6.000 TL AM5 anakart tavsiyesi

MEJA

80+
Reaksiyon skoru
41
Bütçe
6.000
Gigabyte B650M gaming wifi6e var ondan geçeceğim. Hemen sipariş edeceğim.

Sürekli hata çıkıyo. Bugün işlemcim her şey sorunsuz bağlı olmasına rağmen 96 derecelere çıktı falan aç kapada düzeldi. Gigabyte da sevmiyorum. Bunun dışında MSI b650m gaming wifi alınır mı 6.600e
Thermal pad 1mm 6w/mk lik alın. Thermal putty de lazım olabilir ancak termal pad i ölçüsünde kesip üst üste koyarsanız daha kalın olması istenilen yerde de kullanabilirsiniz.

Termal padi mofset ölçüsünde kesin. Sadece üstünü kapatsın kenarlara sıfır taşma olsun, 1milim bile taşmayacak.

Anakartın soğutucularını tek tek sökün üstten başlayarak. Eski termal pedleri soğutucu blokları söktükten sonra toplayıp çöpe atın. Güney köprüsü en son olacak şekilde. Genelde termal putty güney köprüsü ister.
Yerinde ölçü alarak dikkatlice kesilmiş termal pedleri çip üzerlerine yerleştirin. Montajı tamamlayın. Anakartın arka kısmında da pad yerleştirecek bloklar olabilir. Ölçüsünde keserek oraya da yeni termal pad yerleştirin. Sıcaklık sorununuz büyük ölçüde düzelecektir.

İlla alacam derseniz x670 veya x870 bakın. İkinci el de olur.

Son düzenleme:
Thermal pad 1mm 6w/mk lik alın. Thermal putty de lazım olabilir ancak termal pad i ölçüsünde kesip üst üste koyarsanız daha kalın olması istenilen yerde de kullanabilirsiniz.

Termal padi mofset ölçüsünde kesin. Sadece üstünü kapatsın kenarlara sıfır taşma olsun, 1milim bile taşmayacak.

Anakartın soğutucularını tek tek sökün üstten başlayarak. Eski termal pedleri soğutucu blokları söktükten sonra toplayıp çöpe atın. Güney köprüsü en son olacak şekilde. Genelde termal putty güney köprüsü ister.
Yerinde ölçü alarak dikkatlice kesilmiş termal pedleri çip üzerlerine yerleştirin. Montajı tamamlayın. Anakartın arka kısmında da pad yerleştirecek bloklar olabilir. Ölçüsünde keserek oraya da yeni termal pad yerleştirin. Sıcaklık sorununuz büyük ölçüde düzelecektir.

MSI B650A alacağım.

X870e bulaşmasın derim. Tuzak dolu bir seri.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

MSI B650A alacağım.
Hayırlı olsun.

Hocam ben önerecem bu fiyat bandlarında anakart bilgim fena değil de neyse ben önerimi yapayım. Fikir olsun.

Bence bunlar güzel.
Bir daha asla almam Gigabyte

Beni perişan etti B850M-P aldım 6600e dayanamadım

Bir daha asla almam Gigabyte

Beni perişan etti B850M-P aldım 6600e dayanamadım
Hocam doğru bazı markalar bazı insanları perişan ediyor. Ben sadece güzel olduğunu bildiğim için attım. Hayırlı olsun. İnşallah yine sıkıntı yaşamadan gönlünüzce kullanırsınız.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: MEJA
Sürekli hata çıkıyo. Bugün işlemcim her şey sorunsuz bağlı olmasına rağmen 96 derecelere çıktı falan aç kapada düzeldi. Gigabyte da sevmiyorum. Bunun dışında MSI b650m gaming wifi alınır mı 6.600e
Anakartlık bir durum değil ki bu.Soğutucunuzda temassızlık ya da soğutucu yetersiz.

• Beğen
Reaksiyonlar: MEJA
Geri