9700X için anakart tavsiyesi

Mosesque

80+
Reaksiyon skoru
19
Bütçe
15000
Merhaba, yakın bir çevremden Galax RTX 4070 3X fanlı bir ekran kartı hediye alacağım ve bunun için sistemi upgrade etmem lazım i. Şlemci değişirse anakart ondan sonra RAM vs. RAM'i seçtim Viper 16 GB, diğer 16 GB sonra alacağım para anca yetecek. İşlemci Ryzen 7 9700X'e karar verdim lakin anakart konusunda karar veremedim. Uzun araştırmalarım sonucu X870 veya B850 arasında kaldım. Önerilerinize açığım. Hangisi daha uygun olur Aorus Elite gibi modellere de takıldım. (kasa Rampage xhorse 650W)

Merhaba, yakın bir çevremden Galax RTX 4070 3X fanlı bir ekran kartı hediye alacağım ve bunun için sistemi upgrade etmem lazım i. Şlemci değişirse anakart ondan sonra RAM vs. RAM'i seçtim Viper 16 GB, diğer 16 GB sonra alacağım para anca yetecek. İşlemci Ryzen 7 9700X'e karar verdim lakin anakart konusunda karar veremedim. Uzun araştırmalarım sonucu X870 veya B850 arasında kaldım. Önerilerinize açığım. Hangisi daha uygun olur Aorus Elite gibi modellere de takıldım. (kasa Rampage xhorse 650W)
Zaten bütçe sıkıntın var neden direkt B650 almıyorsun;?

Bunu Alabilirsin .

Beyaz Bir Ürün Alacaksanda Bunu Alabilirsin .

Zaten bütçe sıkıntın var neden direkt B650 almıyorsun;?
Aldığım işlemci için sıkıntı yapar B650, yani çok ısınır. PCI5.0 olayı var bir de almışken 6 7 sene daha uğraşmak istemiyorum zaten o zamana kadar üni de biter
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunu Alabilirsin .

Beyaz Bir Ürün Alacaksanda Bunu Alabilirsin .

x870 bütün özelliklerini kullanır mıyım derseniz, tartışmalı ama değer mi orasıda tartışılır. 16RAM yeter mi orasıda tartışılır :D

Aldığım işlemci için sıkıntı yapar B650, yani çok ısınır. PCI5.0 olayı var bir de almışken 6 7 sene daha uğraşmak istemiyorum zaten o zamana kadar üni de biter
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

x870 bütün özelliklerini kullanır mıyım derseniz, tartışmalı ama değer mi orasıda tartışılır. 16RAM yeter mi orasıda tartışılır :D
Hayır b650 sıkıntı yapmaz. Diğer özelliklere ihtiyacınız varsa bakabilirsiniz.

Hayır b650 sıkıntı yapmaz. Diğer özelliklere ihtiyacınız varsa bakabilirsiniz.
Aslında b650 mantıklı olan, kafam sürekli kaliteye gidiyor yani biliyorum hocam anakarta çok önem vermemem lazım ama işte

fena güzel tipi

En az b840 tavsiye ederim b650 üretimi durdu tavsiye etmem

Aslında b650 mantıklı olan, kafam sürekli kaliteye gidiyor yani biliyorum hocam anakarta çok önem vermemem lazım ama işte
Kalite derken tek fark ek özellikler.
Fazladan m2 slotu, usb portu gibi. Öyle fazladan şeylere ihtiyacın yoksa alabilirsin.
Diyorsan ben ilerde 2 ssd takarım, o zaman B850 ya da X870 bakabilirsin.

Anakarta o kadar bütçe ayırmak yerine diğer parçaları güçlendirebilirsin. 7ye b650 tomahawk alıp aynı işlemci ile kullanmıştım. Fazla fazla yeterli.

B650M-R al heyecan arama.

Kanka anlamıyorsun madem bu işten soru sor cevaplayalım. Seçtiğin işlemci max 105w çekiyor zaten ortakalite bir b650 anakart o işlemciye yeter. Eğer b850-870'in getirdiği özelliklere ihtiyacınız yoksa boşa para vermekten başka bir işi yaramaz. Ayrıca bir sistem 6-7 sene gider demek çok kişisel ve günümüzde gerçekçi olmayan bir şey artık onlar eskidendi. Şimdi teknolojiyi takip edemiyorsun. Daha dün dlss 5 diye bir şey tanıttılar kim bekliyordu;?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,198,377
Üyeler
190,357
Son üye
Oqtii
Geri