Ddr5 sistem almak zorunlulukmu?

ReDanger

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
769
Bütçe
20
İyi forum öncelikle. Yaklaşık 20k civarı bütçem var. Bu bütçeyle giriş seviyesi ddr5 sistemler anca toplanabiliyor. Parçaları ikinci el almayı düşünüyorum. İlk başta 8500g almayı düşündüm fakat sonra 8400f alıp yanınada rx 500 serisinden ekran kartı almak mantıklı geldi. Biraz ileriye doğru yatırım yapmak istiyorum. Fakat 20k bütçeye rtxli ddr4 sistemlerde ikinci elde toplanabiliyor. Ddr4 ile ddr5 arası gerçekten uçurum bir farkmı var? Bana mantıklı gelmiyor açıkçası illa ddr5 sistem almak fakat tanıdığım herkes ddr4 sistemleri almanın yanlış olduğunu söylüyor. Sizce hangisi daha mantıklı?

tamamen bütçeye ve beklentinize bağlı bir durum . Eğer birkaç ay sonra 9060xt veya ikinic elden 6700xt gibi bir kart alırım diyorsan ddr5 daha mantıklı ama beni oynatsın şimdi diyorsan ddr4 de toplanabilir.

İlk başta günümüzde ddr5 almak bir zorunluluk değil ayrıca bu bütçeyle toplamak hiç mantıklı değil eğer geleceğe odaklı yükseltilebilir olmasını istiyorsanız ddr5 zor olsada eğer ki f/p olmasını istiyorsan ddr4

İyi forum öncelikle. Yaklaşık 20k civarı bütçem var. Bu bütçeyle giriş seviyesi ddr5 sistemler anca toplanabiliyor. Parçaları ikinci el almayı düşünüyorum. İlk başta 8500g almayı düşündüm fakat sonra 8400f alıp yanınada rx 500 serisinden ekran kartı almak mantıklı geldi. Biraz ileriye doğru yatırım yapmak istiyorum. Fakat 20k bütçeye rtxli ddr4 sistemlerde ikinci elde toplanabiliyor. Ddr4 ile ddr5 arası gerçekten uçurum bir farkmı var? Bana mantıklı gelmiyor açıkçası illa ddr5 sistem almak fakat tanıdığım herkes ddr4 sistemleri almanın yanlış olduğunu söylüyor. Sizce hangisi daha mantıklı?
8400f+rx 500 serısı yaparsan raytracing yok + 500 serısıne bugun yarın driver destegi kesilecek gibi
ekstradan ddr5 e gerek yok bence. cok abartılıyor

Uçurum fark olmadığı gibi Steam'a girip oyunların önerilen sistem gereksinimlerine baktığınızda hiçbir oyunun AM5 sistem istemediğini görürsünüz.

Uygunsuz Dil
ddr5 de rame 20k vericeğine ekran kartını çok daha iyi alabilirsin buna rağmen ddr4 yerine 5 al diyen bi tık salaktır

AMD tarafında AM4’ün en iyisi, AM5’in giriş seviyesiyle kapışıyor. Kısaca DDR5 önerilmesinin sebeplerinden biri bu.
Bu bütçede AM4 ikinci el sistem daha mantıklı. Evet AM5/DDR5 sistemler çok güçlü fakat am4 sistemler de çöp değil.

8400f+rx 500 serısı yaparsan raytracing yok + 500 serısıne bugun yarın driver destegi kesilecek gibi
Ekran kartın güçlü olduğu zaman am4 de bunu besleyecek işlemci pek kalmadı kalsa bile kazık fiyatına satıyorlar o paraya ekran kartını besleyecek am5 işlemci alırsın

500 serisi kartı ilerde değişebilirim sonuçta yerine rtx 4000 veya 5000 serisi bir kart yerleştirilebilir. Apu almak istemiyorum açıkçası çünkü apu işlemciler çift kanal tam kullanıldığı zaman performans olarak gerçekten fark yaratır. Ama ram fiyatları açık sırf 10k civarı Rama vermek istemiyorum. Ekran kartını 1-2 yıl arasında değiştirebileciğimi düşünüyorum. Bu sürede de apu işlemci ile sıkıntı çekmek istemiyorum.

500 serisi kartı ilerde değişebilirim sonuçta yerine rtx 4000 veya 5000 serisi bir kart yerleştirilebilir. Apu almak istemiyorum açıkçası çünkü apu işlemciler çift kanal tam kullanıldığı zaman performans olarak gerçekten fark yaratır. Ama ram fiyatları açık sırf 10k civarı Rama vermek istemiyorum. Ekran kartını 1-2 yıl arasında değiştirebileciğimi düşünüyorum. Bu sürede de apu işlemci ile sıkıntı çekmek istemiyorum.
bilgisayar tam olarak ne amaçla kullanılacak?

ddr5 de rame 20k vericeğine ekran kartını çok daha iyi alabilirsin buna rağmen ddr4 yerine 5 al diyen bi tık salaktır
Bende öyle düşünüyorum. DDR 4 sitemler 2 3 yıla sanki hiç bir oyunu açamayacıkmış gibi söylüyorlar. Bence daha 5 10 yılı var. 5 10 içindede anakartı, işlemci ve rami değişmek çokda zor olmasa gerek. Belki bellek piyasasıda normale döner.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bilgisayar tam olarak ne amaçla kullanılacak?
Oyun ve yazılım. Genellikle oyun.

hocam o zaman ddr4 sistem daha uygun size

Ekran kartın güçlü olduğu zaman am4 de bunu besleyecek işlemci pek kalmadı kalsa bile kazık fiyatına satıyorlar o paraya ekran kartını besleyecek am5 işlemci alırsın
Bence orta-ileri seviye am4 işlemciler yeni kartları darboğaza sokacak kadar kötü işlemciler değiller.

Geri