Burun Ameliyatı Ama Estetik Dahil?

ozgurbey1

80+
Reaksiyon skoru
247
Dostlar selamlar çok uzun zamandır (yaklaşık 10 yıldır) nefes sorunu yaşıyorum ve sürekli burun akıntım oluyordu.
18li yaşlarımda doktora gitmiştim ve bana "şu an gençsin ameliyat sorunlar yaratabilir en azından 5 sene bekleyelim" demişti
aradan yaklaşık 8-9 sene geçti geçtiğimiz günlerde KBB'ye gittim ve durumu anlattım. tomografi çekildi, muayane edildi ve bariz S şeklinde yamuk ve kemer olduğundan kaynaklı akıntı, baş ağrısı ve nefes sorunu çektiğim ortaya çıktı (baş ağrısını kulak iltihabı sanıyorduk)
direkt operasyon için kağıt imzalandı tahliller istendi ve anesteziye gün verildi.
doktor son dakika "sadece içten düzelteceğiz dıştan düzeltme ya da görsel bir şey yapmayacağız" dedi.
operasyon başlı başına zor bu kadar süreçte kemiği en azından dıştanda olsa düzeltme veya kemiği alması gerekmez mi ya da insiyatif alamaz mı? yani insanı olarak en azından..

bu durum için plastik cerrahi ya da başka bir bölüme gidip düzeltme talep edebilir miyim?

Dostlar selamlar çok uzun zamandır (yaklaşık 10 yıldır) nefes sorunu yaşıyorum ve sürekli burun akıntım oluyordu.
18li yaşlarımda doktora gitmiştim ve bana "şu an gençsin ameliyat sorunlar yaratabilir en azından 5 sene bekleyelim" demişti
aradan yaklaşık 8-9 sene geçti geçtiğimiz günlerde KBB'ye gittim ve durumu anlattım. tomografi çekildi, muayane edildi ve bariz S şeklinde yamuk ve kemer olduğundan kaynaklı akıntı, baş ağrısı ve nefes sorunu çektiğim ortaya çıktı (baş ağrısını kulak iltihabı sanıyorduk)
direkt operasyon için kağıt imzalandı tahliller istendi ve anesteziye gün verildi.
doktor son dakika "sadece içten düzelteceğiz dıştan düzeltme ya da görsel bir şey yapmayacağız" dedi.
operasyon başlı başına zor bu kadar süreçte kemiği en azından dıştanda olsa düzeltme veya kemiği alması gerekmez mi ya da insiyatif alamaz mı? yani insanı olarak en azından..

bu durum için plastik cerrahi ya da başka bir bölüme gidip düzeltme talep edebilir miyim?
aynı sorun bende var hatta bir arkadaşımın kardeşi ameliyat oldu nefes alamıyordu sonrasında on numara estetik te yaptı doktoru devlet hastanesi 9 bin TL verdi görenler özelde yaptırmış sanıyor bende aynı doktorda olacağım gerçekten inanamamıştım ameliyattan sonra bu kadar iyi yaptığına ve 9 bin tl ya beleş resmen

aynı sorun bende var hatta bir arkadaşımın kardeşi ameliyat oldu nefes alamıyordu sonrasında on numara estetik te yaptı doktoru devlet hastanesi 9 bin TL verdi görenler özelde yaptırmış sanıyor bende aynı doktorda olacağım gerçekten inanamamıştım ameliyattan sonra bu kadar iyi yaptığına ve 9 bin tl ya beleş resmen
Doktorun adı ve hastahane nedir acaba ?

Bana böyle bir seçenek sunulmadı. Az biraz para koy estetikde yapalım diye.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Doktorun adı ve hastahane nedir acaba ?
Bağcılar devlet güngören semt polikliniği ilk doktorum kadındı ama sonucu ve ameliyat kararını veren erkeğin ismini hatırlamıyorum. Direkt şöyle çıkış yaptı bana "ESTETİK YAPMAYIZ GÖRÜNTÜSÜNE KARIŞMAYIZ ama içten düzeltiriz istiyorsan kağıdı al imzala" üslup aynen böyleydi..

