Ryzen 5 7500f Undervolt İçin Yardım

RefX

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,940
Merhabalar. Elimde Ryzen 5 7500f işlemci , MSI B850M Gamıng Plus WIFI Anakart ve Corsair İcue H100İ RGB White 240mm sıvı soğutma bi sistem var.
Ben en son am4 sokette kaldığım için bu am5 undervolt hakkında bilgim yok.
Bu işlem nasıl yapılır hangi testleri yapmam lazım hangi değerler uygundur?

Merhabalar. Elimde Ryzen 5 7500f işlemci , MSI B850M Gamıng Plus WIFI Anakart ve Corsair İcue H100İ RGB White 240mm sıvı soğutma bi sistem var.
Niye underwolt yapıyosunuz

sıcaklık açısından iyi olabilir ama performans kaybı olur bilgine faydalı olacağı tek kısım az güç tüketme ve ısınma olabilir.

sıcaklık açısından iyi olabilir ama performans kaybı olur bilgine faydalı olacağı tek kısım az güç tüketme ve ısınma olabilir.
Dostum performans artışı da sağlıyor mantıken.
Sıcaklıklar düştükçe max ghz değeri artıyo

pbo +200 , -15 neghative yapabilirsin

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX
ben 2.el 5600 işlemcime silikon testi yapmadan yaptım güzel sonuç aldım , sen de güzel sonuç alırsın muhtemelen

• Beğen
Deneme yanılma yoluyla yapmak daha mantıklı oluyor, işlemcinize uygun ayarları bulmanız gerekiyor. Bende +200 ayarında işlemciyi gerçekten sömüren oyunlarda tam stabil kalamadı. Şuanda +100, 3x scalar, -20 curve de stabiliteyi yakaladım. Hem cinebench hemde işlemciyi çok kullanan oyunlarda özellikle oyunları orta düşük ayarlara getirerek test edin (takılma, donma, %1 ms v.s) Kendi sisteminize uygun ayarı bulun.

• Muhteşem
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,197,210
Üyeler
190,171
Son üye
semihtpkr
Geri