Mevcut sistemimi yükseltmek istiyorum

RequLus

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar arkadaşlar iyi geceler. Başlıkta gördüğünüz gibi sistemi parça parça yükseltmek istiyorum. Mevcut sistem bileşenleri şu şekilde
İşlemci : Ryzen 5 3600x
Anakart : Asus Prime B550M-K
RAM : Gskill Ripjaws kırmızı 16 GB ( 8+8 ) DDR4 3000 Mhz
Ekran Kartı : Sapphire Pulse RX 5500 XT 8 GB 128 Bit
PSU : Everest 600w 80+ BTX-600-2 Modeli
Soğutucu : Xigmatek Windpower 1264 Kule tipi

Şuan güncel olarak BF 6 oynuyorum. Ortalama 60 fps alıyorum düşük ayarlarda. Tabi ara ara 50 fps civarına düşüyor yine de iyi kötü oynuyorum. Amacım öncelikle ekran kartını mevcut işlemcinin gücüne göre yükseltmek istiyorum. Bilgi ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim sağolun. Tekrardan iyi geceler iyi forumlar.

Selamlar arkadaşlar iyi geceler. Başlıkta gördüğünüz gibi sistemi parça parça yükseltmek istiyorum. Mevcut sistem bileşenleri şu şekilde
İşlemci : Ryzen 5 3600x
Anakart : Asus Prime B550M-K
RAM : Gskill Ripjaws kırmızı 16 GB ( 8+8 ) DDR4 3000 Mhz
Ekran Kartı : Sapphire Pulse RX 5500 XT 8 GB 128 Bit
PSU : Everest 600w 80+ BTX-600-2 Modeli
Soğutucu : Xigmatek Windpower 1264 Kule tipi

Şuan güncel olarak BF 6 oynuyorum. Ortalama 60 fps alıyorum düşük ayarlarda. Tabi ara ara 50 fps civarına düşüyor yine de iyi kötü oynuyorum. Amacım öncelikle ekran kartını mevcut işlemcinin gücüne göre yükseltmek istiyorum. Bilgi ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim sağolun. Tekrardan iyi geceler iyi forumlar.
bütçe ne

bütçeyi yazmayı unutmuşum kusura bakmayın özür dilerim. maksimum 20 bin lira

RX 6600, RX 6650 XT , 6700XT , 6750XT veya RTX 3060 gibi bir ekran kartına geçersen mevcut darboğazdan kurtulursun. Şu an sisteminde büyük ihtimalle ekran kartı kaynaklı darboğaz var, bu yüzden FPS değerlerin olması gerekenden biraz daha düşük olabilir.
PSU kalitesiz duruyor ani watt sıçramalarında yeterli besleyemeyebilir kaliteli 650-750w psu almanı öneririm
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Low ayarlardayken CPU %30 civarı GPU %90 - 100 varsa %99 ihtimalle gpu kaynakla darboğaz yiyorsundur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İkinci el 3060 gücünde bir ekran kartı(güzel bir şekilde testleri yapılmış) ve sıfır PSU alabilirsin.
Sonrasında istersen ryzen 5 5600 veya 5600x tarzı bir işlemciye geçirebilirsin

Son düzenleme:
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hocam sağolun. Evet dediğiniz gibi psu eski sayılır neredeyse 10. yılı görmek üzere. İşlemci konusunda benzer düşüncelerdeyiz. İlerleyen zamanlarda 5600 veya 5600x düşünüyorum. Anakartı ona göre almıştım kasım ayında. Darboğaz maalesef oluyor özellikle BF 6 da. Yine çok sık yapmıyor.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hocam sağolun. Evet dediğiniz gibi psu eski sayılır neredeyse 10. yılı görmek üzere. İşlemci konusunda benzer düşüncelerdeyiz. İlerleyen zamanlarda 5600 veya 5600x düşünüyorum. Anakartı ona göre almıştım kasım ayında. Darboğaz maalesef oluyor özellikle BF 6 da. Yine çok sık yapmıyor.
5600 al 4500 3070ti al 12 kalan parayla da psu al

Geri