🔥İndirim Intel 14600k - 11997 TL (kutulu)

fırsat yok gibi daha fazla düşmeliydi , ikinci elde çok daha uyguna bulunabilir

11400'e tray aldım 2 hafta önce güzel işlemci. Ben aldığım zaman kutulu olanların fiyatı uçuktu. Fena fırsat sayılmaz. Bu arada piyasada neredeyse yüksek seviye ddr4 lga1700 anakart kalmamış sıfır arayanlar için. Olanların da fiyatları uçuk ddr5 anakartlar çok daha avantajlı ama işte ramler pahalı olunca bir avantajı kalmıyor. Ben b760m gaming x ddr4 gen5 aldım sıfır. H610m-g anakarta güvenemedim ve sattım besleme konusunda sıkıtı yaşar diye.

Son düzenleme:
AMD bir tık yatırım oluyor ve arkadaşın dediği gibi %1-%0.1 olayında intel çok iyi. AMD ana kart + giriş seviye işlemci alıp 3-4 nesil kullanabiliyorken intel her nesil soket değiştiriyor.
Orası öyle de artık pek yatırımlık tarafı kalmadı, AM5'de çıkalı yıllar oldu sonuçta. Çıktığı ilk gün olsa bende katılırdım.

r5 3600 ve b450m s2h buna güldü :D

Orası öyle de artık pek yatırımlık tarafı kalmadı, AM5'de çıkalı yıllar oldu sonuçta. Çıktığı ilk gün olsa bende katılırdım.
Evet sanırım amd 1 seri daha çıkaracak am5'e ondan dolayı hala am5 almak mantıklı olabilir.

Bu işlemci Ddr5 anakartlarada oluyor diye duymuştum doğru mu ddr4 ten 5'e Anakart yükseltsem kullanabilir miyim

Bu işlemci Ddr5 anakartlarada oluyor diye duymuştum doğru mu ddr4 ten 5'e Anakart yükseltsem kullanabilir miyim
ddr5 ana kartlarda oluyor evet. Sana önerim h610 ana kartın varsa UV yapmadan kullanma bu işlemciyi.

Bu arada herhangi K serisi LGA1700 işlemci kullanıyorsanız mutlaka LGA1700 contact frame kit satın alın.

Hem işlemcinin montaj sırasındaki bükülmesini engelliyor hem de sıcaklıkları 8-10 derece düşürüyor. AM5 olanı hiç bir işe yaramıyor fakat LGA1700 özellikle yüksek güç tüketen K serileri için şart oğlu şart.

Ayrıca undervolt da şart bu işlemciye bilginiz olsun. Stok halde oyunlarda 140-150W gibi absürt değerler görebiliyor fakat biostan 2-3 ayarla baya dizginleniyor işlemci.

Bu arkadaş video başında yaptığı ayarlar paylaşmış ve stok performansı koruyarak işlemciyi ortalama %40 daha verimli hale getirmiş.

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: Niga
ddr5 ana kartlarda oluyor evet. Sana önerim h610 ana kartın varsa UV yapmadan kullanma bu işlemciyi.
Hocam bende b760 ddr4 anakart var Yükseltmeyi dusunuyorum ne onerirsiniz

0.2 GHz fark hariç aynı işlemciler, silikon kalitesi de şans işi. İki adet 13600K denedim OC potansiyelleri tamamen farklıydı mesela. İkinci aldığım muhtemelen piyasadaki birçok 14600K'dan bile daha iyi olabilir. 1.1v 5.1 GHz stabil kullanıyorum. Bariz fiyat farklı varsa ucuzu alınıp geçilmeli bence.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynı şekilde bende geçen sene 10K civarına geçmiştim işlemci+anakart olarak. Sırf bir nesil daha görecek diye AMD tarafına hem daha fazla ödeyip hem de daha güçsüz işlemci almak bana mantıksız geliyor.
14600k 1.25 volt 5.8 GHz stabil kullanıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,203,112
Üyeler
191,309
Son üye
Mustafa588
Geri