geçen hafta bende ameliyat oldum senin burnunu estetik iste veya isteme her türlü açık ameliyata almak zorundayız dedi ama hani öyle böyle kötü değil o kadar olmamıştır diyorlar lap var o yoktur diyor lap var ameliyat masasında da sordu kemiği törpüleyeyim çıkıntı kötü durur estetik ister misin vs. diye o an zaten beyin komple gitti 1dkya beni kesecekler aklım orada ne derse evet dedim sonra maskeyi taktığı gibi gg oldum ameliyat 9:30 uyanma saatim 14:30 anestezi etkisi vs. olmadı ama dehşet kan kusturdu 4 kere ama dolduran cinsten 4 saat sonra kahve su dondurma kombosunu yapıp koridorda volta atmaya başladım yanımda getirdiklerim vs. hakkında bilgi istersen yardımcı olabilirim

Bana doktorum ameliyat öncesi estetik ister misin demişti kabul etmiştim . Şuan iyi ki etmişim diyorum . Aklınıza takılan soru falan varsa yardımcı olabilirim.

Hangi hastahane ve doktor ayrıca işlem hakkında detay verir misin ?
Kbb Hasan Hüseyin Ceylan ameliyatımı gerçekleştirdi . Kendisi en son birkaç hastanede çalışıyordu şuan nerede bilmiyorum .

Ben yıllardır nefes alma zorluğu çekiyordum ama son zamanlarda artık hiç nefes alamayacak duruma gelmiştim 2 burun deliğim de ağzına kadar tıkanıyordu . Yks senem olmasına rağmen dedim artık tahammül edemiyorum ameliyat olacağım . Zamanında babam dayım hepsi bu doktora ameliyat olmuştu ben de ona olayım dedim . Bende hem et şişmesi hem de kemik eğriliği sorunu vardı ikisini düzelteceğiz dedi . Sonra burnumun yandan resmini çekip kemeri alalım mı şurayı şöyle yapalım mı falan dedi ben de gidip sadece estetik ameliyat olacak birisi değilim dedim olmuşken yaptırayım gitsin . estetik için fazla para almadı . 10-20k fazladan ödemiştik .

Ameliyata geçersek yaklaşık 4 saat sürüyor siz tabii ki bir şey hissetmiyorsunuz ama sonrası biraz sancılı geçiyor . Ameliyattan çıktıktan sonra burnunuza tamponlar bantlar falan yerleştirdikleri için burnunuzda ağırlık hissediyorsunuz , ağızdan nefes almak zorunda olduğunuz için de boğazınız çok kuruyor . ilk 1-2 saat bir kaç kez kan kusmuştum ameliyat sırasında kanlar boğaza aktığından bu normalmiş . Ameliyattan sonra her yarım saatte bir göz altlarınıza 10dk lık bir buz kompresi uygulamanız gerekiyor . Ben hiç aksatmadığım halde yüzüm ertesi güne bayağı bir şişti .

Ameliyattan 4-5 gün sonra tamponlar çıkıyor ve gerçekten inanılmaz rahatlıyorsunuz . Burnunuzdan bir yük kalkıyor adeta . Hala burundan tam nefes alamıyorsunuz ama en azından biraz açık olması ve ağırlık olmaması çok rahatlatıyor insanı . Bir de burnunuzu sümkürebiliyorsunuz artık . Abartmıyorum içinden o kadar çok şey çıktı ki anlatamam .

Tamponlar çıktıktan sonra da sürekli burnunuzdan kabuk gelmeye başlıyor bunları kendiniz de çıkarabilirsiniz doktor kontrol için çağırdığında da aldırabilirsiniz . 1-2 hafta sonunda da dikişleri aldırmaya gidiyorsunuz ama bazı dikişler kendiliğinden erirken bazıları erimiyor sanırım burası değişiklik gösterebilir . 2 haftanın sonunda benim burnum tamamen açılmıştı artık rahatça nefes alabiliyordum hala daha açık . 1 ay sonra da tamamen iyileşiyor futbola falan geri dönebilirsiniz .

Özetle iyileşme süreci kesinlikle kolay değil 1-2 hafta ağızdan nefes almak insanı cidden çok bunaltıyor ama sonunda cidden ben yaşamamışım diyorsunuz.

Geri