Adı üstünde ''2. el'' bunu alıyorsun her şeyi üstüne kayıtlı ve kutusunu ilk sen açıyorsun.fırsat yok gibi daha fazla düşmeliydi , ikinci elde çok daha uyguna bulunabilir
piyasası 13-14k olan bir işlemci 12k ya düşmüş bedavaya olunca mı açalım konusunu ?indirim nerede? soğuk fırsat
Orası öyle de artık pek yatırımlık tarafı kalmadı, AM5'de çıkalı yıllar oldu sonuçta. Çıktığı ilk gün olsa bende katılırdım.AMD bir tık yatırım oluyor ve arkadaşın dediği gibi %1-%0.1 olayında intel çok iyi. AMD ana kart + giriş seviye işlemci alıp 3-4 nesil kullanabiliyorken intel her nesil soket değiştiriyor.
Evet sanırım amd 1 seri daha çıkaracak am5'e ondan dolayı hala am5 almak mantıklı olabilir.Orası öyle de artık pek yatırımlık tarafı kalmadı, AM5'de çıkalı yıllar oldu sonuçta. Çıktığı ilk gün olsa bende katılırdım.
ddr5 ana kartlarda oluyor evet. Sana önerim h610 ana kartın varsa UV yapmadan kullanma bu işlemciyi.Bu işlemci Ddr5 anakartlarada oluyor diye duymuştum doğru mu ddr4 ten 5'e Anakart yükseltsem kullanabilir miyim
KullanırsınızBu işlemci Ddr5 anakartlarada oluyor diye duymuştum doğru mu ddr4 ten 5'e Anakart yükseltsem kullanabilir miyim
Hocam bende b760 ddr4 anakart var Yükseltmeyi dusunuyorum ne onerirsinizddr5 ana kartlarda oluyor evet. Sana önerim h610 ana kartın varsa UV yapmadan kullanma bu işlemciyi.
14600k 1.25 volt 5.8 GHz stabil kullanıyorum0.2 GHz fark hariç aynı işlemciler, silikon kalitesi de şans işi. İki adet 13600K denedim OC potansiyelleri tamamen farklıydı mesela. İkinci aldığım muhtemelen piyasadaki birçok 14600K'dan bile daha iyi olabilir. 1.1v 5.1 GHz stabil kullanıyorum. Bariz fiyat farklı varsa ucuzu alınıp geçilmeli bence.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Aynı şekilde bende geçen sene 10K civarına geçmiştim işlemci+anakart olarak. Sırf bir nesil daha görecek diye AMD tarafına hem daha fazla ödeyip hem de daha güçsüz işlemci almak bana mantıksız geliyor.