Intel Core Ultra 7 270K Plus vatanda indirime girer mi?

Şu mantığı hiç anlamıyorum zaten soket değişince ne oluyor tam olarak elindeki sistem bozuluyor mu performansı mı düşüyor ne gibi bir zararı var kullanana? Böyle bir işlemci alan biri genelde 3-5 sene değiştirmez zaten o kısmı düşünmek de mantıklı değil.
tamamda güzel kardeşim yeni sokete geçince adamlar çok iyi ürünler getiricek admlarda bu serinin berbat oldugunun farkında daha rakabet edicek ürünler getiricekler onun içinde yeni soket yapısına geçmeleri gerekiyor şuan bu serisin en iyi ürünün 250k plus gerisi işe yaramaz intele fazla para baglamanın mantıgı yok

tamamda güzel kardeşim yeni sokete geçince adamlar çok iyi ürünler getiricek admlarda bu serinin berbat oldugunun farkında daha rakabet edicek ürünler getiricekler onun içinde yeni soket yapısına geçmeleri gerekiyor şuan bu serisin en iyi ürünün 250k plus gerisi işe yaramaz intele fazla para baglamanın mantıgı yok
E ben yazın pc alcam almayıp bekliyim mi peki king.

E ben yazın pc alcam almayıp bekliyim mi peki king.
burda kriter fiyat plus ürünleri düşerse stokları artarsa ve rakabetçi fiyat olursa alırsın şuan hala daha fiyatlar fayiş intel istiyorsna ama intel için 250k plus oda 12 bin tl zaten 13 bine 9700x alıyorsun ki 9700x 250k plus ı toketlıyor fiyatların düşmesi lazım oyun için hala amd daha rakbetçi fiyatlarda ama render vs için 250k plus ın üstüne çıkmaya gerek yok intel için

Ultra 300 masaüstü serisine daha çok var, zaten yakın zamanda çıkabilecek olsa 200 serisini revize etmezdi adamlar. Bir ihtimal intelden Ultra 200 üzerine 3D Cache denemesi de gelebilir yeni sokete geçmeden.

kanka DA forumun sahibi Abdullah Bey bir video yapmıştı bu işlemci f/p diye. Sence AMD rakiplerine göre intel ultra serisinden f/p işlemciler varmı?

Oyuncu kesimi için 7800x3D daha f/p bu arada ama iş için bilemem. İşlemci 9700x 7800x3D ile yarışıyor

Sırf bu işlemci için z890 anakart bile çektim. İyi fiyata 270k plus alabilirsem Alaçam 😀
alınır kardeşim bende sen gibi yeni sipariş ettim montaj kurulum bitti testlere geçiyorum nasipse, indirim varken kaçırma...

gece indirimine giriyor mu bu? 7800x3dden geçmek istiyorum. Oyun oynamayı baya azalttım AI ve Programlama kısmına ağırlık verdiğim için intele geçmek istiyorum
300 dolardan çıkış yapmasına rağmen bizde 20k ya satıyorlar pahalı şuan getirebiliyorsan yurt dışında tanıdığın varsa getirtmeye çalış istersen 15k bandına düşmediği sürece alınacak işlemci değil gibi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ne zmn değiştirecek hocam tarih belli mi?
Nanometre düşecek o zaman değiştirdikler ama 2028 e doğru çıkar

Hocam tamam yeni soket gelecekte platformun en iyi işlemcisini alıp geçeceksiniz ddr4 değil ki bu ki 14900k bile hala çok güçlü am4 üstüne am5 gelecek siye 3600 de mi kalalım mesela 7600 alıp am6 mı bekliyelim

bu işlemci alırsam ddr6 kadar kullanırım emin ol . ultra 9 işlemci alıyorsun 225f değil neyine yetmeyecek ? 7090 bile besler.
14900k 13900k 12900k bile hala taş gibi işlemci soket değişecek almayın almayın aldığın işlemci 5600 değil ki 14900k 270k plus alıyorsun 5900x bile hala iş görüyor

Sırf bu işlemci için z890 anakart bile çektim. İyi fiyata 270k plus alabilirsem Alaçam 😀
Muazzam tercih 270k plus ı bende düşünüyordum ama x870 aorus işi biraz bozdu z890 alıp 270k plus la muazzam performans alırdık ya

Son düzenleme:
Tek amacı oyun olan biri için 270K plus almak hayatında yapacağı en yanlış işlerden biri olur ama yok ben sadece oyun oynamıyorum PC de iş de yapıyorum, render da alıyorum diyen varsa eyvallah.

Saf oyuncular için 15K lık fiyatı ile oyun anlamında şuan tartışmasız alınabilecek en iyi işlemci 7800x3D dir. Sadece performans da değil inanılmaz düşük güç tüketimi ile soğutması da aşırı kolay bir işlemci. Oyunlarda 270K plus ın yarısı kadar güç tüketip daha iyi performans sunuyorken ''oyun için'' 270K plus almak akıl işi değil.

270K plus ın güç tüketimini sakın hafife almayın, inanılmaz yüksek güç tüketiyor, bu işlemciyi soğutmak büyük mesele haberiniz olsun. Yani sanmayın gider bir tane 360mm alırım yeter, yetmez işte o kıytırık 360mm lerin fanları bu işlemciyi soğutmak için 2000rpm+ dönüp kafanızı şişirecek ki o kadar yüksek rpm de bile 80 derecenin altında tutması imkansız. Techpowerup incelemesinde Arctic Liquid Freezer III 420mm ile 80 derecede zar zor tutulan bir işlemciden bahsediyoruz ki LF III 420mm in fanları da 2500rpm e kadar çıkıyor allah bilir bu işlemciyi 80 derecede tutmak için nasıl gürültülü çalışıyordur.

Velhasıl böyle bir canavarı alıp kasanıza taktıktan sonra eğer ki sessizlik takıntınız varsa geçmiş olsun.

Bunları 14600KF ve Phantom Spirit 120SE kullanan biri olarak söylüyorum. PS120 çoğu 360mm ile rekabet edebilecek kadar iyi ve sessiz bir kule tipi olmasına rağmen güç limitleri kısıtlanmış 14600KF (150W) yi soğutmak için 1450-1500rpm dönmek zorunda kalıyor ve kafamı şişiriyor artık çok daha fazla güç tüketen 270K plus ı soğutmak için ne yaparsınız gerisiniz siz düşünün.

Ha bu arada Intel in bir sonraki işlemcilerinin LGA1851 i çok büyük oranda desteklemeyecek olmasına değinmiyorum bile, orası bambaşka bir konu...

burda kriter fiyat plus ürünleri düşerse stokları artarsa ve rakabetçi fiyat olursa alırsın şuan hala daha fiyatlar fayiş intel istiyorsna ama intel için 250k plus oda 12 bin tl zaten 13 bine 9700x alıyorsun ki 9700x 250k plus ı toketlıyor fiyatların düşmesi lazım oyun için hala amd daha rakbetçi fiyatlarda ama render vs için 250k plus ın üstüne çıkmaya gerek yok intel için
9700x nerede tokatlıyor? test varsa paylaşırmısın

9700x nerede tokatlıyor? test varsa paylaşırmısın
250k plus dan bahsediyorum orda okuyalım

12 bine 250k alıyorsun 1000 tl fazla verdiginde onu 4 e katlayan 9700x alıyorsun fiyatın düşmesi lazım aynı şekilde 270k fiyatının 2 bin altına 7800x3d alıyorsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,803
Üyeler
191,169
Son üye
abdprox
Geri