Sıvı soğutma şuan hangisini kullanıyorsunuz? Pearless assasin ile ses ve soğutma farkı ne kadar oldu ?Peerless ten se Phantom Spirit tercih edebilirsin hocam, Thermalright ın tek eksi yanı malzeme kalitesi zayıf, blok yaprakları hemen eğilip bükülüyor yoksa performans çok iyi, sıvı mı hava mı bende sıvı 7800x3d için
Ses farkı ile soğutma farkı ne kadar oluştu ?Deepcool LE360 V2 RGB kullanıyorum, Asus kullanmadım hiç. Phantom Spirit te kullandım R5-5600 de , çok iyi soğutucu dur kendisi 270W TDP ye kadar destekliyor yazıyor, doğrudur da, çok testini izlemiştim zamanında, öyle almıştım
Ben prime LC360 sıvı soğutma ile phantom spirit 120 se arasındaki sıcaklık farkını ve ses farkını merak ediyorumda.Kule tiplerinde öyle abartı bir ses farkı olmaz.
9700x bir tık daha soğuk çalışıyor ama genellikle render için kullanılıyor.
7800x3d oyun için
Phantom sprit ile kaliteli bir termal macun kullanırsan kesinlikle işini görecektir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
İlla sıvı soğutma istiyorsan arctic liquid 3 pro vardı 5k civarında.
Piyasanın kralı diyorlar. https://www.akakce.com/islemci-sogu...-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,1084674267.html
Aldığın sıvı soğutma kasaba uyacak mı bu da çok önemli , 2 3k alacağın sıvı soğutmalardan pek hayır bekleme bence.
İleride pompa arızası , su azalması vsvs. Uğraştırır
Bende daha sessiz ve daha iyi performans diye sıvı soğutma aldım hata yaptım o zaman 7800x3d için.Birinde 3 fan çalışıyor bence kıyaslamaya deneyime bile gerek yok ayrıca pompayı unutmamak lazım
Ses farkı illa ki vardır ama öyle sanılan kadar abartı bir fark yok.Bende daha sessiz ve daha iyi performans diye sıvı soğutma aldım hata yaptım o zaman 7800x3d için.
Siz böyle diyince kafama takıldı yeni topluyorum 9700x ve prime LC 360 almıştım kargo paketinde iade göndermelimiyimKule tiplerinde öyle abartı bir ses farkı olmaz.
9700x bir tık daha soğuk çalışıyor ama genellikle render için kullanılıyor.
7800x3d oyun için
Phantom sprit ile kaliteli bir termal macun kullanırsan kesinlikle işini görecektir
İlla sıvı soğutma istiyorsan arctic liquid 3 pro vardı 5k civarında.
Piyasanın kralı diyorlar. https://www.akakce.com/islemci-sogu...-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,1084674267.html
Aldığın sıvı soğutma kasaba uyacak mı bu da çok önemli , 2 3k alacağın sıvı soğutmalardan pek hayır bekleme bence.
İleride pompa arızası , su azalması vsvs. Uğraştırır
Genel olarak konuşursak sıvı soğutucu daha sesli o zaman. Sürekli yük altındaysa neden daha mantıksız peki sıvı soğutucu ? Ben render falan alıyorum mesela.Arkadaşlar anlaşılmayan şeyi açıklamak istiyorum. Sıcaklık takıntınıza göre ikisini de sessiz kullanabilirsiniz. tek fanlı soğutucuyla 3 fanlı soğutucuyu kıyasladığınızda aynı sıcaklıklarda genelde sıvı soğutucu daha sesli çalışır. Fan sesinden bahsediyorum. Ses değerlendirmesi sanıldığı gibi sadece fandan kaynaklanmaz. Ses kasa boş kasa içinde dolaşırken bile yankı yapar. Bu bağlamda eğer önden arkaya hava akışı olan bir kasa sahibiyseniz 120mm kuletipi soğutucular biraz ayarla daha az sesi verebilir. Marka model bağımsız. Eğer iyi bir hava akışınız ve dolu bir kasanız varsa kule tipi ya da sıvı soğutucu seçeneği Konfor ve görselliğe kalıyor. Hava soğutucular bakım istemez bozulmaz risksizdir ama görsellikten uzaktır. Sıvı Soğutucu görseldir. Yük altında (uzun sürelerde) sıcak çalışır, pompa sesi olabilir, arızalanması havasoğutucudan daha olasıdır. Ama gösterişlidir. Sıvı soğutma ile de sessiz kasa yapılabilir. Sürekli yük altındaysa sıvı soğutucu tercih etmemek performans için daha mantıklıdır. Günde 3 4 saat oyun oynuyorsanız sizin için ikiside işinizi görür. Sıcaklık ve sesi kontrol altında tutabilirsiniz. Ama standart durumda sıvı soğutucuların ses çıkarma oranı daha yüksektir.