İşlemci olarak iki cihaz da neredeyse aynı seviyede sayılır. Birinde tek çekirdek performansı biraz daha iyi, diğerinde ise çoklu çekirdek performansı biraz daha önde ama aradaki fark çok büyük değil.
S25 Ultra’nın ekran çözünürlüğü ve piksel yoğunluğu daha yüksek. Ayrıca pil ömrü de genelde daha uzun gidiyor. iPhone’larda olduğu gibi pil sağlığı birkaç ay içinde hızlı düşmüyor. Ben S23 Ultra’yı yaklaşık 2.5 yıldır kullanıyorum, pil sağlığı hâlâ %89. Ve tam şarj bana yaklaşık 10 saat götürüyor (oyun yok)
RAM konusu da önemli. Mesela arka planda 10 tane uygulama açık diyelim. Bir süre sonra geri döndüğünde iPhone çoğu uygulamayı kapatmış oluyor. Samsung tarafında ise genelde açık kalmaya devam ediyor (oyun gibi ağır uygulamalarda bazen kapanabiliyor).
Kamera konusunda iki telefon da fazlasıyla yeterli. “Bu kesin daha iyi” demek için aynı sahnede birçok farklı fotoğraf çekip karşılaştırmak gerekir. Çünkü bazen bazı renkleri ve pozlamayı Samsung daha iyi yakalıyor, bazen de iPhone daha iyi sonuç veriyor.
iPhone daha sınırlı bir kullanım sunuyor. Samsung tarafında ise sistem daha açık ve özellikle yapay zekâ özelliklerinde oldukça başarılılar. Kullanmayana anlatması zor.
iPhone’un en büyük artılarından biri ikinci el değerini daha iyi koruması. Ama ben telefonu uzun süre kullanmak istediğim için S23 Ultra aldım satmak değil amacım.