TCL, bu yıl ilk mürekkep püskürtmeli OLED monitörü çıkartıyor

Ben cb2077'de siyah sahnelerde bişey görmüyom. Tayfunun dediği siyahlara ekstra siyah olayı oluyor. Parlaklık da açasım yok çünkü aydınlık ekranda parlak yani.
Siyah sahnelerden objeler gözükmüyor.
Aynen PG27UCDM de o sorun yok akşam da olsa QD-OLED panel yapısı gereği az da olsa parlaklık akşam hiç rahatsız etmiyor yine ekran parlak oluyordu :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Acaba PG27UCWM nasıl olucak onu çok merak ediyorum ya

• Beğen
Reaksiyonlar: Loky
Ben cb2077'de siyah sahnelerde bişey görmüyom. Tayfunun dediği siyahlara ekstra siyah olayı oluyor. Parlaklık da açasım yok çünkü aydınlık ekranda parlak yani.
Siyah sahnelerden objeler gözükmüyor.
black equalizer gibi bir ayar vardı onu 0 mı yapıyorsunuz onu biraz yükseltebilirsiniz belki tayfun hoca daha iyi biliyordur

Aynen PG27UCDM de o sorun yok akşam da olsa QD-OLED panel yapısı gereği az da olsa parlaklık akşam hiç rahatsız etmiyor yine ekran parlak oluyordu :)

gen 5i mi
şu gen 5 lerin ucuzları olur mu ya şu msi mag gigabyte gibi falan bi anda 80k derlerse yamulurum

samsungun kötü yanı :kekw:
bugün telefonun kamerasına hayran oldum birkaç tane 200 mp fotoğraf çekince, tam bu ihtiyaçtan almıştım ama hiç denk gelmemişti aldığımdan beri
samsung monitörlere de glossy yapsa güzel olur artık geliştiler nasıl olsa
Samsung kamera çöp.
Sen git de vivo x300 pro dene mediamarkt'dan.
Samsung tank falan yapsın ya.

Tamam bende şuan pg27ucdm var ya 😂.
Onda yasiyom o sorunu.

black equalizer gibi bir ayar vardı onu 0 mı yapıyorsunuz onu biraz yükseltebilirsiniz belki tayfun hoca daha iyi biliyordur

gen 5i mi
şu gen 5 lerin ucuzları olur mu ya şu msi mag gigabyte gibi falan bi anda 80k derlerse yamulurum
Onlar sifirda veya full'de. En siyah ayarda yani.

• Hahaha
Reaksiyonlar: XPCX

gen 5i mi
Yok Hocam WOLED 4.nesil yani Tandem WOLED ama ilk defa 4K da çıkıyor şuana kadar 4k da Tandem WOLED yoktu PG27UCWM ile çıkıyor.

Samsung kamera çöp.

Tamam bende şuan pg27ucdm var ya 😂.
Onda yasiyom o sorunu.

Onlar sifirda veya full'de. En siyah ayarda yani.
Hocam onda nasıl o sorunu yaşıyorsunuz :D parlaklık kaçta kullanıyorsunuz ben o monitörde hep 50de kullanıyordum aktif olarak hiç düşürmeden akşam vs fark etmiyordu yani hep 50 idi baya da iyi oluyordu akşamda

Yok Hocam WOLED 4.nesil yani Tandem WOLED ama ilk defa 4K da çıkıyor şuana kadar 4k da Tandem WOLED yoktu PG27UCWM ile çıkıyor.

Hocam onda nasıl o sorunu yaşıyorsunuz :D parlaklık kaçta kullanıyorsunuz ben o monitörde hep 50de kullanıyordum aktif olarak hiç düşürmeden akşam vs fark etmiyordu yani hep 50 idi baya da iyi oluyordu akşamda
25'de.

