBook için ayrı kablo taşıyalım ki
Bu seviyede cihaz alanın genelde Thunderbolt hızları ile de işi olmaz diye düşünüyorum, ekran çözünürlüğü de Air ile ppi olarak aynı sadece ekran boyutundan dolayı çok ufak fark var gibi gözüküyor.
Benim de yeni fark ettiğim asıl ciddi sorun cihazda Force touch trackpad yok. Aşırı hissiyat farkına sebep olan bir detay. Diğerler eksileri günlük kullanıcı anlamaz ama bunu anlar. Ben şahsen cihazı bir sebeple almayı düşünüyordum bu detaydan sonra almam daha…
Touchpadin tıklaması normal laptoplar gibi tuş hissiyatı vermiyor sanal olarak kuvvete bağlı tıklama yapıyor. Bu sayede hangi bastırma şiddetiyle tıklama olacağı da ayarlanıyor zaten tıklamışken biraz daha bastırmaya farklı fonksiyon falan da atanıyor. Hissiyat farkını teknik olarak anlatamam tabi de mağazada falan denk gelirseniz herhangi bir Windows cihazın touchpadine ve MacBook Airinkine tıklayın farkı direkt anlarsınız. Windows cihazlarla aynı kafada basit bir touchpad var sanırım bu Neo da. Mağazalara gelince bakacağımForce touch ne oluyor hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Birde urunun tasarimi diger maclerden daha farkli duruyo sanki bi tek bana mi oyle geldi
Hocam ablam da mac kullaniyor cevremdeki cogu kiside de mac var o touchpad hissiyatini biliyorum windowstakinden cok daha iyi hissettiriyor niyeyse sanirim aliminyum oldugundan diyordum benTouchpadin tıklaması normal laptoplar gibi tuş hissiyatı vermiyor sanal olarak kuvvete bağlı tıklama yapıyor. Bu sayede hangi bastırma şiddetiyle tıklama olacağı da ayarlanıyor zaten tıklamışken biraz daha bastırmaya farklı fonksiyon falan da atanıyor. Hissiyat farkını teknik olarak anlatamam tabi de mağazada falan denk gelirseniz herhangi bir Windows cihazın touchpadine ve MacBook Airinkine tıklayın farkı direkt anlarsınız.
Tasarım farklı evet ve gayet de iyi olmuş bence.
MacOS / iPadOS farkı olduğu sürece ikisi çok farklı segmentte kalacak. Yoksa form olarak zaten hepsi benziyor.Klavyeli ipad olmuş bu
Adamlar hem bu teknolojiyi kullanıyor hem yazılımını süper ayarlıyor. Ben MacBook kullanırken ilk birkaç ay bu tuşun sanal olduğunu bile anlamadım o kadar gerçek hissettiriyorduHocam ablam da mac kullaniyor cevremdeki cogu kiside de mac var o touchpad hissiyatini biliyorum windowstakinden cok daha iyi hissettiriyor niyeyse sanirim aliminyum oldugundan diyordum ben
Aslında öyle gibi, sadece yazılımı farklı, bu şey gibi, Apple istese iPad'e macOS koyamaz mı? Koyabilir, iPhone'da kullandığı işlemciyi alıp farklı bir formda aynı mantıkla... Buradaki klavye kısmının aynısını Apple ipad için satıyor, ekranı desen kalite olarak aynı iPad 11, aynı klavye, klavyeli ipad gibi ama işletim sistemi ve form gereği masaüstü.Klavyeli ipad olmuş bu
Nedense tasarımı bana çok kaba göründü, gerçekte görmedim amağazaya gelince bakarım ama m4 macbook air gibi klas veya premium değil sanki. Çocukça, bunu bir yerde demiştim bana kızmışlardı yabancı bir forumda.Tasarım farklı evet ve gayet de iyi olmuş bence.