Ucuz (!) MacBook Neo tanıtıldı.

iPad Air 3. Nesil cihazım epey eskidi ve yavaşladı. Yerine alternatif olarak düz iPad alsam tatmin etmeyecek, Air saçma bir fiyatta, Pro ise ekranıyla beni etkilese de fiyatı gereksiz yüksek. M2 Macbook Air mi alsam derken bir de bu geldi.

Masaüstü bilgisayarım, PS5’im ve iPhone 17’im var. Air 3 yerine ne önerirsiniz?

Günlük işlerde yeter lol bile açar
4 yıl önce diyor hocam windows 10da 8gb ram yetiyordu mesela esas şuandaki performansı önemli iphone 16e bile 8gb ramle geliyor 4 yıl önce iphone ne kadar ramle geliyordu bir bakın

Apple silicon sayacaklar mı şimdi bu A18 Pro çipi acaba? Mantıken M1 den güçlü ama çoğu uygulamada M çip gerekir ibaresi var adı M değil diye dışlanabilir 😀
çok da farklı işlemciler değil aynısı snapdragonda da var
snapdragon 8 elite telefon işlemcisi snapdragon x elite ise laptop işlemcisi bazı farklar var ama çok benzer işlemciler

32k fiyatıyla konuşucak olursam
M2 macbook al geç abi
Daha da ucuzlarsa 25k civarında düşünülebilir cihaz
İnternette gezip takılmalık cihaz olmuş 8gb ram ile birlikte ağır işlere oyunlara hiç yönelinmez (minecraft stardew valley gibi oyunları oynarsınız yine)
Yani MacBook Pro M4 öğrenci fiyatı 45K iken başka satıcılarda 40K ya kadar düşmüştü bence bu da 32K da en az 27-28K bandına düşer ama 25K ya kadar zor gibi artık.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çok da farklı işlemciler değil aynısı snapdragonda da var
snapdragon 8 elite telefon işlemcisi snapdragon x elite ise laptop işlemcisi bazı farklar var ama çok benzer işlemciler
Aynı mimari zaten. A18 Pro = daha az çekirdekli M4 oluyor. Ama yine de o muameleyi çekerlerse şaşırmam.

4 yıl önce diyor hocam windows 10da 8gb ram yetiyordu mesela esas şuandaki performansı önemli iphone 16e bile 8gb ramle geliyor 4 yıl önce iphone ne kadar ramle geliyordu bir bakın
En güncel bu testi bulabildim

Apple silicon sayacaklar mı şimdi bu A18 Pro çipi acaba? Mantıken M1 den güçlü ama çoğu uygulamada M çip gerekir ibaresi var adı M değil diye dışlanabilir 😀
Sanmıyorum mimari aynı multithread skorlarında farklılık olur ama
a18 pro 6 çekirdek 6 thread sadece
m1/m2/m3 8 çekirdek
m4 10 çekirdek

Bu MacBook’ların en güçlüsü bile iyi oyun oynatmıyor ki oradan değerlendirmek baştan hatalı zaten.
pilde cyberpunk 2077 oynuyorum m4 air base modelde (8-gpu olan)

iPad Air 3. Nesil cihazım epey eskidi ve yavaşladı. Yerine alternatif olarak düz iPad alsam tatmin etmeyecek, Air saçma bir fiyatta, Pro ise ekranıyla beni etkilese de fiyatı gereksiz yüksek. M2 Macbook Air mi alsam derken bir de bu geldi.

Masaüstü bilgisayarım, PS5’im ve iPhone 17’im var. Air 3 yerine ne önerirsiniz
Cihazda ne yapacaksınız

Sanmıyorum mimari aynı multithread skorlarında farklılık olur ama
a18 pro 6 çekirdek 6 thread sadece
m1/m2/m3 8 çekirdek
m4 10 çekirdek

pilde cyberpunk 2077 oynuyorum m4 air base modelde (8-gpu olan)

Cihazda ne yapacaksınız
Dizi, film vs. günlük kullanım. Ayın yarısını bilgisayarımın bulunduğu evden uzakta geçiriyorum, oyun harici işlerim için de kullanacağım.

İpad 12. Nesil olarak gelmicek mi başka ürün kalmadı mı ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,089
Üyeler
189,551
Son üye
Ex_comp
Geri