• İnanılmaz
Samsung kamera çöp.
kamera son önceliğim olduğundan memnun etti beni :d 60x net çeksin 1x biraz detaylı çeksin kafi
ekranın piksellerini hiçbir şekilde fark etmedim kafa ağrısı yapmadı sadece sağdan soldan privacy display kapalıyken bakınca renklerde soluklaşma var ama 30 dereceye kadar açıdan bakarsan hiçbir kayıp fark edilmiyor yani benim için win win oldu bi ara inceleme konusu açayım

gen 4 woled ile gen 4 qd oled arasında hangisi daha avantajlı oluyor ki qd oled daha iyi olmaz mı şu hdr limiti dışında

Hocam onu bir tık yükselteseniz süper olur en az 40 olması gerekli QD-OLEDler biraz sıkıntı oluyor düşük parlaklıkta @Tayfunns hocam da biliyorki QD-OLED her zaman yüksek parlaklık kullanılmalı.
nasıl ya benim 14/50de :ROFLMAO:

gen 4 woled ile gen 4 qd oled arasında hangisi daha avantajlı oluyor ki qd oled daha iyi olmaz mı şu hdr limiti dışında

nasıl ya benim 14/50de :ROFLMAO:
4.NESİL WOLED Tandem WOLED ler renk gamutu vs her şey de daha üstünler ama seveni var sevmeyeni var yani denemek gerekiyor ben mesela daha 4.nesil WOLED deneyemedim bakıcam bu PG27UCWM çıksın ona göre artık bakıyim hangisi daha iyi bilgilendirmem daha doğru olucaktır.

4.NESİL WOLED Tandem WOLED ler renk gamutu vs her şey de daha üstünler ama seveni var sevmeyeni var yani denemek gerekiyor ben mesela daha 4.nesil WOLED deneyemedim bakıcam bu PG27UCWM çıksın ona göre artık bakıyim hangisi daha iyi bilgilendirmem daha doğru olucaktır.
gray banding renklerin qd oledde biraz daha doygun olması woledin daha fazla yansıma yapması falan vardı ya o yüzden garibime gitti ucuz olursa alınır tabi

4.nesil woledler tandem vs farketmez renk hacminde ve renk parlaklığında hala geride. Yani yan yana koyarsan qd oled hala daha canlı duracak.

• Muhteşem
gray banding renklerin qd oledde biraz daha doygun olması woledin daha fazla yansıma yapması falan vardı ya o yüzden garibime gitti ucuz olursa alınır tabi
Evet hocam şuanda 3.nesilde ve 4.Nesil TANDEM WOLED de halen gray banding var ama bu Yeni çıkacak PG27UCWM beyaz alt pikseli kaldırıldığı için GRAY BANDİNG sorunu yaşanmayacaktır diye tahmin ediliyor bunu çıkınca daha net olarak anlarız tayfun hocam zaten bunu direkt yayınlar çıkar çıkmaz :D

4.nesil woledler tandem vs farketmez renk hacminde ve renk parlaklığında hala geride. Yani yan yana koyarsan qd oled hala daha canlı duracak.
Aklımda öyle kalmış hocam Tandem WOLED e geçildiği zaman %27 renk gamutu artmıştı 3.nesilden sonra o yüzden halen geçmiş olarak kalmış aklımda.

Evet hocam şuanda 3.nesilde ve 4.Nesil TANDEM WOLED de halen gray banding var ama bu Yeni çıkacak PG27UCWM beyaz alt pikseli kaldırıldığı için GRAY BANDİNG sorunu yaşanmayacaktır diye tahmin ediliyor bunu çıkınca daha net olarak anlarız tayfun hocam zaten bunu direkt yayınlar çıkar çıkmaz :D

Aklımda öyle kalmış hocam Tandem WOLED e geçildiği zaman %27 renk gamutu artmıştı 3.nesilden sonra o yüzden halen geçmiş olarak kalmış aklımda.
Grey banding, black crush, gamma shift, daha düşük renk hacmi, daha kötü renk parlaklığı, daha fazla yansıma gibi eksileri varken QD-Oled hala benim gözümde üstün. PG32UCDM Gen 3 şu an piyasadaki en iyi Oled monitör. PG27UCWM nasıl olacak belirsiz.

Yurt dışında şu an çok konuşuluyor bu model.

• İnanılmaz
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,388
Üyeler
201,195
Son üye
RiviaMonatch

Geri